Recept på gårdagens bröd.
Hurtbulle
Receptet gäller för 1 st
Ingredienser
- 2 dl fiberhavregryn
- 5 dl vetemjöl
- 1 dl krossat linfrö
- 1 dl russin
- 1 dl grovhackad hasselnötter
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 4 dl Arla® mild yoghurt
- 1⁄2 dl flytande honung
- 1⁄2 dl lingonsylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
Jag snodde ihop denna igår till soppmiddagen. Otroligt överraskad, jättegott!
Jag hade inga hasselnötter och inte linfrön + att jag hade fil stället för yoghurt. Man tager vad man haver :-)
Tycker Ni ska testa det, gott bröd som håller sig saftigt länge!
Kommentarer
Trackback