Recept på gårdagens bröd.

Hurtbulle

Receptet gäller för 1 st

Ingredienser

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl krossat linfrö
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovhackad hasselnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl Arla® mild yoghurt
  • 12 dl flytande honung
  • 12 dl lingonsylt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Jag snodde ihop denna igår till soppmiddagen. Otroligt överraskad, jättegott!

Jag hade inga hasselnötter och inte linfrön + att jag hade fil stället för yoghurt. Man tager vad man haver :-)

Tycker Ni ska testa det, gott bröd som håller sig saftigt länge!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0