Förkylt men ok dag


Det är förkylt i hela familjen. Tunga huvuden, raspiga halsar och snoriga näsor.
Theodors öga verkar vara lite bättre, tycker jag. Han verkar inte så berörd av det och det är mest när han sover som det slammar igen. Så jag hoppas allting är på väg att vända nu!

Annars är jag helt sprallig över en sak, ja det är inte över att det är den sista i månaden och jag har min längsta arbetsdag, näääe!
Utan det kom ett meddelande igår. Nästa vecka är det maskerad på dagis. Förskolan fyller år och det firas med Sång Uppträdande för föräldrar och även far o mor föräldrar får komma. HaHa åh va det ska bli roligt!

Ha en Fin torsdag - Snart är det helg igen :-)

Första VAB


Precis som Vi trodde ringde dagis efter Oss igår. Dock inte förrän på eftermiddagen.
Theodor hade blivit mycket sämre i ögat, det var rött, irriterat och mycket kladdigt. För övrigt var han på samma glad humör somvanligt.
Natten har varit lite stökig, då ögat kladdar, näsan korkar igen och han har varit lite varm, inte febervarm utan mer sova-drömma varm. Så jag har inte heller sovit någe vidare inatt. Hade ont i hela kroppen när jag vaknade, frös och kände mig febrig. Lite frukost och Ipren har hjälpt. Är inte läge för att vara sjuk nu. Månadsavslut och massa jobb.
Tony och Theodor är hos Farmor och Farfar idag, för hemma hos oss kan man ju inte vara.

Theodor hjälper Farmorn med dammsugaren verkar det som.

Imorgon tror jag Theodor ska vara själv med Farmor, och sen på fredag ska jag och Theodor vara hemma. Får se om det går att vara i Österroet eller om Vi ska hyra in oss någonstans :-)

 


Men är det helg snart



Det är bara tisdag och jag längtar redan till helgen. Det känns som det här är veckan som testar mig och oss fullt ut. Precis ingenting flyter utan allting strular till max. Jag blir faktiskt inte ens förvånad längre.
Igår påbörjades Projekt Fjärrvärme inomhus, hallelulja.
När jag och Theodor kom hem var alla element borttagna, och låg ute på gården. Hål var borrade i tak och golv, för alla rör. Familjen skickade lite mat i magen sen var det bara till att städa. Det går ju inte att ha en liten som plockar och grejjar med allt i den röran av verktyg och allt "skräp"
När jag väl landade i soffan för att jobba och kolla lite teve så var allting bara svart. Alla eluttag i hela teverummet var döda. Nä precis, jag blev inte ens förvånad.
Theodor har varit lite varm, men ändå inte feber, men något varmare än han brukar. Snorig och hostig har han varit i två veckor. Och igår när jag hämtade honom var han kletig i ögat. Det va ingen som sa nåt om det. Och han verkade pigg och rask somvanligt. Jag läste lite om ögoninflammation och om det inte är väldigt infekterat eller blir mycket värre så kan de gå på dagis. Så vi åkte dit imorse. Då säger en av Fröknarna hur är det med hans öga, det va så kletigt igår. Ja jag tyckte det såg bättre ut imorse, och han är inte alls så röd utan mest geggigt. Så ja vi får se om det blir till att hämta den lilla tidigare idag. Blir väldigt mycket mer komplicerat bara när man inte har nånstans att ta vägen. Hemma är stället man hänger minst på just nu.

Annars är allting bara bra :-)



SöndagsKalas



Idag har T grejjat på här hemma inför morgondagen.
Sen åkte Vi på 2 års kalas på ön. Så stora barnen blir! Jätteroligt att träffa alla. Barnen härjade och hade roligt och vi bjöds på gott fika, super!
Sen åkte Vi en sväng förbi Mamma och Torsten. Theodor fick middag och Mormor bjuppade på efterrätt. Så en riktigt KalasDag har det varit!
Vi åt sen middag, när theodor gått på kudden. Lite skönt att sitta i lugn och ro ibland och bara prata igen lite tid.

Nu är det bara att ladda för en ordentlig jobbvecka. Månadsavslut = massa jobb. Sen är dagis stängt torsdag och fredag. Theodor ska vara med sin Farmor på torsdag och på fredag är jag hemma, lite beroende på hur status är här hemma. Annars får vi hyra in oss någonstans.
Go Kväll!


LördagsSkoj




Det är mycket roligare att leka med andra saker än alla leksaker som finns i det här huset, stora som små tydligen :-) Vi hade en lugn och skön lördag. Jag var lite trött efter min fredags sväng på stan med arbetskamraterna. Kom hem och var ganska pigg, förstår inte hur det gick till. Sov så där en 4 timmar sen var det kvalitetstid med Familjen. Lugn och skönt va de rätta orden!


Fjärrvärme Projektet




Så här har vi haft det hemma i Österroet.
Nu är utomhusbiten klar. Och imorgon börjas det med allt arbete inne, jippie haha! Ja jag är väl inte överförtjust i allt det här, om någon missat det. Men vad är det att göra. Ska bli skönt när det är klart i alla fall.






Fredag


Jo då telefonen och kontakten med världen är tillbaka, tillslut!
Har varit en körig vecka. Med en hel del jobb och fix, somvanligt. Och somvanligt inte hunnit med allt det jag vill. Just nu är det motionen som får stryka på foten. Röra på fläsket och må lite bättre. Kanske blir nästa vecka en bättre vecka, man hoppas!

Idag är det fredag och jag är trögstartad.
Åkte tillsammans hela familjen imorse. När vi kom in på dagis kom Theodors nya kompis springande mot honom, och ropade:
- Theodor Theodor Theodor. Gav han en kram och flera pussar. Snacka om välkomnande på morgonen, så gulliga! Theodor blev nog lite överrumplad och kom helt av sig. Det är ju annars han som är den gåpåiga.

Ikväll ska jag ut med jobbet så Pojkarna får ha egen Mys kväll där hemma ♥ Det ska ätas korv och pompa, kolla Barnteve och kanske en och annan salt pinne.

Önskar Er en Fin helg!

 

 


FjärrvärmeProjekt


Man skulle kunna tro att Vi gått under jorden. Så är inte riktigt fallet.
Utan det är Projekt Fjärrvärme som pågår här hemma. Vilket betyder uppgrävd fin tomt och avgrävt telefonsnöre.
Jag behöver väl inte säga att jag var lite, bara liiite irriterad i fredags när jag kom hem och skådade detta....
(här skulle det varit en fin bild, kommer senare då...)
 
Eftersom jag varit med en och annan gång förut, travade jag raka vägen in och kollade telefonen, mycket riktigt, inte ett liv. Åh jag avskyr när jag ska ha rätt i såna här saker. För jag sa det redan innan grävningen påbörjades.
Åh jaaa, idag är det onsdag och vi har fortfarande ingen kontakt med yttre världen. Ja det må vara ett jävligt oviktigt problem i det stora hela, jag vet. Men det är som alltid när andra ställer till det för en, och sen inte gör särskilt mycket åt saken. Det pekas runt runt, på andra, nä det va inte jag, det va han, pekar vidare. Och så här har det nu alltså pågått sen i fredags. 
Om det hade varit en annan sak det gällde än detta lite större projekt, så hade jag sagt Tack och Hej. För jag blir galen när man tar hand om sina kunder på det här viset.

Näe nu har jag fått skriva av mig lite så känns väl bättre för stunden. Ska fortsätta mitt lunchande här med en tur på stan.

21 månader


Kom på en sak - Idag blir Våran Fina Kille 1 år och 9 hela månader.

♥ Kärlek ♥


Nytt


Har shoppat lite nytt till Theodor. Går mycket kläder nu.
Fleecekläder i olika former har också inhandlats.

Bilder från lindex, kappahl och hm






 

Och så nåt nytt till mig :-)

 




Helg och nu jobbdag igen


Härligt, måndag och jobb dag igen. Stora sucken idag, det går för fort dessa lediga dagar och tiden med Familjen, usch!
Blir en hel del jobbande, så jag kan komma tillbaka i gamla banor och lite till :-) Ändå är jag långt från mina mål för stunden. Förra veckans kvällar försvann Theodor tid i första hand, sen jobb och hemmafixet.
Fredag em avslutades jobbdagen med möte mellan 15-17. Sen helg! Mannen åkte på hockey och jag hade laddat för en hel kväll i soffan med godis påse, teve och smurfning. Det blev inte alls som jag tänkte, om man säger så.

Lördagen blev det en Birsta tur på förmiddagen. Shopping till Litet T.
Sen var vi bara hemmavid. Mamma och Torsten tittade förbi på fika och sen var det en lugn kväll i soffan. Har haft en början till förkylning i kroppen, så lugn ro och kurera!

Söndag började med en tidig morgon, gäsp!
Prommis och lämnade in våra röster :-)
På eftermiddagen hälsade Vi på i grannkommunen. Theodor lekte med kusin och vovven, kul em tyckte han!

Ja så mycket mer hinns inte på en helg...

Nu in i jobbtåget, tuff tuff...


Vardagar


Åh som jag längtar till helgen!
Tempot under veckan gör mig alldeles trött och matt i hela kroppen, från huvudet och hela vägen ner till tårna. Ja man har soffat till sig under den här tiden hemmavid, det visste jag ju redan. Men att jag skulle känna mig så här sliten på en gång, det kunde jag nog inte gissa.
Theodor är fortfarande hostig och snorig. Så han sover lite oroligt på natten. Men är annars glad och full med fart, så där precis somvanligt.
Idag lämnade Vi på dagis tillsammans. Det va en mycket lycklig kille som hoppade in på sin avdelning ropandes på:
- ICTOR (Victor) ICTOR
Nu kompisen. Och han sken upp som en Sol han med när han såg Theodor. Ja de är så Söta!
Det va knappt han hade tid för Hej Då Pussen.
Sen åkte vi vidare mot stan. Skönt att slippa cykla imorse, verkligen.
Fick en ofrivillig sovmorgon också. Då T glömde ställa klockan. Tur jag vaknade 07.02 Gjorde oss klar på 30 min. Det gick ju det också, kan va bra att veta :-)

Till helgen tror jag att det blir ett ryck hemmavid. Har varit halvdött på den fronten ett tag.
Känns som sommaren är över och det är dags att plocka undan lite och gör mysigt för hösten. Ta fram alla fina ljuslyktor och annat MYS! En Birsta tur med lite småinköp står också i planen.

Jaa vardagen rullar på med andra ord. Händer inget speciellt. Jag försöker komma in i vardagsrullet igen, gör så gott jag kan. Ni som känner mig vet att jag är ganska dålig på vardags rull - tränar på :-)


Kvällning



Ja det är full rulle här hemma, måndag som fredag som söndag.

Det var en överlycklig liten kille som mötte mig på gården på dagis idag. Han sken som solen och jag fick pussar och kramar.
Vi cyklade hem och han åt mat så det borde kommit ut genom öronen.
Ikväll har det lekts som aldrig förr och det är bara Pappan som gäller. Ja dessa perioder, då det gäller allt, kan verkligen få en gråhårig emellanåt.

Imorgon blir det till att packa ner regnstället, jippie! Håller tummen för att regnet håller sig borta!
 Det har varit en bra måndag. Imorgon är det dock värsta dagen, enligt mig. Tisdag är liksom ingenting,varken här eller där... Hjärnan har slutat snurra för den här dagen och jag tror att jag helt enkelt ska ta och landa i soffan nu.

GoKväll!




Måndag igen


GodMorgon Ny vecka!
Trillade in på kontoret kl 07 imorse, ja precis som gamla tider. Mina Två fina Pojkar låg och trynade i sängen när jag trampade iväg på cykeln. Känns så där att kliva upp tidigt och inte ens hinna Pussa på den Minsta Godisråttan.
Jag längtar tills jobbdagen är slut, då jag får trampa hemöver, mot dagis och Älskade Pruppe!

Nä en lång jobbvecka ligger framför mina fötter. Det är nog bara att bita i så här på en gång. Ahh, jag kan inte låta bli att längta efter helg igen, eller semester haha! Kvalitetstid med Kära är väl det bästa helt enkelt ♥ Blir till att styra upp nåt i vinter, måste!

Ha en Fin början på veckan - Kram!

 

 


Söndagshäng hemma



Morgonpigg kille klättrar gärna upp på stolen och "läser" tidningen.

Lillkillen har vaknat tidigt i helgen och vi har turats om med sovmorgon.
Lördagen hann vi med lite nytta och sen lek på gatan. Många barn häromkring nu.
Avslutade dagen med god middag och slapp i soffan, skönt att göra typ ingenting ibland.

Idag på förmiddagen kom Tonys Mamma och Pappa förbi och kramade på Theodor och fikade.
Nu sover liten, somnade på tre röda efter all lek.
Det regnar som bara den och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Finns en massa jag borde...hmm..Klurar på det en stund tror jag.

Njut slutet av helgen!



Ledig Fredag


Igår torsdag hade jag fredag. Vilket betydda fredags humöret nästan på. Jag fick en härlig lunch dejt med Petra. Vi shoppade båda upp mungiporna lite grann och surrade en massa, härligt!
Lämnade kontoret exakt kl 16 och trampade iväg till dagis. Somvanligt blängde jag och försökte nästan cykla över 3-4 tonåringar och 7-8 tanter. För att komma till Granlo där man skabörja småbråka med traktorer och andra stora maskiner.
Fick mig ett glas rött till maten, lyx på en torsdag :-) Sen städade vi och plockade.

Idag är det fredag på riktigt. Är hemma, ledig idag. En sån där lite tråkig dag idag...
Det är dags att ta ett farväl i eftermiddag, igen.

Puss på er ♥

Halva veckan rusat


Mitt i veckan och jaa, tiden springer fortfarande. Det är full fart på jobbet, vilket i och för sig är helt ok. Dagarna går fort och jag hinner inte tänka så mycket på hur mycket jag saknar och längtar efter Min Lilla Prins ♥

Vardagen flyter liksom på. Och man hinner inte med en tiondel av allt man vill göra, ja precis så där som hos alla är det. Jag är väl inte helt bekväm i det, ska väl inte sticka under stolen med. Jag har funderat och funderat och klurat på hur jag ska få ihop alla måsten med allt man vill göra. Jaja jag vet, lägg ner, omöjligt :-) Har förstått att det också är väldigt ovanligt med två föräldrar som jobbar heltid, i alla fall på vårat dagis. Theodor brukar trilla in som barn nr 2 på morgonen, eller 1:a, lite olika. Men han är alltid sist på de två småbarnsavdelningarna. Ok jag veeet, han trivs som fisken. Men mitt samvete mår så där. Det känns inte alls bra, så är det bara. Men jag måste väl vänja mig vid tanken och bara tänka på att han har det bra. Det är lättare sagt än gjort.
Men jag ska träna och bli bättre. Tänka positivt och fortsätta försöka prioritera tiden. Göra lika många skojiga saker som måsten och inte bara måsten, som det lätt kan bli ibland.

Jag jobbar på att planer in en del trevligheter i höst/vinter också. Man behöver sånt att se fram emot. 
Helst önskar jag en två veckors semester så där i november. Men det är väl fortfarande så att flyga typ en tolv timmar med Lilleman känns så där. Så kanske lite lång weekends istället. Ja jag vet inte...
Har också börjat planera lite smått inför sommaren :-) Ja se, när jag kom igång med jobbandet så satte det snurr på hjärnan ordentligt, haha! Så där som det ska va. Så där som jag brukar va. Så där som förr. Det gillar jag!

Nä nu har jag gjort en liten update så här på lunchen. Kan behöva göra nåt annat än snurra runt i sffror faktureringar och funderingar.
Dags att värma matlådan..

Fin Onsdag på Er ♥

 

 


Ny vecka


Ja ingen har väl missat att helgen sprang förbi, sa Hej och Hej Då och så blev det måndag igen.

FredagKväll tillbringade jag med Fina Evisen. Vi surrade igen lite tid och drack vin. Härligt!
Sen drog vi in till stan och kollade av dans golv, bardisk och folket. Jag blev väldigt trött på ögat så där vid 02 snåret. Jisses, man är inte 18 längre och efter en arbetsvecka, den första på länge dessutom så orkade jag inte riktigt hela vägen.

Lördag lallade jag omkring i en egen liten värld. Och passade på att vila då Theodor sov lunch. Det va väl tur det, för annars hade jag inte orkat resten av dagen.
Vi åkte ut till Ön och kramade på Min Mamms ♥
Sen blev det soffmys resten av kvällen, så skönt!

Vaknade ganska utvilad på söndag och vi tog en prommis på förmiddagen, skönt! Sen blev det häng med Familjen i grannkommunen. Bjöds på god middag och ett glas söndagsvin :-)

Och jaaa, sen blev det måndag.
Och den här dagen har verkligen sprungit förbi mig. Har haft fullt upp från morgon till nu. På jobbet finns det massor att göra. Hemma med. Theodor var trött så han trillade på kudden kl 19. Jag har skalat äpplen och stoppat i frysen, bra att ha jaaa! Och bakat två äppelpajer. Kan också vara väldans bra att ha :-)
Mannen är ute och har klippt häcken, så idag är en sån där dag då det inte sitter fast. Det gäller ju att köra på medans orken och lusten hänger på.

Nu är det väl bara att börja förbereda sig för nästa dag... Heja Vardagen!


Fredag efter jobbvecka

För snart ett år sen befann Vi oss Tillsammans, hela Familjen på Kreta - Härligt ♥
Har varit en lite småjobbig vecka, stannar där och Pussar på Familjen!

Idag är det fredag och jag längtar otroligt mycket tills jag sitter på cykeln och trampar hemöver. Jag märker att jag är inte alls van detta. Jobba 100 % och hinna med vardagen / livet. Det gäller att lära sig att prioritera! Det är väl vad jag lärt mig utav den här första veckan i verkligheten, igen :-)
Ikväll blir det Fint TjejHäng med Evisen! Vi ska dricka lite vin och surra igen lite tid. Kvällen lär avslutas på lokal och svänga dom lurviga och skaka på rumpan!

Trevlig Helg Alla och kom ihåg - Krama på Varandra!


RSS 2.0