För ett år sen, igen



För ett år sen Mina Vänner ♥





Väldigt suddig bild, men vi minns ju han som knäppte bilden. Och sen blev det lite suddigt även för våran del tror jag.
Två fnissiga brudar inlåst på toaletten - Mothers 2 b, fniss!

Man undrar ju om vi kommer att göra om detta på nåt sätt. Med en liten Ludde och Sivan :-)

Kram på Er!

Fredag


GodMorgon!

Så har vi  f r e d a g  här igen. Så otroligt skönt!
Riktigt trög startat hemma hos oss imorse. Två tröttisar som skulle ta sig ur sängen, ingen enkel uppgift.

Hade en supermysig kväll igår, med Petra och Malin.
Vi travade runt lite på stan. Och jag hittade en skitsnygg jacka - halva priset. Provade den för jag tänkte att kanske kan man se hur bra den kommer att passa mig sen/snart. Men det gick ju inte alls att föreställa sig. Med den här jättemagen är det näst intill omöjligt att tänka sig hur det kommer att se ut sen. Såklart ångrade jag mig igår kväll. 300 spänn för en jacka. Då kan man nästan köpa den oavsett. Det var tom T´s kommentar :-)
Vi avslutade med middag på 1891 och satt och surrade i flera timmar. Vad som händer, inte händer och vad som hände för en massa år sedan, HaHa - Memories.

Tusen Tack Mina Girls för SuperMysig Kväll!

Nu längtar vi tills det blir GirlsWeekend i Stockholm. Ja det dröjer väl ett litet tag, men ge mig det taget så är jag hur på som helst sen :-)


Nä nu ska jag ta tag i jobbdagen!

Bm


Nu har vi varit till barnmorskan.
Prover såg bra ut. Vågen, såg väl också ut som det ska den här tiden, hmhmm.. 
Magen har inte växt så mycket den sista tiden och jag ligger stadigt kvar på mittenkurvan.
Sivan ligger med huvudet neråt, men det är fortfarande inte fixerat. Jaja "hon" ligger åt rätt håll iaf.
Hjärtslagen 157-147, lite upprörd efter A-K varit och puttat lite på henne tror jag.
Sedan skrev vi ner lite tankar, funderingar och önskemål kring förlossningen. Känns skönt att Vi har pratat lite om det och fått ventilera lite tillsammans.
En ny tid bokades. Så vi ser väl henne igen om två veckor.
Kan ju inte påstå att det känns som Sivan är på väg ut än på ett tag. Hon verkar ha det ganska gott där inne :-)

Jaa, spännande tider.. Och man kan ju inte låta bli att fundera väldigt väldigt mycket på allt det här och vad är det som kommer.
Det var väldigt omtumlande när jag upptäckte att jag var gravid. Otroligt overkligt och jag hade svårt att ta det till mig.
Men sen har jag ju växt in i den rollen, ganska bra tror jag. Och nu är det snart dags för nästa steg...
Hur blir livet - Från att bara varit Vi 2 till att bli Vi 3. Ja jag kan nog inte riktigt föreställa mig allt.


TorsdagsMys till Alla ♥


Onsdag - Halva jobbveckan avklarad


Å så blev det mitt i veckan dagen - igen.
Förstår inte, hur fort får allting gå, egentligen?! Kan jag få stoppa tiden? Lite lite grann... Snälla!

Igår var jag så slö i skallen. Middagade blodpudding, lingonsylt och vitkål. Sen blev jag kvar vid köksbordet några timmar. Vi försökte få ihop en lista på julklappar som ska köpas. Knåpade ihop en liten lista inför kommande förlossning också. Den ska vi ha med oss till bm imorgon. En ordentlig matlista och bakgrejjer gjordes också.
Till helgen är det adventspyntning, städning, fixning och bakning för hela slanten som gäller. Är som bekant inget större fan av Julen. Men  M i n  K ä r a  M a n  är ju det. Så jag försöker väl haka på lite grann. Adventsstakar, knäck, pepparkakshus och massa ljus tycker jag är  h e l t  o k. Men där går nog också gränsen.
Jag gjorde en 35 minutare på cykeln innan jag passerade duschen och stora burken med body butter. Myste ner mig i soffan med fruktsallad och lite choklad :-)
Kudden ropade på mig ganska tidigt. Men  " p i g g "  och kunde inte alls somna. Konstig känsla.

Idag har fm försvunnit med fullt jobbande.
Dags för lunch låda och kanske springa iväg på några pytte ärenden.

Ta hand om varandra där ute...


För ett år sedan - Idag åkpåse


Evis, dessa två modeller har vi kollat på. Färgen ska vara svart. Men vi har väl inte helt bestämt vilken som blir bäst.
De kostar typ samma slant.
Den första är en allround och funkar även på sommaren. Det ser ut som att det kan bli riktigt mysigt där inne när man kan dra upp den runt ansiktet. Samtidigt som den andra ser väldigt mjuk och skön ut.
Just nu lutar det åt modell 1.


                               


Sen kommer en: För ett år sedan...






Man kan ju inte annat än konstatera att tiderna förändras.
För ett år sen Semester, med stort S. Barhäng i poolen och senare nattbild - Nykter, tror inte det...
Och idag sitter man här och funderar på åkpåse :-)

Ha en härlig tisdag kväll  ♥


GÄSP


Med tanke på min tidiga morgon igår så blev dagen väldigt  s å d ä r, precis som jag misstänkte.
Tålamod - Näe inte särskilt mycket.
Sen krånglade precis allting jag tog mig för.
Att jag håller på och lär upp en  n y  Anna här på kontoret gjorde väl inte saker och ting bättre. När ingenting fungerar som det ska och tålamodet är lika med  n o l l.
Väldigt skönt när jag fick stänga ner och göra kväll.
En sväng på Babyproffsen. Åkpåse och skötväska - ska man ju ha också. Allting ska komma hem i slutet på veckan. Så får vi titta lite på det. Och senare bestämma vilken färg det blir på väskan :-)
Rester till middag och en prommis i blåsten. Sen hände inte mycket mera. T drog på kvällsaktivitet och jag försökte göra tidig kväll. Helt omöjligt. Pigg?! Hur kunde det vara möjligt efter så lite sömn natten innan. 
Så idag är jag nog, om möjligt ännu tröttare.


Bara att ta tag i jobbdagen. 8 st såna har jag kvar.




Vecka 37

www.vardguiden.se

Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.

Anna: Det märks att Sivan inte växer på samma sätt längre. Magen har sett ungefär likadan ut de sista veckorna. Tycker det verkar finnas gott om plats där inne fortfarande, som "hon" stökar runt och har sig. Ibland trycker det lite läskigt mycket runt naveln, det är det enda obehagliga. Annars är det inga karatesparkar direkt.

Mamma

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat.

Anna: Magen har verkligen trillat ner. Ser lite småknasigt ut nu, tycker jag. Det är skönt att slippa tryck uppåt, inte för att jag upplevde det som så jobbigt. Det är värre med tryck neråt. Får helt plötsligt svårt att röra på kroppen. I och ur soffan, eller i och ur bilen.

Pappa/partner

Många män kan känna sig mindre sedda och betydelsefulla för sin partner mot slutet av graviditeten. Det beror på att kvinnan fokuserar mer på sig själv och livet i sin mage. Hon funderar säkert väldigt mycket på förlossningen och är kanske orolig och lite rädd. Fokuseringen kan jämföras med någon som tränar och förbereder sig mentalt inför ett maraton eller någon annan stor fysisk prestation. Oroa dig inte, hon behöver all tid och allt stöd hon kan få. Fråga om du kan göra något. Föreslå att ni packar en väska med saker ni behöver vid förlossningen som står startklar när det är dags. Fokusera på sånt du kan göra.

Anna: Vi försöker prata om förlossningen tillsammans. Men det är fortfarande lite svårt när man inte har en aning. Men vi filurar lite som vi tror vi kommer tänka och känna. Då vi ska skriva ner lite inför bm besöket i veckan.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 37 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan. Han eller hon känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Prata gärna om förlossningen om du är orolig. Barnmorskan kollar att du är förberedd och vet vem du ska kontakta när det är dags. Din partner är fortfarande välkommen med på besöken.
Anna: Senare i veckan är det dags för bm besök. Det är alltid lika roligt. Jag hoppas Sivan har kommit på plats och allt ser bra ut! Jag har önskat att det här är det sista bm besöket innan ankomst. Ja man kan ju alltid önska :-)





Helg Update


Fredag
Hela kvällen spenderades i soffan. Middag i soffan med teven som kompis.
Kastade mig sedan under filten. Lyckades surra i tel hela Idol. Kollade kärleksfilm och snyftade till en skvätt...
Landade i sängen och T kom hem.

Lördag
Som alla andra lördagar sista tiden... Vaknade tidigt, kurr i magen.
Frulle och sedan gjorde vi oss klar för julklapps shopping. Lyckades bli klar med ena sidan av familjen och så blev det lite Sivan inköp.
Åkte och tittade på J som hade innebandy match. Så roligt o se dessa "småttisar" lira. Och så duktiga de är, jag är imponerad!
Sen blev det raka vägen hem och laga mat.
Trerätters dagen till ära.
Västerbotten stavar med hasselnötter och rårörda hjortron.
Råstekt potatis kött och kantarellsås.
Meningen var att det inte skulle bli så mycket mer än så. Men vi hade cheesecake kvar så okej då :-)
Slocknade ganska mätt och belåten runt tolv snåret.

Söndag
Blev en ganska meningslös dag. Likt förra söndagen var inte humöret på topp.
Vaknade och hade lite "ont" i magen. Kände mig himlans knepig. Cyklade en sväng och tog en varm dusch. Kändes bättre. På em travade jag iväg på en prommis. Skönt med lite luft. Men sen kändes det lite så där i rygg / mage / höft. Blev mest gnällig. Lagade middag och sen vilade jag en stund innan vi åkte iväg och hälsade på M & M.
Raka spåret på kudden när vi kom hem. Men det var helt hopplöst att somna. Kom inte alls till ro. Snurrade runt runt. Tillslut knoppade jag in någon timme. Vaknade 03. Pigg och med lite små värk i magen. Kunde bara inte somna om. Magen började kurra, så jag fick gå upp och äta lite. Med hopp om att somna om. Men icke. Snurrade hit snurrade dit och så höll jag på. Somnade 20 min innan klockan ringde, suck!
Är fortfarande  p i g g  eller övertrött är väl rätta namnet. Så den här dagen kommer bli kämpig. 
Värsta busvädret ute. Så jag hade mer än gärna stannat kvar hemma i soffan idag.


Lite duktig och Äntligen Fredag


Igår var jag Fröken Duktig.
Plattade först i mig tunnpannkaka, lite grädde och hallon till middag. Sen drog Gubben på hockey.
Egentligen skulle jag väl krupit ner under filten med en god bok och praliner. Men... istället tog jag fram dammis och sprang ett varv i huset. Och sedan torkades det golv.
Bytte om och trampade sen en bra stund på cykeln. In i duschen. Så skönt det kändes när jag landade i soffan. Insmord från topp till tå, mysbyxor på och huset luktade rent och fräscht!
Ja vi går ju alla igång på olika saker, haha.
Nä men avskyr verkligen att städa på helgen. För hur än det är så måste det ju göras. Ibland lite lättare och ibland lite mer. Konstaterade förra helgen att det va länge sen det stor städades hos oss...
Lördag och söndag vill jag helst vika för andra lite roligare saker. Och fredag är det ju stora soff kvällen :-)

Ikväll ska jag ta hand om  m i g  s j ä l v  ordentligt! Det blir MysMiddag i soffan. Tända ljus och krypa in i älg filten.
En godis skål enbart till Mig. Idol och sen lär jag sova som ett litet barn.
T ska ut med grabbarna. Det ska ölas och lekas och förmodligen krogas. Hoppas jag slipper vakna till någon halvfullis som ska surra och som luktar  v ä l d i g t  otäckt, nån blandning av sprit och vitlök, hua! 

Imorgon är det projekt Julklappsinhandling.

Förhoppningsvis har jag ett fungerande internet där hemma snart...


Go Fredag på Er ♥ 


På väg uppför?!


Igår efter jobbet trillade jag rätt ner i en svacka. En djup en, som jag aldrig kom ur. Hela kvällen var jag otroligt seg och lite små (eller kanske stor) irriterad.
Lyckades med en prommis och lite tvätt. Sen var det bara kudden.
Idag är det inte så mycket bättre. Seg i hela kroppen och det känns som jag skulle behöva en rejäl massage och någon som drar ut kroppen, på någe vis.
Och så en massa sömn på det, ja tack!
Det är  t u r  att det är fredag imorgon. För det här tar emot nu. Även fast nedräkningen på arbetsplatsen har börjat så är det tungt nu och jag känner mig som en riktig gnällspik.

Har gjort en svängis på La Stada på lunchen med Petris. Precis det jag behövde idag. Lite luft, gott sällskap och spana runt lite i affärer. Fick med mig en påse med lite smått och gott från Lagerhaus.





Så ikväll ska jag mysa upp mig i soffan med julte och må gott!

Sen har vi bokat in Middag nästa vecka - Kul det ska bli Tjejs - Längtar!

En ganska tom onsdag


Onsdagen har innehållit jobb jobb och åter jobb.
Inte kommit utanför dörren idag heller.

Trött i skallen. Sovit lite så där. Har på tok för många tankar som snurrar i skalet nu.
Och näe det är inga Sivan funderingar. Utan massa annat som händer. Och är man en funderare så är det svårt att ta saker som det kommer. Gaahh, jag bara önskar allting löser sig, lika fort som det blommade upp.

Ska unna mig fruktsallad och glass ikväll. Så kanske humöret repar sig.

Om inte annat kan man ju alltid fundera på vad man gjorde för ett år sen. Så får jag en anledning att bjuppa på varma bilder fulla med Kärlek :-)

              




Igår kväll trött idag shopping i kalendern


En slagen Anna landade hemma igår em.
Tog mig igenom lite matlagning, kaffe på maten och pepparkaka.
Sen fick vi ett ryck och gjorde kolakakor - mumma! Jag åt nästan ingen. Bara de där ojämna bitarna som blir längst ut :-)
Kände mig ganska mosig i skallen så det blev en kvällsprommis. Sen hem på kudden.
Bestämde mig för att jag  m å s t e  ta mig ut en stund på lunchen, varje dag. För att få lite frisk luft och förhoppningsvis orka med eftermiddagarna. Men idag ser det ju ut som skridskobana här utanför. Så enkelt blev det.
Kanske blir en ikväll istället igen då. Frisk luft behövs!

Efter arbetsdagen bär det av in till staden med AnnaPanna. Julklapps shopping och kanske lite annat följer med hem, vi får se :-)
Har ju som plan att bli klar med klapparna i tid i år. Så till helgen blir det ett ordentigt inköps ryck igen.

Nä nu ska jag ta steg mot min matlåda. Idag blir det fiskgratäng - Mums fillibabba!


Tisdags Mys så gott det går i det gråa vädret...!!

Helgen som varit


Lördag
Somvanligt lite svårt att sova länge. Lång frukost och en stilla start blev det.
Sen satte jag igång med bröd bak, min goda goda  o c h  nyttiga limpa, mums! Sen fortsatte jag med bullbak. Va klar lagomt till Mamma och Tott trillade in. Så det blev både nybakat bröd och bullar till fika.
T åkte iväg till grannkommunen på hockey och jag somnade bums en timme på sängen. Ganska matt och öm i kroppen.
Sedan fixade jag MysMiddag, och som alltid på hockeylördagar blev det sen middag. Men riktigt gott kött och god klyftis och sedan cheesecake till efterrätt, så var det värt väntan.
Slappade i soffan och försökte mest hitta något bra soff läge. Men icke. Så det slutade med att jag kröp ner i sängen.
Och somnade ganska omgående.


Söndag
Vaknade jag nästan lika tidigt. Hängbjörks varning efter en strulig natt. Hittade något halvdant humör och hela fm blev fel.
Vi gjorde en Ikea sväng för lite små köp. Ljus och lite plock. Och så blev det ett nytt överdrag till extra soffan uppe

Hittade kuddar till soffan nere också. Som jag letat. Hade tänkt mig nåt med mera färg. Men de här blev tok bra

www.ikea.se

Blev sedan en lång prommis. Grejjade sedan grytan till middagen. Sen kröp vi ner i bubblet medans maten puttrade på spisen.
Trots mitt taskiga humör där på fm så blev det en alldeles perfekt söndag :-)
Avslutade med fruktsallad och Ensamma Mammor.


Vecka 36


www.vardguiden.se

Barnet
Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda mot de första rörelserna? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

Anna: Tycker att det verkar som Sivan har massor med plats där inne som "hon" hoppar och skuttar omkring. Det är livat i magen mest hela dagarna. Det går bra och gör inte ont, förutom när det knuffas och buffas kring naveln.

Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född.
Anna: Märker att magen har trillat ner, har som blivit svårare att röra sig (ta sig ur soffan) för så fort man böjer sig lite tar magen i. Lite bökigt och man känner sig  v ä l d i g t  otymplig.
Sover inte särskilt bra. Vaknar var och varannan minut och försöker hitta någon skön sovställning. Så humöret börjar svänga, Genomtrött Anna = Smågrinig Anna. Så nu börjar jag nästan längta efter att få lämna jobbandet ett tag.


Ett år sedan - igår

För ett år sedan såg vi ut så här.

För ett år sedan hade vi varit Gifta i 11 veckor.

För ett år sedan satt vi på ett flygplan, på väg mot Venezuela och Honeymoon.









1 månad

♥ Idag är det precis 1 månad till Sivans beräknade ankomst - Så spännande ♥





Det är Fredag - igen


Förstår Ni vad veckorna springer fram. Fredag igen och snart helg, så skönt!

Igår blev det lite Barnens Hus inköp och en julklapp till syskonbarn.
Sen raka spåret hem till Pannkaks middag.
Tvättade lite och sen upp en tur på cykeln. Har blivit två tramp den här veckan, så skönt!
Sen landade jag i soffan med lite frukt och film titt. Knoppade in tidigt och vaknade runt 04 imorse, hungrig. Kurr i magen och Sivan levde om. Nästan kastade mig på frukosten imorse.

Hoppas jobbdagen går fort. Längtar hem. Hem till Mys Middag, godis skålen och soffan.
Har varit godis förbud i veckan. Och jäklarns va jobbigt det har varit. Sötsugen som aldrig förr.

Fick ett trevligt sms igår också. Förfrågan om Nyårsafton - J ä t t e K u l ! ! Brukar sitta långt inne med Nyårsbokning varje år. Så känns skönt att redan ha det lite klart, super! Ser fram emot det. Så får vi hoppas på att Sivan är levererad och det blir Nyårfirande med Goa Vänner :-)


FredagsMys från Mig !!

Mage i fokus


Jag har aldrig varit med om att få så mycket uppmärksamhet, som jag får just nu.
Det är små små saker varenda dag. Och det är faktiskt väldigt trevligt! Har förstått att en gravid mage intresserar och engagerar de allra flesta, mer eller mindre.
Varje dag möter man människor som tittar på Mig, Min Mage och Min Mage och  l e r  s t o r t ! Mammor ler igenkännande, yngre tjejer ler nog för det ser lite läckert ut med mage. Karlar tittar och ler och tänker kanske på frugan där hemma, hur det var en gång i tiden.. osv...
Vid bussen frågar tanterna om det ena och det andra och de berättar gärna m hur det var för dom för 20 år sen.
Vid kassan på Ica frågar de hur långt är det kvar - Fin mage!
Lunchrestaurangen - Det börjar närma sig nu va?
HM - Vet Ni om det blir en kille eller tjej?

Idag på lunchen skulle jag ta kaffe. Precis då plockade Killen fram kakor, men  å å å  nu kom jag i lagom tid sa jag. Ja vilken sort vill du ha säger han. Tar fram tre olika sorter och jag får välja. Antagligen för att han förstår hur mycket jag behöver en kaka till kaffet i min lilla stora mage :-) HaHa!

Sen finns ju den uppmärksamheten då folk tror att magen är en allmän egendom. Man får absolut klappa min mage. Lugnt och fint. Och man kan ju alltid fråga. Men de finns ju de som bara kliver rakt på och verkligen klämmer, känner och knådar.
Att människor ska tala om hur min kropp har förändrats är också nåt man får ta. Jag om någon är ju medveten om hur många kg som har trillat på min kropp. Det är ett gäng om jag säger så. Och jag tror nog att jag är mindre än jag verkligen är. Händer ju lite nu och då att jag provar gamla vanliga kläder, som tidigare var lite stor, så då borde de passa nu - jo tjena, HaHa. Men detta betyder inte att jag behöver någon som talar om för mig hur stor jag blivit, hur jag ser ut framifrån, bakifrån, från sidan. Eller kalla mig för diverse smeknamn.

Men allra mest är det positiv uppmärksamhet. Ville bara dela med mig lite av den. Eftersom jag i början upplevde en del negativitet...


Fortsatt Go Onsdag !


Tisdag - Onsdag..


Det blev ingen MysMiddag med E & F igår. E.et mådde inge bra alls så vi ställde in.
Istället gjorde vi en Birsta sväng. Vi sprang tyvärr inte över några fler julklappar.
Middagen blev hör och häpna köpe pizza. Ja hör ju inte alls till vanligheterna hemma hos oss. Men trött less och hungrig. Inte alls sugen på att laga mat, så fick det bli så.
Blev lång middag med tusen funderingar för kommande projekt i hemmet.
Sen tog vi en prommis innan det var soff läge. Väldigt lugna kvällar nu för tiden.
Blev en tidig kväll på kudden, men har varit en propeller natt. Så känns som jag fortfarande inte vaknat till här, segt.

Idag är det sista Gravid Yogan, Tråkigt! Har lite svårt att komma till ro och Yoga där hemma. Måste ta mig i kragen.
Så otroligt skönt att få avsluta den här dagen med ett Yoga pass. Sist var jag så avslappnad och varm i hela kroppen. Kände mig lugn glad och harmonisk. Och det är precis det jag behöver nu. Med tanke på allt som närmar sig. En del tankar och funderingar som snurrar runt runt...

Sen får man väl sikta på MammaBarn Yogan som börjar i februari :-) Spännande!


Ha en bra onsdag där ute!

Tisdagen


Skönt att få sova näsan en timme längre imorse.
T hade rinkbandy match igår kväll så han kom hem sent, jag vaknade till såklart och hade sen lite svårt att somna om.
Vaknade av en kurrande mage vid 5 rycket. Men lyckades lura hungern en stund.

Bm besöket gick bra. Hade inte hänt mycket sedan sist. Sockret såg lite bättre ut. Magen hade växt ytte pytte lite. Hjärtljuden låg på 138-142. Klämde och kände lite på magen. Sivan låg som sist. Sivan är en liten bäbis (än så länge) Så det låter lagomt. Hon tyckte jag skulle vara försiktig med sockret sista tiden. För mig och Sivan. Och jag som är inne i värsta godis perioden. Lite snarra varje dag, svårt att låta bli. Men får väl ta och skärpa till mig. Bara det att det är så svårt och tråkigt att komma på vad man kan äta istället. Nåt att små äta lite på som är  g o t t ! I somras åt jag alla möjliga sorters frukter dygnet runt. Så jag får väl ta tag i lite sånt igen.
Sen pratade vi lite förlossning - Hua! Så till nästa gång ska det funderas på mina tankar, önskemål och sånt.
Det är om 2 v vi ska dit. Sen har jag en förhoppning om att behöva gå dit mer - HaHa - Ja man kan alltid önska :-)

Jobb dagen har sprungit fram och jag har inte fått så mycket gjort som jag tänkt..
Blir en em med full fart.
Sen väntas det dejt med E & F och middag - M y s i g t ! !


Jag är så glad att T är hemma igen. Och att han blir på hemmaplan ett tag framöver nu - Love ♥

Ny vecka - Vecka 35

www.vardguiden.se

Barnet

Nu är barnet ungefär
45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.
Anna: Har lite svårt att förstå att Sivan är 45 cm och väger cirkus 2600 gram bor i min mage. Det hela känns lite smålustigt nu.

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Se artiklar till vänster under Efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.

Anna: Tycker att magen började sjunka neråt i förra veckan. Sivan har haft en livad helg därinne. Det trycker väldigt mycket mot sidorna och runt naveln, aj aj..

Prata om förlossningen

Det är viktigt att prata igenom förlossningen med sin partner och vilka förväntningar ni båda har. Även om ni tror att ni är överens kan det vara bra att verkligen stämma av och se att det är så. Är det andra eller tredje barnet kanske ni har förutfattade meningar som behöver vädras. Väntar du barn utan en partner är det bra att prata med den du tänkt ta med dig, vare sig det är en doula, kompis eller förälder. En doula är en person som fött barn själv som du känner förtroende för som kan följa med och vara ett stöd för dig och din medföljare vid förlossningen.

Anna: Hemma hos oss har vi inte pratat så himla mycket om självaste förlossningen. Lite hur vi tror vi tänker. Sen blir det säkert annat när man väl befinner sig där.

Pappa/partner

Det är hög tid att förbereda dig för förlossningen. Din partner har förmodligen redan börjat nedräkningen. Det är bra om ni kan prata om vilket stöd din partner vill ha av dig vid förlossningen, men även av barnmorskan och personalen. Du kan kanske be din partner skriva ner hur hon skulle vilja att förlossningen genomförs. Den lappen kan ni lägga med i förlossningsjournalen. Vill hon föda i några speciella ställningar? Vilken slags smärtlindring kan hon tänka sig och inte? Vill hon ha musik på rummet? Prata igenom detta nu eftersom det inte blir så mycket tid under förlossningen.


Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 35 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan som känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde.

Har ni inte varit på studiebesök på en förlossningsavdelning än är det hög tid nu. Barnmorskan har information om en förlossningsklinik nära dig.
Anna: Imorgon är det dags för besök hos bm igen. Dags att kolla blodvärde, som jag hoppas är bättre. Jag mår annars bra. Har blivit duktigare på att vila. Det börjar bli tungt i kroppen nu. Börjar min nedräkning på jobbandet, för det börjar kännas lite slitigt just för dagen. Tur att det där är olika från dag till dag det där!


Fredag och helgen


Känner mig som ett trotsigt litet barn idag. Trött, inga kläder som passade, taskig frisyr.. Ja det behövdes inte mer tydligen. Det började väl redan igår. Med en helt förskräcklig jobb dag. Hade tänkt göra tidig kväll, men icke. Väl hemma blev det micrad middag (igen) och städning och tvätt.
Somnade i samma veva som jag landade på kudden. Men vaknade bara 2 timmar senare och kunde inte somna om. Sen har det snurrats och kollat klocka hela natten.
Helgen kommer som alltid väldigt passande.

Har inga direkta planer.
Mannen kommer hem ikväll. Efter en hel arbetsvecka i Vemmis. Behöver jag säga att det varit väldigt ensamt.
Först behöver kylskåpet fyllas på. Och jag orkar ju inte släpa några matkassar, så det får bli när han kommit hem.
Sen middag och soff häng. Jag beställer en fot- och vad-massage - Tack!

Imorgon har jag en fundering på om vi ska rita ihop en julklapps lista till de nära och kära och sedan ge oss ut. Birsta eller La stada. Jag vet bara inte hur jag ska få T att hänge på idén?!?! Ni vet, han är ju allt annat än förtjust i shopping, affärer och mycket folk.
Kanske om jag spärrar upp min blå, plutar lite med munnen och slänger med fransarna extra mycket.

Söndag - Pappas Dag.
Brukar som oftast bli bjuppade ut till T´s Föräldrar. Så får jag paketa till "den närmaste Pappan jag har här iaf"
I år ska jag nog hålla mig på hemmaplan. Det är fotboll så jag ska först åka till Pappa med blommor och ljus.
Sen kollar vi fotboll, för det är ju så vi hade firat, om allt varit som förr. Men nu får jag sitta ensam i soffan och Pappa övervakar från ovan.
♥ En massa tankar och längtan ♥


Ja det kommer väl en Update måndag hur helgen egentligen blev... Eftersom Uppkopplingen från helvetet ff gäller hemmavid.

Puss & Kram  ♥

Förresten, har varit en lunch sväng med Petris på stan - Resulterade i ett par nya skor - Ett par rosa faktiskt. Tror de kommer att passa mig alldeles perfa när jag ska ut och rulla vagn, då de var promenad vänliga :-)

Singstar - Just nu bara star :-)


Idag har de spelat en massa Singstar musik på radion.
Nånstans ser jag en massa Vinglas PartyTjejer Tävling Mera Vinglas och sången blir högre och högre och förmodligen mer falsk i samma veva som vinet rinner ner...
En riktig FlashBack - Känns som evigheter sen.
Tydligen sjunger jag inte nykter.. Kanske ska ge det ett försök. Någon som är På?

Om inte annat hoppas jag Ni är På, Mina Vänner då dagen kommer, då det vankas Singstar Party in Eastrow igen :-) HaHa!





Funderingar och en trött morgon


Å va jobbigt det va när klockan ringde imorse. Trodde inte det var sant.
Natten har varit lite så där. Efter två tuffa jobb dagar, månadsavslut. Och en kväll som avslutades med en massa funderingar.. Så blev det några snurr på kudden innan jag kunde stänga mina blå helt.
Funderingarna låg kvar i tankebanan när jag vaknade, så humöret kan bara bl bättre idag, om man säger så.

Min dag innehåller en del tråk to do´s här på arbetet.
Blir en lång jobbdag idag med. Då jag jobbar fram till min Yoga. Men riktigt skönt avslut på den här dagen. Blir raka vägen hem till soffan sedan. Varva ner och sen tidig kudde.

Så nu har jag fått skriva av mig lite. Bara att fortsätta med jobbandet.
Uppkopplingen hemma är helt hopplös så det blir väl lite tunnt med bloggandet därifrån...


Ha en bra mitt i veckan dag!!



MysKväll


Igår hade jag en riktig MysKväll!
Petris kom förbi och vi fikade glass med frukt, te och peppisar. Och surrade så där som bara tjejer kan, i flera timmar. Tiden sprang iväg. Och när hon styrde hemöver var det bara till och krypa ner i sängen.
Jag fick en present också :-) Ja årets glögg. Jag hade somvanligt inte riktig koll på att det va igår den släptes.. Men det hade P. Så jag fick mig en flaska, hur  g u l l i g t  som helst! Nu längtar jag till den ska få provsmakas. Inte allt för länge dit, då man kan så smaka en liten mugg - Jaa!

Somnade ganska fort, men vaknat många gånger inatt.
Ikväll ska jag göra tidig kväll, har jag tänkt.


På återhörande....

Vecka 34

www.vardguiden.se

Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. De vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.
Anna: Sivan flyttar sig runt runt i magen. Det är en väldig fart på den lilla. Det ser för himla kul ut. Och det gör fortfarande inte ont, tack för det!

Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

Anna: Det som blivit stor skillnad är att jag har lite svårt att röra mig hur som helst. Det har börjat ta emot en del. Magen har blivit stor. Jag har inte gått upp något sista 5 veckorna men magen växer. Det går väl som i perioder det där. Och jag la på mig en hel del mellan vecka 22-28 så skönt att det stannat av lite. Det är ju några veckor kvar och jag vill gärna orka röra mig framåt.

Pappa/partner

Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om livet efter förlossningen.
Anna: Har fått låna en massa tidningar och böcker så snart ska jag börja med mitt läsande :-) I lagom dos!


Veckorna trummar på och jag har monster jobb vecka framför mig, igen.
Månadsavslut och upplärningen fortsätter...
Klockan ringde 04 imorse. Kunde inte riktigt somna om efter det. Hjärtat åkte mot Vemmis så nu får man ta hand om sig själv i veckan.
Nä jobba för fullt är det som gäller nu. Så jag får göra kväll någon gång...

Ha en bra måndag!


RSS 2.0