En helt vanlig onsdag


Theodor klättrade in i barnvagnen och skulle sova. Ja vad säger man, lite trängt, men det gick ju.



Ikväll hoppade vi ner i bubblet direkt efter middagen. Det va riktigt skönt för min ömma kropp.
Nu är det soffan som gäller för mig. Mannen är i garaget och grejjar lite, duktig han!
Känns som jag skulle kunna trycka i mig en STOR skål med karra precis just nu, ahhh helt galet godis sugen. Blir en fruktsallad nu. Tjing!


Vecka 37



Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.

Mamma

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida kvinnor få svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 37 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan. Han eller hon känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Blodvärde och blodsocker kontrolleras och kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Prata gärna om förlossningen om du är orolig. Barnmorskan kollar att du är förberedd och vet vem du ska kontakta när det är dags. Din partner är fortfarande välkommen med på besöken.

Vid detta besök brukar barnmorskan i samråd med dig och din partner skriva en sammanfattning av graviditeten samt skriva lite om era tankar inför förlossningen och amningen i journalen. Om ni vill kan ni skriva ett eget förlossningsbrev som ni lägger i er pappersjournal. Det är bra om din partner är med vid detta besök också så att ni båda har möjlighet att berätta om era känslor, förväntningar och eventuella önskemål.

Mina Egna Tankar:

Ja vad ska jag säga. Jag mår väl rätt Ok. Men det börjar bli jobbigt och tungt. Sitta, gå, stå och sova, nä det är ingenting som funkar särskilt bra just nu. Kvällarna är jag som en säl, stånk och stön. Men med en liten där hemma och ett liv som snurrar på så hänger man i. Men ja jag är klar med det här nu, känner mig nöjd! Samtidigt som jag försöker njuta av det, för det är ingen tid som kommer tillbaka..
Hur som helst, längtar jag efter att kunna röra mig som jag vill, sova på mage, leka med Theodor och känna mig lite mer på hugget.
I måndags var det en månad kvar, ja det kan ju va allt från 2 veckor till 6 veckor, herrejisses.
Jag ska jobba 2½ vecka till. Det är ganska tråkigt, då det känns som jag sitter av tiden på nåt vis. Dubbelkollar allt som görs, det är boooring! Försöker planera in lite skojs mellan varven i alla fall.
På fredag är det bm besök igen.

Ja full fart mot vecka 37 nu ♥




Här ligger Vi bra!

Efter en lång arbetsdag är det vila som gäller. Ligger bra här i soffan tills det är dags att inta sängen.


Nya tapeten

Idag påbörjas renovering av hallen. Den här tapeten blir det bla, jag hoppas det är färdigt till helgen!!


Härligt väder idag.

Har varit ute i det fina vädret. Mycket lek och bus i snön, en gör så gott man kan:) Grillade korv till lunch innan vi styrde kosan mot ön och besök hos Mamma och Torsten.


Ute idag

Finaste Theodor njöt av utelek och solsken.


Lördag

Idag fick vi sovmorgon, till 07.30, lyx, ha ha! Ja det va precis det jag bad om igår kväll när jag släckte lampan, låt oss få sova till i alla fall halv åtta. Å så blev det, så skönt och välbehövligt!
Grabbarna grejade i hallen, förberedelser till måndag då målaren kommer. Under tiden bytte jag i alla sängar, plockade, fixade och sen va det lunch tajm.
Klädde på oss och gick ut i solen. Jag är ju helt sjukt omskriv nu, så att ta sig på och av snowracern blev ett projekt:)
Sedan fick Vi Finbesök av Valle med föräldrar.

Det har varit en hård dag. Liten har somnat i soffan och jag kommer inte göra mycket mer än slita på soffan resten av kvällen.

God Kväll!


Nytt till Bosse



Kunde inte låta bli att köpa denna igår. Supernygg enligt mig och passar Bosse perfekt.
Och  s k u l l e  det bli en Bosselina så är den röd på andra sidan med en blå stjärna :-)


Helg Helg Helg!


Vilken mysig torsdag kväll.
Petra kom på besök. Theodor hade väntat sen han kom hem från dagis, på att hon skulle komma. Så möttes hon av en BamseKram i dörren också :-)
Liten somnade i soffan före kl 19. Jag och Petrisen fikade och surrade flera timmar, klockan gick somvanligt alldeles för fort.

Skönt med fredag idag. Ja det känns att en arbetsvecka har passerat igen. Skönt att Vi haft vår första hela jobb och dagis vecka det här året, i slutet på februari liksom. Jojo.. Nu vill jag att det fortsätter så här lääänge läänge!
I helgen blir det en del förberedelser inför renovering som startar på måndag. Träffa Vänner och en massa Mys♥

Jag börjar räkna ner mot helg NU!


Grattis


♥ Victoria och Daniels Prinsessa är här.
Jag va ju tvungen att slå på teven kl 07 imorse för att titta på den Färska Pappan som skulle leverera vad resultatet blivit. En liten tår kröp fram i ögonvrån, såklart. Förmodligen det största de varit med om, och häftigaste. Det är ju nånting helt ofattbart underbart att bli Föräldrar ♥


Mitten på den här veckan


Mitt i veckan och samtidigt en ny Graviditetsvecka.
Jag kände mig helt slut imorse när klockan ringde. Tung i kroppen och knoppen, åh jobbigt.
Kan som inte komma igång med dagen. Har en massa som ska gås igenom i allt överlämningsjobb, känner att jag bara vill skjuta på det. Men det går ju inte att skjuta på grejjer hur länge som helst eller hur. 3½ veckas jobb kvar. Det är inte mycket, men med den här tröttheten i kroppen känns det just nu som en evighet.

Jaja..

Jobbdagen har i princip passerat och strax är det hemgång.
Ser fram emot morgondagen som både innehåller em aktivitet och träff med en Fin Tjej på kvällen ♥



En skål...

...Apelsiner och jag har precis landat i soffan. Slut för idag och redo att vila.


Tisdag på rull


Igår va det en riktig  m å n d a g. Familjen kom hem från jobb och dagis och alla va trötta och griniga. Ah ljuvliga måndag! Eller hur :-)
Efter middagen myste vi ner oss hela familjen i soffan och lugnet infann sig, skönt!
Blev inte många knop efter det. Det vardagliga plocket och fixet tar ju sin tid och sen är jag slut som artist.
Haft en rätt ok natt så idag har jag lite mer fart, än så länge.
Är annars väldigt mycket funderingar som tar min energi just nu. Både här och där, men det är väl precis i sin ordning antar jag :-)

Veckan innehåller inte så mycket aktiviteter. Hinna med Vänner och Familj lite mer är tanken.
Snart är jobbdagen slut och det ska bli skönt att få gå ut till ljuset och solen!

Fortsatt bra tisdag ♥



Helgen


Theodor tillbringade lördag till söndag hos Farmorn och Farfarn.
Jag tror det va välbehövligt för oss alla efter alla baciller och mycket vila fram och tillbaka. Så han har fått härja lös i helgen och haft det hur bra som helst!
Mannen fixade lite där hemma, medans jag gjorde typ så lite som möjligt. Vi åt en lång middag på tu man hand och satt lääänge och bara pratade och njöt av lugnet och känslan att bara kunna sitta. Sedan körde vi ett filmmaraton och kom i säng "sent" för att vara i vårat hus. Förvänad över att jag hängde med så långe, då jag vaknade kl 04 på lördag morgon.

Vi har hunnit med massa annat också.
Välja tapeter till hallen, små inköp till Theodor och Bosse och massa annat smått och gott till hemmet. Skönt att spankulera runt i sin egna lilla takt. Nu går jag ju varken långt eller länge. Så jag är rätt nöjd efter nån timme, Mannen klagar inte :-)

Theodor kom hem igår em och jag tror Vi var 3 st som hade längtat väldigt mycket efter varandra. Han Kramade och Pussade på Mig om och om igen, och riktigt Myste in sig och mmmm:ade. Underbara Pruppe ♥




Heldag inomhus

Fantastiskt fint väder idag, känns så där att tillbringa hela dagen inomhus. Vi har gjort det bästa av den i alla fall. Byggt massa lego sparkat boll läst böcker ritat om och om igen. Inte lätt för liten att förstå att Mamman är hängbjörk och inte orkar så mycket. Nu hoppas vi att Pappan kommer hem snart. Jag tänker se till att jag blir servad resten av kvällen, frågan är väl hur länge jag blir vaken:)
Härlig Fredag kväll på Er!!


Kvällsfika och Pippi

Här är det kvällsfika tajm i soffan. Fil leverpastejs macka och vindruvor. Pappan i familjen är på kvällsjobb.

Imorgon har vi en ledig dag jag och Theodor, det betyder att jag har gjort helg nu, åh va skönt!!

Trevlig torsdag kväll!


Dags för lite mer baciller


Jag tror faktiskt inte att det är sant. Theodors hosta blev värre igår kväll, helt otroligt vilken jäkla hosta alltså. Och själv kände jag mig väldigt tung i kroppen igår. Vaknade imorse med en grym huvudvärk, ont i öronen och ja hela kroppen. Jag orkar inte mer baciller nu.
Dagis är stängt idag så vi är hemma och Mannen jobbar. Jag hoppas han kommer hem till oss i tid idag, håler tummen på det.
Alvedon och kaffe nu kanske så jag vaknar till i kroppen och knoppen.


Bm Besök 34 + 1


I eftermiddag kastade jag mig iväg på möte och sen direkt til Barnmorskan.

Alla värden såg mycket bra ut.
Pratade om mina känningar i benen, som jag nämnde redan vid förra besöket såklart. Nu sliter det och drar på ett annat sätt liksom. Ja foglossning, jag hade ingen aning om att det känns så. Jaja..
Magen mätte 33 cm och hjärtljudet låg runt 140.
Hon kände och klämde på magen och tyckte sig känna huvudet nedåt, men fortfarande ruckbart. För att vara på den säkra siden att det är huvudet fick jag hoppa (HaHa) upp i stolen och hon tog och kände efter, ja nerifrån alltså. Och där kände hon huvudet. Helt galet konstigt att hon kan känna det tycker ju jag då.
Ja nu kan ju Bosse fortfarande göra en helomvändning, men det tror jag inte på.
Så det känns ju bra det här, så jäkla läskigt spännande!


Vecka 35

Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.

Mina Egna Tankar:

Ja som jag redan skrivit börjar jag känna mig riktigt otymplig. Stor, svårt att röra mig somvanligt. Det trycker, jaa åt alla håll och kanter hela tiden. Känns lite som magen redan börjat trilla ner lite, jag känner mig inte lika proppmätt :-) Gör helst så lite som möjligt på kvällarna, för då känns det att man varit i farten en hel dag. Sväller från topp till tå. Men det är som Mannen sa imorse. Bara den lilla Pluppen kommer ut så kommer det att börja ordna till sig. Jag längtar!!! Även om jag kan tänka mig att jag har en ganska lång väg tillbaka den här gången också så är det ändå själva känslan.
Nån typ av foglossning har infunnit sig, det drar, aj aj aj. Natten har varit allt annat än spännande, och så när man har ett litet T som hostar hostar och hostar.
Dagens kommentar idag: Du väntar en till Pojke, det syns :-) Ha det är precis mina egna ord!
Imorgon är det dags för besiktning av Bosse igen.






Mys i massor

Oxfilé pasta tända ljus och lite mys, härligt! Theodor va helt slut efter nattens hostattacker, så han somnade i soffan efter en stor portion fiskbullar, redan kl 18. Nu blir det fruktsallad och mer mys! Hoppas på en lugn natt det behöver vi alla 3.


Alla ♥ Dag





Önskar Er Alla en Fin Alla ♥ Dag!

Hemma hos oss brukar Vi "fira" dagen med lite godare mat eller nåt litet extra mys till kvällen.
Vi har inte planerat nåt speciellt idag, livet springer på i 180 och det är mycket annat som cirkulerar.
Dagen känns riktigt bra, hade ett roligt och trevligt samtal imorse. Vad är väl bättre än att skratta tillsammans!

♥ Fin Dag Vänner - Love ♥ 


24 arbetsdagar

...kvar, kan det vara sant? Just idag känns det helt OK. Helgen har varit lite jobbig. Tung och svullen i kroppen, allt annat än smidig. Att roa en 3 åring är inte det enklaste, och jag är nog inte den roligaste, möjligtvis den mysigaste :-) Såklart, så där som man är så känner jag på nåt sätt att jag inte riktigt räcker till. Jag vet hur fel det är, men jag är ju människa och kvinna. Theodor satt klarvaken i sängen igår kl 22. Han sa ingenting utan bara satt där, lilltrul. Så han fick hänga med ner till stooooorsängen. Han somnade sött men vaknade vid 4 med värsta hostan, som aldrig verkade vilja ge sig. Hostig och ont i halsen. Men ingen feber imorse så han fick knata iväg på dagis. Så Vi får tro att det va nåt tillfälligt. Även om han va allt annat än i form igår söndag och jag misstänkte att "nånting är på g" Men efter all VABning kan jag tycka att det borde inte vara våran tur, igen... Så vi håller tummen för en VABfri vecka! Ikväll har jag dejt med tjejerna på stan. Surr och middag. Ska bli skönt att få tänka på lite annat en stund.

Trötta

Det är söndag kväll och jag har två trötta pojkar här. Ser ut som att det blir en mycket lugn kväll i Österroet.


Men trååååk

Jag har faktiskt en vansinnigt tråkig lördagkväll. I vanliga fall brukar jag se fram emot lite egen tid. först gen tid med Theodor och sen lite tid med bara mig själv. Bara få va, själv, ja så enkelt är det. Men ikväll är det bara tråååkigt! Jag känner mig inte alls i form. Humöret hoppar verkligen upp och ner. Förmågan att liksom ta mig för nåt, ja den är helt obefintlig. Jag lagade middag till T. Sen när han somnat tog jag mig en macka och en mannafrutti. Magen känns inte riktigt OK så det kändes absolut lagomt som så. Kanske ska jag gå och läga mig och försöka somna. Jag är väldigt dålig på att somna själv, när man vet att någon kommer hem mitt i natten och rumlar runt. Nä jag måste försöka ta tag i mig nu, så här jävla tråkigt kan jag ju bara inte ha det...

Skidpremiär

Idag på fm blev det premiär i spåret på dagis. Det gick ungefär som väntat. Ena sekunden jättebra för att nästa småskrika och gorma över att vi måste ta av skidorna. Tålamodet är väl inte det bästa.


Önskar Er en Fin Fin Helg!


Det är fredag igen. hur skönt som helst för den här veckan har varit rätt så jobbig, mycket jobb, lite för mycket för min smak just nu om jag ska gnälla och vara ärlig. Jag ska packa mig hemöver i tid och hämta hem Prinsen från dagis. Sen väntar en kväll med total slapp. Imorgon är det jag och Theodor, då Pappan ska ut och roa sig på eget håll. Det gör han rätt i. För jag misstänker att det kanske blir lite mindre av den varan lite längre fram. Samtidigt blir jag lite avundsjuk på alla som roar sig stort i helgen, jag skulle kunna tänka mig att landa på ett dansgolv, röja loss lite och sjunga med :-) Ja jag vet, jag kommer hinna med det också. Men det känns som så himla länge sen... Så Flicks, Ni vet att jag är laddad och ser fram emot den dagen Vi kan planera in en riktig
Girls Night Out
, även om det dröjer...
Nu vilar jag mig i form :-)

Puss och Trevlig Helg ♥



Gammal bild på min första Fest efter Theodor hade kommit till världen (minns den som igår :-) )


Fixat burret

Idag på lunchen var det äntligen dags att få ordning på håret. Har sett för risigt ut en lång tid nu.


Gävle

Landade i Gävle vid tio idag. Lång arbetsdag som snart ska avslutas på restaurang. Sen ska jag sova gott i den här sängen och drömma om mina Prinsar där hemma.


Men sluta gnälla

Idag, just nu, tittar på Sofias Änglar. Kanske inte mitt favoritprogram. Men jag tror att banne mig var och varannan människa skule behöva se det och vakna till. Det är så många människor som är så otroligt otacksamma över sina liv. Jag är nog där själv ibland. För visst, ibland vill man bara få gnälla en massa. Menjag har varit med om en hel del tråkigheter i mitt liv, som dragit ner mig, förändrat mig och mitt liv. Och i allt jävla tråkig skit så lär man sig massor, som man har med sig för resten av sitt liv. Men jag kan bli så arg / irriterad på människor som glider omkring på nån sorts räkmacka och gnäller och går halvt ner sig för pissaker, som inte är världsliga, när allt verkligen kommer kring. Ja jag vill inte klappa mig på brösten och säga att jag är minsann så bra och jag gnäller inte. Men jag tycker att det finns så många som borde tänka en extra gång innan de öppnar munnen och klagar. Så, nu har jag fått säga mitt. Nu ska jag packa väskan inför morgondagen. God Kväll !

Ny vecka mer VAB

Helgen har passerat väldigt lugnt och stillsamt. Det har inte hänt mycket alls vi har glidigt omkring och försökt få liten att må bättre. Han va mycket piggare igår och idag feberfri,tack för det!
Så imorgon satsar vi på dagis för lilleman, jobb för Pappan och själv åker jag bort och jobbar några dagar.

Nä nu är det beställt pannkaka.


En mycket stillsam lördag

Natten mellan fredag och lördag var ingen höjdare. Vi fick sällskap i sängen av litet T vid midnatt. Värsta feberfrossan,han skakade och andades fort fort,pågick i typ fyrtio minuter innan han lugnade ner sig och vi somnade alla tre. Vaknade tre timmar senare av en kamin som snurrade runt i sängen. 40,4 mätte febern så natten fortsatte efter det lite oroligt. Vi har alla varit trötta och mest försökt få dagen att gå känns det som. Lite korta stubiner på sina håll och svårt att hitta på göra som passar tålamod och ork. Blev middag i soffan idag med efterföljande kvällsfika. Hopp i pyjamasen och lite Bumbibjörnar. Liten sover nu halvsittandes i soffan, misstänker att vi är två till som snart följer efter.


Legobygge

Vi bygger med lego. Nu är det pannkakelunch

image description


Bm Besök 32+1


Jag besökte min barnmorska igår.
Allt såg fin fint ut, mycket bra värden.
Magen mätte 31 cm (samma mått som med Theodor i magen en vecka senare, så det är rätt lika) Jag ligger fortfarande strax under medelkurvan. Men jag känner mig stor som en flodhäst, minst. Det tar emot på ett helt annat sätt den här gången, och trycker uppåt och neråt och hit och dit. Upplevde jag aldrig med Theodor i magen.
Hjärtljuden låg på 134.
Annars inte så mycket att orda om, Vi pratade lite om ditten och datten och Vi har anmält Oss till Profylaxkurs. Det blir i slutet på februari, spännande!

Nu blir det bm besök lite tätare framöver.



Öroninflammation


Japp precis som Vi trodde. Dubbelsidig öroninflammation blev domen. Men inget pencillin. De har i alla fall skrivit ut recept, så har han feber i mer än tre daar så kan vi hämta ut på Apotek i helgen, smidigt!
Nu får Vi ju hoppas på att det vänder ganska omgående och inte behöver nån medicin och får lugna långa nätter med massa sömn :-)

Hörrni det är i alla fall fredag idag. Jag undrar vart den här veckan har tagit vägen, jisses!
Jag är redo för en kväll i soffan med lite tågteve, bubbelvatten och lite godis!
Hoppas Theodor är piggelin imorgon så Vi kanske kan ta oss för nånting i alla fall.

Önskar Er en Fin freda i kylan!


Så var bacillerna tillbaka


En febrig kille kom hem från dagis igår kväll. Närmare 40 grader, blek och väldigt väldigt liten.
Jag hann mata i han lite vatten, banan, fil och några kex innan han somnade i soffan, strax före 18.
Småstökig natt med feberyra varvat med några tårar och vill inte sova. Stackars Sötisen!
Jag pallrade mig ur sängen med en härlig huvudvärk imorse och konstaterade att Vi hann jobba 4 dagar i alla fall innan VABningen var tillbaka. Tycker synd om den Lilla, jobbigt med först två veckors feber och bara vara hemma och så går det inte många dagar så är vi tillbaka igen. Nu verkar det vara öronen som spökar då han klagat på ont där. Hoppas nästan på lite medicin, så går det över lite fortare, men de behandlar ju inte öroninflammation idag om det inte är dubbelsidigt eller man haft det flera gånger.
Jaja Vi får se. Det kunde ju ha varit mycket värre, eller hur :-)



RSS 2.0