Traderafynd

Oanvänd jättefin långklänning dundrade jag till en bra peng, alltid roligt!!


Thilo BVC

Som jag berättade var jag iväg med pojkarna till BVC i måndags.
Lillebror växer så det knakar. 73,5 cm och 9 kg. Inte undra på att Endre 74 kläder börjar bli små och endel 80 börjar passa.
Dr tittade också på huvudet, det jämfördes med Storebrors. Tittade hur det såg ut då och hur det ser ut nu. Han menade att det är bra med mjuka skallar som lätt ger med i den takt hjärnan växer. Och då också blir lite känsligt när de är små och ligger lite mer. Nu har vi ju verkligen försökt att altinera sovställning och han ligger sen länge sällan på rygg dagtid så att säga.
Så de fortsätter följa upp o se så det växer på bra. Det är ju bra att de kollar upp en gång för mycket.
Annars måste jag säga att dom är rätt lika våra pojkar. Storleksmässigt så väger Thilo mindre men är längre. Och i utveckling följer de också väldigt lika för just nu i alla fall. Jag kan tänka mig att stanna tiden lite nu faktiskt.


Första dagen på ny vecka

Vi körde en hemmadag då Thilo hade tid på BVC för att få träffa Dr. Vi bussade i snöslabbet fram och tillbaka.
Väl hemma gjorde jag mig iordning för dejt på stan. Gav Thilo mat och under tiden lekte Theodor. Han tjurade till och gick in o lekte på sitt rum och stängde dörren. När han skulle ut fick han inte upp dörren. Jag trodde han hade satt för dörren så jag inte kom in. Lite irriterad så inser jag att dörren går verkligen inte att öppna. Lite småpanik, Theodor som är ledsen för att han inte kommer ut och Thilo som stimmar i andra änden av huset. Herreguuud! Theodor gråter och säger Mamma jag är inlåst för alltid. Lilla Gubben! Jag ringer Mannen som är påväg hem. Sen sitter jag och Theodor och pratar på varsin sida av dörren, han har lugnat ner sig. Vi tittar på varandra genom nyckelhålet och jag försöker få han o tänka på annat. Pappan kommer hem skruvar, petar och grejar nån minut sen trycker han till dörren. Nånting hade gått sönder i låskistan så det gick inte att öppna. Vilket lättare kaos det blev. Men slutade ju bra!
Jag avslutade kvällen med middag på stan med tjejerna och lite planering inför våren. Trillade hem vid 22, då möttes jag av en förkyld Thilo. Bacillerna verkar ha tagit om på Lillfisen.


Kär-Lek

Det är så härligt att se dessa två underbara tillsammans ❤


Första snön

Idag händer det. Dem första snön ramlar ner. Roligt tycker Theodor, så där säger Mamman.
Det är i alla fall fredag och den här trötta familjen ska ta sig en god middag, lite godis och somna tidigt.
Trevlig fredag från oss.


Thilo 7 månader

Lillebror blev 7 månader igår. Den här månaden har det hänt mycket tycker jag. Matbiten börjar falla mer och mer på plats, blir en halv burk till lunch ungefär än så länge. Och det mesta går hem. Ålar sig fram runt hela huset nu. Trösklarna kan ibland va lite knöliga. Vaknar fortfarande lite för tidigt på morgonen, men det ordnar nog till sig snart. Börjar få rutin på två sovningar på dagen. Lite beroende på när vi gör morgon såklart.
Är nöjd med livet, mestadels glad. Det bästa som finns är när storebror är hemma. Att få låna någon leksak eller titta på när han springer med sina bilar är en höjdare.
Efter en veckas sjukstuga har det mesta ovanstående förändrats, såklart. Så blir intressant och se fortsättningen.


Storebror till tandläkaren

Jag och Lilla T är fortfarande hängiga. Pappan åkte med Theodor till tandis. Där fick man en tandborste en liten gubbe en tattulering 😃 och en ballong. Ballongen fick tom Lillebror att dra på smilet, har varit lite glest på den fronten annars.
Ja vi hänger och vilar och fortsätter kurera oss.
Kram!


Fortfarande hängigt

Jag har varit inomhus flera dagar nu, det är jag inte van, så lite klättra på väggarna varning nu. Vi fortsätter sjukstuga. Har rullat omkring i pyjamasen till efter lunch. Sen fixade vi oss och har städat halva huset. Annars är det mest lek som varvas med vila i soffan. Lite segt det här...


Sus i kupan

Det susar i öronen jag har ont i kroppen, på skinnet. Fryser och svettas omvartannat. Känner mig allt annat än pigg och fräsch idag. Imorse när familjen klev upp tog jag en Ipren och sov två timmar till. Det behövdes! Lilla skrot har feber inte riktigt lika kladdig i ögonen och inte lika mycket snor som forsar ur näsan. Så jag intalar mig att han är på bättringsvägen.

Theodor har plockat de sista äpplena, nu ska det tydligen bli paj.


Förkylt

Thilo är dunderförkyld, hostar, snorar och ögon sin kletar. Och så feber på det. Själv känner jag mig lite halvhängig, ont i kroppen och ingen fart alls.
Theodor och Tony har varit på kalas idag. Medans vi hängde hemma.
Nu blir det soffa och jag tror risken finns att det blir trötta ögon och slummer i soffan ikväll.

Go lördag!!


Fixa håret

Några timmar egen tid, fixa barret och lite spankulera på stan, tömma hjärnan och bara va. Sen hem till familjen och fredagsmiddag.
Trötta då förkylningen slagit till och hela familjen sovit dåligt.


Sista dagisdagen för denna veckan

Och Theodor fick ta med sig bästis hem. Så em innehåller 100 % lek.


Mitt i veckan

Vi har glidit runt idag. Uträttat lite smått och gott och bara tagit det lugnt. Trötta barn och trött Mama då natten blev lite knasig.
Thilo vaknade och va ledsen ikväll. Två levande frågetecken här, brukar ju aldrig hända. Nu ska jag stoppa ner liten i sängen igen. Jag är också redo!

Natti!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/271181/images/2012/pic_507f1383e087c34aea954913.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/271181/images/2012/pic_507f1391e087c34b22bb7029.jpg" class="image">


Ordningen är återställd

Mannen är hemma!! Barnen är glada, Mamman är mycket glad ❤ Det har varit så skönt med vanlig vardag igen, med morgonbestyr, tjata, tvätta, handla osv. Bara vi är nära varandra så blir ju allting lite roligare!
❤ Love U ❤


Måndag

Åh vilken måndag. Innelek hela dagen, i ett rasande tempo. Lite sova och mycket lek, så skulle man kort och gott kunna säga om den här dagen.
Jag är ganska trött, de tidiga morgnarna börjar kännas. Jag längtar verkligen efter en sovmorgon nu! Herregud vilket gnäll, jag tänker återigen på de som är ensamstående, å här sitter jag och gnölar. Jaja imorgon är det tisdag, och Theodor får gå på dagis och springa av sig lite, tror det behövs.

Nu middag som följs av de där fantastiska timmarna, trötta barn och kvällsbestyr. Sen kudden, ahhh!


Söndag med innelek och kalas

Ja det va innelek väder idag, kan man lugnt säga. Vi har hunnit gå igenom alla leksaker. Kl två lämnade jag Theodor på kalas. Hämtade två timmar senare en mycket nöjd kille. Vi gick hem och lagade till Söndagsmiddag, fuskbullar och potatis. Ja det är Theodor som bestämmer dom här dagarna. Lek och bus avslutade kvällen, och lite Pappa längt ❤ nu sover Prinsarna, och jag med...


Lördag på stan

Idag har jag och pojkarna varit på stan. Där kan man köpa kläder, fika och shoppa lördagsgodis och köra lite drake.
Har hunnit träffa både Farmor och Farfar, Mormor och Torsten. Vi bakade så passande igår 😃
Thilo väckte mig 04.20, jag är trots allt hyfsat pigg, än så länge. Siktar på en bättre natt inatt.

Ha en fortsatt bra lördag, det ska vi!


Fredag och Vi saknar ❤

Thilo vaknade före 06 imorse så det va bara att rulla upp. Jag mådde illa, så trött. Men han va pigg pigg och pratig.
Theodor vaknade en timme senare, det första han sa: -Jag vet att Pappa kommer inte hem idag heller.
Thilo tittade på mig med stora ögon när jag matade honom inatt, det är oftast Tony som gör det på natten. Ja det har bara gått två dagar men längtet efter Pappan och Mannen är stort!!!
Dagen har gått i ett annars. Lek hör, greja där, mat, disk, lek, sova, dusch, mat, baka, lek, fika, film, sova osv ja ni fattar. Så två riktigt trötta pojkar ikväll, Theodor såg inte ens klart på Pippi :-Mamma jag tror jag går och sover nu. Kl 19 sov dom båda. Jag borde göra detsamma, ska bara...

Trevlig Helg!


Ålen Thilo

Thilo har länge roterat runt runt på stället. Men idag lyckades han åla sig lite framåt och bakåt. Det va med skräckblandad förtjusning han förflyttade sig. Spännande, nu får vi se alla sladdar vi har, och som inte sitter fast. Och ja allt annat som man kan slita och dra i.


Dagen

Gått långpromm i solen. Hängt i lekparken med andra Mammor och barn. Kvällen har gått i ett, middag, plock, film, kvällsfika, saga och mys. Nu har jag två små pojkar som sover i vårat sovrum.


God Morgon

Har varit några avbrott inatt. Först ringde klockan för Mannen som skulle åka. Sen vaknade Thilo som blev piggelin. Somnade om för att sen göra morgon strax före 06. En timme senare vaknade storebror. Nu är det fikamys i soffan. Snart dags att sätta igång dagen.

God torsdag!


Mitt i veckan badet

Efter middagen kröp pojkarna ner i bubblet. Nu snusar de sött på varsin kudde. Ska snart göra detsamma. Mannen åker inatt, så jag behöver så mycket sömn som möjligt. Blir många långa intensiva men tokmysiga dagar. Vi ska passa på att mysa ordentligt, lite extra så där ❤ Jag och små T'na ❤


Tisdagsmys

På allra bästa sätt. Barnen sover ljusen tända tvätten hängd matlådor fixat osv osv.
Nu är det bara myset kvar. Jag har gjort nog för idag, pustar ut 😃

Puss ❤


Vanlig måndag

Det blev en helt vanlig måndag hos oss. Lek inne plock fix lek ute i stora drag. Thilo passade på att sova så lite som möjligt. Och Theodor håller fortfarande på och återhämtar sig och komma ikapp med sovandet.
Somvanligt trött och klar för dagen då barnen somnat.

Nu är vi inne på tisdag. Jag har varit uppe med Lilltroll över en timme. Teve och häng i soffan. Hoppas på bra väder!
Fin dag till er!

Finaste Pojkarna busar i sängen.


Lördagen va lång

Tjaffsigt småbråk och lite tårar. Theodor va trött väldigt tidigt. 17.30 fick han nog och kröp ner i sängen självmant och sov en minut senare.
Vi passade på att äta sen middag när barnen somnat, skönt ibland. Jag höll mig vaken till strax innan 22 i alla fall. Sen kröp jag ner i sängen och fortsatte sova.
Söndagen har varit en mycket bättre dag. Nyttigheter lek och bus. Lekparken och prommis. Och Theodor lekte med Agnes.
Bra avslut på helgen.


Middag för Mamma

Igår firade Vi Mamma, som fyllde pr i onsdags. Det bjöds på fisk och potatis och glass med jordgubbar till efterrätt. Gott! Thilo fick välling och somnade för natten i vagnen strax innan middagen. Vi hade trott att Theodor skulle somna lite senare i soffan. Men icke. Så vi åkte hem tidigare ön vi hade tänkt. Vi var dock kvar längst, då de andra hade aktiviteter tidigt idag lördag. Nånting får mig att tro att jag och Thilo va först upp imorse i alla fall. Och nu har även Theodor gjort oss sällskap i soffan. Ja med tanke på att han somnade vid
23 i stället för kl 19 så kommer det här att bli en strålande lördag. Jag har redan nu bestämt att jag tänker göra så lite som möjligt 😃


❤ Hjärtedag ❤

Idag är det en sån där dag, en speciell dag.
Det är Pappas Födelsedag.
Jag vill tro att de firar och sjunger i himlen idag. Pappa och hans Vänner som har lämnat livet här hos oss för tidigt. Tanken på att de firar och är tillsammans känns bra, eller bra och bra, men jag önskar i alla fall att det är så det går till, det gör att alltihopa blir lättare att leva med på nåt vis.
Ja det är svårt att sätta dom rätta orden på allt det här.

❤ Kärlek ❤


Gröt till Thilo

Theodor väckte mig tidigt imorse. Mamma jag har gjort gröt till Thilo, kom och titta. Å visst hade han grejat gröt, modell delux typ. Grötpulver timjan dill kanel kardemumma vitlökspulver vitpepparkorn mm. Mumsigt!


Bra promenad väder idag igen

Packade iväg oss på promm in till stan även idag. Perfekt och bra promenadväg och trevligt att möras upp med lunch sällskap.
Eftermiddagen blev sen lite sådär. Två trötta barn och en trött Mamma på det, ja...
Så nu har jag landat i soffan med lite Polly, det är jag värd!
Imorgon är det fredag igen, härligt!


Promma i solen

Härligt väder idag. Riktigt passande att promma in till stan. Samla poäng till tävlingen på jobbet och sen möta upp en gammal arbetskamrat för lunch och surr. Sen hem och hämta storebror. Nu mellis i soffan.
Härligt härligt!!


Traderat mera

Jag la ut en andra och sista omgång med mina Mammakläder. Idag har jag kollat över inbetalningar, paketerat och skickat. Herreguuud va tid det tar. Jag har också hunnit med en del motion och lek med boysen. Middag på bordet när maken kom hem. Nu är det Disney och kvällsfika och snart välling för den minsta. Min plan är att de ska sova kl 19, det ser bra ut.

Ungefär så här kan det se ut 😃


Slut efter helgen

Det har hunnits med en hel del i helgen. Snabbvisit i Birsta, Grattat pojkarnas Faster, hälsat på Farmorn och Farfarn, kvällstripp in till stan middag vin drink och dans, städat undan ute och kokat äppelmos. Ja de två sistnämnda aktiviteterna va jag inte hundra procent delaktig i. Igår söndag va jag lite trött och långsam. Ovan skulle man kunna säga. Men det va det värt!!


RSS 2.0