Farfar


Jag sitter hemma och fakturerar. Just nu väntar jag på en överföring, vänta vänta....

Måste berätta en annan rolig sak på dagis.
Igår hade de målat. Och pennorna i målarverkstaden står i en plastburk, en sån turkisk yoghurt plastburk. Theodor fick syn på den mycket snygga gubben på burken och utbrister: FARFAR
Ja det är väldigt mycket Farfar och Mormor i hans värld just nu. Gubben på burken är inte alls särskilt lik, haha. Men det va ju skojigt i alla fall.

Nä åter till jobbandet...

Däns


Theodor dansar till Lady Gaga på dagis och Nickar gillande och säger Mamma.

Han menar förstås att Mamman har bra musiksmak och att Vi ofta dansa till bla Poker Face där hemma.

Han är så Söt LillPruppen Våran


Tänk va lite shopping kan göra


Har haft en hektisk dag på jobbet. Allting ska ju göras i sista sekunden så här innan det nya året. Att allting ska vara klart imorgon känns ju inge bättre. Det betyder att min tänkta jobbdag som är halvdag blir heldag och lite till, kul kul!
För att muntra upp mig själv lite sprang jag en repa på stan på lunchen. Gjorde inte så många fynd. Men jag lyckades ändå få med fyra påsar med lite grejjer. Till mig själv, Lilla T och Stora T. Fyndade kanske en outfit till fredagen och Nyårsfirandet. Får se, ska känna lite på det ikväll.

Så nu känns humöret lite bättre - Härligt att man kan låta plånboken glappa lite, för att få upp humöret ett snäpp.

Åter till jobbandet...

Jobb och dagisdag igen


Första jobbdagen efter julhelgen är avklarad, skönt! Även om det inte blev en massa ledigt i år heller över julen, för våran del så är det alltid lite tungt när man ska tillbaka i vardagen, på nåt konstigt vis.

Theodor har varit själv med 4 fröknar idag på dagis. Det hade varit lite långsamt men ändå OK.
Jag tror att hanhelst hade varit hemma och lekt med alla nya leksaker.Dom här senaste dagarna har han blivit överöst med grejjer känns det som. Så vi har plockat undan lite och plockar fram lite eftersom.
 
Allt fixande och trixande inför Julen är nu som bortblåst och nu är det dags att ta sig an nästa - Nyår.
Vi ska Fira med Fina Vänner och Vi ska ordna förrätt, så vi tog oss en funderare på varsitt håll igår. Och sen hade vi familjeråd. Och då hade vi tänkt precis likadant, hallelulja, sånt händer nästan aldrig dessa dagar. Och kanske inte heller så troligt att vi båda skulle tänka ut en ny förrätt och sen samma. men det hände :-)

Vi är laddade och det ska bli roligt att få träffa Vänner och Fira in det Nya året. I fjol hade jag ett Nyårslöfte som gick helt åt pipsvängen. Jag undrar om jag ska förnya det eller bara inse att det är inget för mig.



Avslutar med en badbild. Sötnosen ville bada bada bada ikväll. Förmodligen bland det bästa han vet - Fin ♥


Kalas med Familjen


Eftersom Vi varit lediga idag så passade Vi på att ha lite Kalas för Theodor.

 

Paket och tårta och bus med Familjerna. ingen blir väl förvånad när jag säger att han somnade på 3 röda ikväll. Svettig helt slut men med ett leende på läpparna :-)




Annandagen


Efter att ha åkt runt några dagar var Vi nöjda med att bara få vara hemma. Jag hade lite ont i magen så efter frukost kröp jag ner i sängen och Pojkarna gick ut och invigde en julklapp.

På em kom Fina Malin hit, så vi hann med lite surr, mys , mera surr och mat.
Skönt att få bara vara lite tillsammans och ta igen allt surr, det blir ju lite dåligt med det eftersom vi bor en bit ifrån varandra. Måste måste verkligen styra upp en Stockholms tripp!!!

Lugn skön och Fin dag ♥


Juldagen


Fin och supergod middag på ön hos Mamma och Torsten.
Jag tror alla åt så det stog ut genom öronen. Något annat än Julmat uppskattas verkligen den här dagen :-)
Jättetrevlig kväll som alltid med Fina Familjen!!



Kameran användes inte särskilt flitigt, det här va enda kortet, så jag bjuder på det, hmm.
Vi åkte hem vid 23, blev inget sällskaps spelande, som annars är en tradition. Men alla var nog rätt trött och nöjd med kvällen som den var.

Tack alla för en FinFin kväll ♥


Julafton 2010


Det har varit full fart hela Julen. Ätit här, varit där, ätit där och varit här.

Julafton var Vi hos Svärisarna allihopa. Många paket blev det, jisses. Och vilket tempo. Theodor va uppspelt och höll tempo till 21.30, då gjorde vi kväll och packade in oss i bilen och styrde hem mot Österroet. Skönt att få landa lite i soffan och pusta ut :-)



Julaftonsmorgon med julstrumpa och paket till hela familjen, mys!



Biljard med Farfarn :-)

    

Kusinmys, Tomte och en hel massa paket att öppna.
Julklaparna har varit hur bra som helst. Jag tror allt på önskelistan trillade in :-)


God Jul till Er Alla



2 Års Dagen


Med magsjuka som härjat här hemma vågade vi oss inte på något kalas varken på söndag eller måndag.
På 2 års dagen var Vi hemma alla 3 och Firade på bästa sätt.

Började morgonen med sång och paket. Vi möttes av en Lycklig Liten Prins som verkade må bra.




   

I paketen fanns det både kläderoch leksaker.
Men bäst var nog den röda traktorn :-)



En tårtvariant kalasade Vi på efter middagen.



Jag tror han tyckte den va "sådär" och frågade efter en glass istället. Självklart fick han det. På Födelsedagen finns det inga regler :-)



En annorlunda men mycket Fin Födelsedag ♥


Prins Theodor 2 År




Idag fyller Vår Fina Glada Underbara Lilla Kille 2 År!

♥ Grattis på Din Dag Theodor - Vi Älskar Dig ♥


Dubbel Sjukstuga


Här sitter jag en lördag kväll. Theodor är fortfarande magsjuk. Inte lika många svängar inatt och dagen har varit lite bättre. Hanhar fått lite lite grann i magen.
Innan middagen ikväll var det Mannens tur. Han är skitdålig, fy farao. jag hade gjort middag, lite fint och mysigt och så bara pang kom det över honom. Han har tillbringat nästan hela kvällen på toa och nu ligger han nerbäddad på en madrass i tvättstugan.
Jag hoppas att natten blir lugn och att båda mina pojkar får sova bort alla jävla baciller. Och att dom jäklarna inte biter på mig, fy faan säger jag bara.

Det är skittrist att vara sjuk Och man kan ju aldrig bestämma när det inträffar. Jag kan ändå inte låta bli att tycka att det är tråkigt att det händer nu. Vi hade ju planerat in Kalas i dagarna två för Vår Lilla Prins, som blir StorKille på måndag :-) Men men vi gör det Bästa av det!

Vi hade fått en tid på Barnkliniken på måndag också, vilket också känns lite läskigt, men skönt att få det gjort. Men nu blir det uppskjutet.

Ja ja sånt är livet, håll tummen för att Pojkarna blir Friska snabbt och jag slipper åka dit.

VinkeVink!


Sjukstuga



Idag är vi hemma hela familjen.
Theodor vaknade och skrek inatt vid 01, samtidigt som jag hör hur det låter som att han kräks. Jag springer upp och mycket riktigt. För att göra en kort version av det hela...Natten har fortsatt ungefär så här, 5 pyjamas, tre uppsättningar sängkläder, skurat och tvättat. De sista gångerna hann vi upp innan det kom nåt i sängen.
Han sov till kl 9 imorse, behövdes nog efter den här natten. Några fall på magsjuka hade dykt upp igår på avdelning på dagis, och jag önskade ju att vi skulle klara det, men icke.
För att inte råka smitta ner några andra håller vi oss hemma allihopa idag. Kräkningarna har övergått till en väääldigt dålig mage. Han dricker vatten, men det verkar gå mest rakt igenom. Men inge kräk idag, så jag hoppas att det fortsätter den här vägen och att jag och Stora T klarar oss.

Nu blir det lite jobb för mig medans Liten sover.

Hoppas Ni får en Fin helg därute!

 

från Terassen




Man kan ju ha sämre utsikt - Drömmer mig bort till detta från skrivbordet :-)




Lucia på Dagis




I måndags var det Theodors första luciafirande på dagis. Som för så många andra firade Vi utomhus, i kylan. Jag frös, men Theodor va påbklädd från topp till tå, varm som en kamin. Han såg lite smått chockad ut när han kom ut på gården och alla mammor, pappor, mormor/morfar/farmor/farfar stog där. Sen tog han plats och satt stilla under hela uppvisningen. Han sjöng inte mycket men han klappade händerna och skrattade efter varje sång. Såg utomordentligt nöjd ut. Sen stormade alla vuxna "scenen" i princip, för att få fota sina barn, jisses, hysteriska människor. Mitt i denna röra i den mörka em stog alla småttinger och fattade nog ingenting.
Blev nog väldigt många intryck för Theodor den här dagen. Först vill han inte va på dagis, första gången det händer. Han klängde fast i mig som en liten apa när vi skulle åka till jobbet. Kom en tår tom. Sen Lussefirandet på det. Så han va väldigt orolig vid sovadags. Men glad över att fått träffa kompisarna igen, och dessutom dök ju Mormor och Torsten och Farfarn in - Lycka ♥


Jag och Bus




♥ Mamman och Fina Theodor på sitt allra bästa Bushumör ♥



Kanarieholmarna 2 veckor


Som Ni känner till startade Våran Semester med lite kaos. Snö och halka ställde till det på E4:an så vi satt i bilkö hela natten. När vi borde varit framme på Arlanda hade vi kommit till Hudiksvall. Blev en dryg bilresa på 12 timmar, Söderhamn tor och retur. Vi var tillbaka hemma kl 12 på lördag fm, härligt!
Då satte Tony igång med att ringa försäkringsbolag och jag letade resor. Det billigaste alternativet Ving hade att erbjuda oss var två flygstolar för 6000:-/ skaft, lite väl saftigt. Efter lite letande hittade jag stolar med SAS, avgång på måndag morgon, så de bokade vi.
Blev en lördag hemma i soffan och vi somande tidigt efter en hel natt vaken i bil.
Söndag styrde vi bilen mot Arlanda igen. Tog en natt på hotell för att få sova ut, vara på plats och flyga med en hyfsat pigg liten kille :-)




 

07.30 lyfte vi mot Oslo, bytte flyg och så vidare mot Kanarieholmarna. Ganska lång resdag blev det, då det va lite försening, kraftig motvind osv. Vi fick i alla fall 3 säten för oss själva, dvs Theodor fick en egen stol, han lyckades tom somna en stund, och skötte sig mycket bra :-)
Runt 16 var vi framme på vårat hotell. Taxin stog på bra, så resan tog nog bara 30 minuter, skönt!
Första natten drog ett ordentligt oväder in, blixt och dunder, regnet öste ner. Rutorna skallrade och jag va faktiskt lite skrajsen. Undrade om det va meningen att vi skulle stannat hemma ett tag. Men när morgonen kom var det som bortblåst och solen kom fram - phu!

     

Sedan har dagarna innehållit bad, mat, lek, prommenader, sol, mera mat, nån drink, lek, bad, prommenader igen och massa mera mat.
Det är ungefär vad vi har gjort. Slappat njutit och mått gott. Gjort det som föll oss in och framför allt varit tillsammans!
Hotellet va jättefint. Bodde i en lägenhet med en stor terass med utsikt över hav hav hav, najs!
Maten var super, Åt olika mat varenda dag. Theodor gillade också!
Mycket barnfamiljer, trevligt, rolig personal, Theodor charmade upp hela bunten med sitt smajl och slängpussar. en riktig liten charmör det där, när han vill, hmmhmm...
Vädret har varit lite upp och ner och väldigt växlande. Men lagomt varmt i alla fall. Lite mycket blåst emellanåt. Så har dragits med en ond hals och liten blev förkyld sista natten.

     

Flygresan hem gick bra. Theodor satt still i 6 timmar. Det va nog mest Pappan i familjen som va döless och ett obefintligt tålamod. Men ok, jag ska muta han nästa gång!

     

Ja jag längtar redan efter att få börja titta på en semester igen. Bara för att vi har haft det så otroligt bra och jag vill bara göra det igen igen igen :-)




Tillbaka i kalla Sundsvallet


Vi kom iväg på Våran efterlängtade Semester, två dagar senare än tänkt, men vad gjorde det i det stora hela?
Det har varit helt fantastiskt underbart och Vi har alla 3 haft det otroligt bra, på precis alla sätt och vis.
Försöker ladda om för vardag igen, vardag med full fart mot Lucia, 2 års kalas och sedan Jul.
Theodor drog på sig en förkylning sista dagen och är fortfarande väldigt snorig och lite hostig. Men som sagt siktar mot full fart vardag.

Det kommer en liten Update från våran Semester såklart så fort jag får tiden, eller tar den :-)

Puss och Natti!

RSS 2.0