Tittuuuuuuuuut



Roligast just nu är tittut leken. Man kan leka den precis när som helst och med vad som helst. Här med diskhanduken. Annars brukar han sätta händerna för ögonen, ibland räcker det med att sätta dom på huvudet. Och så sen tittar han uuuut och spretar med fingrar och armarna. Ja hur sööööt som helst, såklart :-)






Helg


Så kommer en liten rapport från våran helg.

Fredag kväll avslutades hos Svärisarna på middag, tacos. Mums! Vi trillade hemöver strax efter 20. Prinsen somnade i bilen så vi kunde bara lyfta över honom till sängen när vi kom hem. Kollade Idol men sen var man slut som artist, HaHa!

Lördag var tanken Birsta och en massa ärenden. Theodor slog först till och sov närmare 3 timmar. Sen kom Tonys syster och minsta kusinen och hälsade på. Så vips var klockan 14. Vi åkte igenom Birsta och uträttade det viktigaste, på väg till ön. Eftermiddags fika hos Mamma och Torsten, mys!
Sen hem och Mannen tittade hockey samtidigt som vi grejjade lite middag. Blev sen middag och jag landade ganska trött i soffan. Lyckades vara vaken till efter 23, värsta :-)

Söndag ordnades en del advents fint här hemma. Ja det va mest stora T som grejjade. Jag ordnade mest inför kvällens middag. Sen var det simm för Theodor. Mamma och Torsten var med och tittade på. Sen följde de med hem på middag. Köttgryta och potatis och så en paj till efterrätt. Ja magen stog i sju hörn efter det.
Slöade lite i soffan innan det va dags för kudden.
Natten blev en lite stökig natt, men tack och lov lite sovmorgon på det!

Theodor sover och jag ska sätta mig på cykeln. Förhoppningsvis får man lite ny energi av det :-)

Kram!


FredagsFix


Hej Fredag!
Så har vi hängt nästan två hela veckor här hemma. Förutom förra fredagen. Men annars har Vi bara varit hemma. Helt otroligt vad man ser tiden på olika sätt. Jag sa till Mannen ig¨r. Nu har vi varit hem typ två veckor. Det är ungefär lika lång tid som vi normalt haft semester tillsammans på sommaren. Och det har ju kännts som lite längre tid än detta, tack och lov kanske. Så dagarna springer på som aldrig förr. Jag hoppas att det lugnar ner sig lite när man börjar jobba igen och är tillbaka i den riktiga vardagen, men jag är tveksam.
Vi vaknade alla tidigt imorse. Så det va en trött liten Prins som somnade igen vid 9 snåret och slumrade sött i två timmar, Skönt! Under tiden hann jag börja grejja lite. Bytt gardiner, strykt, tagit fram lite nya dukar. Ljus pyntat hela övervåningen tror jag :-) Men det är ju så mysigt! Tagit tag i lite måsten så som lagt in räkningar, kollat av bankkontot inför julklapps shopp, fyllt i en massa papper som ska skickas in för kommande år.. Ja lite sånt. Så super effektiv skulle jag nog kalla mig själv idag :-)
Vi har lunchat och nu har farten avtagit lite.

Har lite mer fix. Sen är det dags för eget fix. Ikväll är vi bortbjudna på middag. Skönt att slippa laga!


Hoppas Ni får en mysig fredag ♥


Torsdag med lite solsken och feber


Ja det är fortfarande hemmadagar som gäller för oss. Theodor hade feber imorse igen. Det märks fortfarande inte som tur är, ja mer än att han är lite varm. Men humöret är det inget fel på. Full fart. Han förstår ju inte att det skulle kanske va bra och vila lite grann :-) Han har sovit hela natten förutom ett litet avbrott där vid 3 snåret som tidigare sjuknätter. Lite välling sen sover han igen. Dock hade jag väldigt svårt att somna om. Tanke verksamheten hann starta och sen var det som kört. Så när det var dags att kliva upp, vid 7, kände jag mig allt annat än piggelin.
Medans LillPrinsen sovit har jag städat och cyklat. Precis lunchat lite fiskgratäng, potatis och sallad, mumma! Börjar sakta men säkert vakna till liv.
Funderar på om jag ska greja lite inför helgen, då jag ändå går hemma och drar ska man väl kanske passa på och få lite sånt gjort.

Ikväll får vi alla fall sällskap, härligt! Det blir middag, surr och nån hockeymatch. Ja hockeyn är jag väl kanske inte världsaintresserad av. Men vad gör väl det, med underbara vänner så :-)


Ha en bra dag alla - Imorgon är det freeeedag, igen...!




Lite nytt hemma hos oss


En del nya saker och en del gamla som fått lite nytt utseende.

Sideboard uppe i vardagsrummet som Mitt Stora T satt ihop och grejjat. Fint blev det och mycket förvaring! Skönt att kunna proppa in mycket i skåpen. Har fortfarande ett skåp tomt, vilket ger utrymme för lite nytt nån gång :-)


Det gamla skåpet som vi tidigare hade i vardagsrummet har blivit vitt och flyttat ner till tv rummet. Spegeln som jag köpte i somras har tagit plats ovanför, fint!




Och så har vi tagit bort bänken i hallen. Gjort en ny med plats för en massa mössor, vantar, halsdukar. Helt perfekt! Jättenöjd! Nu väntar en matchande skohylla!




Jag har en hel del idéer här hemma. Jag och T kompleterar varandra väldigt bra där. Jag har idéer och han geomför, som oftast väldigt gärna! Kan ju inte bli bättre arbetsfördelning väl va :-)


En ny kille

Theodor är mycket piggare idag. Det va som en helt ny kille som vaknade imorse. Han har vaknat en gång under natten, vid 3. T va upp och gav han lite välling sen somnade han om till kl 7. Ingen feber och han har varit glad och så där som han brukar vara. Jag hoppas det håller i sig. Det enda vi bråkar lite med just nu är pencillinet. Det är inte det lättaste att få Liten att svälja det. Det luktar allt annat än gott så jag kan tänka mig när nån tvingar in det i mun på en.

Full fart här hemma idag alltså. Vi har lekt på förmiddagen. Jagat dammsugaren och lunchat. Jag har hunnit cykla lite också, skönt!

Nu dansar den lilla söta till Beyonce och jag får dagens första kopp.


Skön mitt i veckan dag på er!


Sjuk igen


Theodor har som bekant haft feber lite till och lite från sista veckan. Inte alls mycket feber, utan lite lite grann. Jag har varit helt säker på att det är tänderna som stökat. Eftersom han dregglat mer än vanligt och han har inte verkat särskilt påverkad av febern, alltså nästan lika pigg och glad somvanligt.
På nätterna har liten vaknat så där varannan natt vid 4-5 tiden. Han har fått välling och sen somnat om. Så jag har tänkt att det är en växt period nu igen.
Igår kunde han inte alls komma till ro när det var sova dags. När klockan var 22 och han fortfarande inte somnat tog jag upp han och han somnade i min famn. Men vaknade så fort jag la ner han i sängen. Tillslut somnade han till. men vaknade bara en halvtimme senare. Och så har natten fortsatt. Minst två gånger i timmen har vi varit upp. Då har han stått eller suttit i sängen och gråtit. Hua, det gör så ont när man märker att nåt är fel, men man har inte en aning om vad det kan vara. Lite välling och han lyckades somna en hel timme mellan 3-4. Sen fick vi springa några gånger.. Ja en sån där natt då det känns som man inte sovit en blund. Strax före 6 klev Tony upp med Sötisen och då hade han 39 i feber. Alvis och sen somnade Gosen på min arm. Så myste vi på i 1 timme.
10.15 fick vi en läkartid. De konstaterade ganska snabbt att det var öroninflammation. Så nu är det pencillin 10 dagar och jag hoppas han kryar på sig snabbt!
Liten sover nu så jag borde väl kanske göra detsamma efter natten...



En helg som swischade förbi


Fredag
Hängde jag och Theodor i Birsta med Eva och Tim. Supermysigt! Vi lunchade, surrade och strosade.
Blev mysmiddag på kvällen och slapp i soffan. Såg hela Idol för en gångs skull, kors i taket.

Lördag
Startade jag och Theodor morgonen med Mys och lek. Tony fick sova ut ordentligt, det behövde han nog. Sedan gjorde vi oss iordning för avfärd mot staden. Lite shopping och sen födelsedags fika Hos M & M. Alltid lika kuligt och ses! Sen snabbt hem för någon skulle se hockeyn på teven. Theodor somnade i bilen och vi lyftade över han till vagnen och han fortsatt sova nån timme. Under tiden blev det lite middags fix. Middag och hänga i soffan helt slut efter dagen. Ja ögonen gick i kors kl 22. Men jag höll ut till närmare 23. HaHa. Maja, DET är pensionärsvarning på en lördag :-)

Söndag
Ja jag lallade mest omkring på förmiddagen fick inte alls mycket gjort. Sällskapade jag och min egna lilla värld.
Förberedde inför middagen och lekte med Sötnosen. Halv fyra styrde vi mot Matfors och Simmet :-) Det va roligt! Theodors Farmor och Farfar kom och tittade på och sedan följde de med hem på middag. Det blev en riktig söndags middag med stek sås och potatis. Ja bara varma grönsakerna som fattades, men det dröjer några år dit, kanske... När de åkte hem var det välling och jamas dags. Och sen var jag ganska slut för dagen. Började se en film som slutade alldeles för sent så jag blev på nåt vis vaken alldeles för länge. Det kändes imorse när den lilla vaknade vid 4 rycket...

Ja det va helgen hos oss...
Hoppas Ni har haft en Fin helg! Jag vet ju i alla fall att en del av er haft det :-)


Theodor Full i Bus ♥



♥ Theodor 11 Månader ♥




Tänk att idag blir Våran Lilla Älskling 11 månader.
Jag har ganska normalt börjat tänka tillbaka i tiden ungefär ett år. Minns den tiden ganska så bra. Och vilken skillnad det är på vårat liv då och nu. Trodde liksom inte att det skulle kunna bli bättre. Men som jag sagt så många gånger förr, Theodor är det bästa som har hänt i mitt liv ♥
Det är såklart full fart här hemma. Det var det redan innan han började gå. Men man vill gärna vara med lite grann och lång armarna når ju helt plötsligt mycket läääängre, fråga mig inte..
Så det knatas och bubblar ur munnen på han. Ja Mamma Pappa Titta och Hej Då är väl det som kommer. Men han snackar på ett annat sätt, andra ljud, som att han försöker säga så mycket mer.
Han är helt underbart go Våran LillPrupp!

 


Torsdag


Eftersom Theodor inte sov någonting på em igår så tänkte jag att nu kommer han sova som en stock hela natten och lite längre på morgonen, haha tji fick jag. Borde väl iofs lärt mig att vi pratar om ett barn här och saker och ting blir inte som man tänkt, när man tänkt :-) Blev ett avbrott i sömnen så där vid 4 rycket, sen hade i alla fall jag svårt att somna om. Lyckades tillslut men va väldigt trött kl 7 när Theodor vaknade. Vi hade en lugn morgon med lite lek. Sen sov han 1½ timme och jag hann ta mig en lur på 20 min.
Sötnosen hade lite feber imorse igen. Förstår mig inte riktigt på...
Efter lunch har Vi bakat bullar. Theodor satt nyfiket i stolen och jag berättade vad sjutton jag pysslade med, ja inte vet jag men vi båda hade väldigt skoj :-)
Den lilla blev trött och han fick sova 1½ timme till. Under tiden trampade jag cykel.
Stora T kom hem och vi åt middag och fick provsmaka bulle till kaffet.

Det blev både kanelbullar och några äppelmos bullar idag - Mums!

Ingen feber ikväll så vi hoppas den håller sig borta ett tag nu! Nu sover snart den lilla och jag ska njuta av egen tid!
GoKväll Alla Goa!

 


Hunnit med massor


LillPrinsen är mycket piggare och nu ikväll var han feberfri, skönt!
Han har lekt mycket mer idag och varit på ett strålande humör. Efter lunch drog Vi igång med lite bakning. Han knatade omkring på övervåningen och grejjade med sina leksaker varvat med att dra mig i byxbenet och busa. När det var dags för plåtar i och ur ugnen fick han snällt sitta i stolen en stund.




Sen lekte han på med alla sina leksaker och jag ville liksom inte störa han så jag tog en tur på cykeln. Gick riktigt bra. Förberedde sen middag och Theodor fick mat. Sen kom Stora T hem och hade handlat på vägen. Så jag fyllde på kylskåpet och skyndade genom duschen innan middag. Sen tog farten slut. Ska hänga en maskin med tvätt sen är det soffan som gäller.

Puss o Kram!


Fortfarande feber här hemma

Lek här på morgonen!

Trots att Sötisen fortfarande har feber så är han piggare. Idag har han orkat leka lite mer. Mest vill han bara gå runt runt runt. Han är ju för söt. När han ska vända så gör han en riktig U sväng, tur vi har gott om plats!

Imorse när Tony klädde på sig och skulle åka till jobbet så vinkade Theodor och sa Heddå. Han visste vad som va på gång.

Nu hoppas jag att han sover massor idag och är feberfri imorgon, så vi kan ta oss ut och göra nånting innan vi börjar klättra på väggarna.


Sjukdag i Österroet


Idag är vi bara hemma. Alltså inget kyrkis idag. Theodor hade en del feber när han vaknade imorse. Han är inte alls i form. Han har inte varit så intresserad av nånting alls, förutom att bli buren. Så det har blivit massa pussar och kramar på Sötaste Prinsen idag. Efter några om och men har han somnat ute i vagnen. Jag har passat på och rensa bland gamla kläder. En hel kasse med kläder jag aldrig mer vill ha på mig blev det :-)

Längtar tills Stora T kommer hem. Mina armar är ganska långa och axlarna skulle behöva sig lite massage. Blir en lugn kväll med risotto middag och häng i soffan här.


En Kram från Österroet i det gråa tråkiga vädret - Kan jag låta bli att drömma om sol och bad semester, åhh nu måste jag sluta...


HemmaMåndag och Besök på BVC


Idag är det en tråk måndag. Ja det gråa regniga vädret gör ju sitt. Har haft lamporna tänd hela dagen. Det vart så väldigt mörkt och trist när det lilla vita som låg på backen regnade bort.

Theodor fick feber igår så det blev inget sim för oss, tyvärr! Imorse hade han ingen feber men han är snorig och väldigt gnällig på fm. Förmodligen för att sömnen blivit lite störd. Han vaknade vid 03 och var väldigt täppt och kunde inte somna om. Men lite välling och nässpray så somnade han om till halv åtta sen.
Vi prommade till BVC imorse. Har inte varit där på två månader. Precis som jag trodde hade Sötisen växt en del på längde men inte ökat så mycket i vikt. 3 cm längre och 200 g upp. Väger 10,4 kg och är 78 cm lång.

På eftermiddagen har vi lekt, men humöret på den lilla har varit lite upp och ner. Tog tempen nu ikväll och han har feber igen. Så det blev en flarra välling och tidigt i säng.
Jag har kört ett race på cykeln och druckit lite te. Känner mig ganska nöjd för idag.

Sussa Gott!





Theodor går


Förra veckan tog Theodor sina första tre steg. Sen har han tagit några steg då och då. Så när Mamma och Torsten kom hit i lördags skulle vi visa att han kunde ta några steg. Jag tror Han tyckte det va jättekul att få visa upp, så efter det verkar det som det bara lossnade. Han går nu runt runt och fram och tillbaka här hemma.
Han är så duktig Våran Lilla Prins ♥


Lördag med FamiljeMys och Kalas


Lördag hann vi med hur mycket som helst kändes det som. Kanske för att det va jag som klev upp först i huset, och gick och la mig sist - och däremellan gjorde massor med skojs!

En trip in till stan - Shoppade lite klappar men även en jacka till Stora T - Bara så där liksom, spontanshopping på hög nivå, väldigt trevligt! Sen åkte vi hem och lunchade.

Min Mamma och Torsten kom förbi på en fika och hade namnsdags present till Lilla T. Det va jättelänge sen vi sågs, då mamma varit lite krasslig. Så det var väldigt efterlängtat ♥

Efter fika och surr gjorde jag en djupdykning i garderoben och kammade fransarna lite innan jag blev upphämtad av brudarna. Evisen hade födelsedags fest för Tjejerna. Vi blev bjuppade på en supergod middag. Magen stog i fyra hörn. Lite vin, singstar och en hel massa surr, somvanligt. Klockan sprang iväg alldeles för fort så vips var det dags att börja packa ihop sig. Jag hade inte bestämt mig riktigt innan om jag skulle hänga med på en fortsättning på stan. Men ja.. så blev det i alla fall. En tur på Oscar och ja vi var väl inte bland dom yngsta om man säger. Men vi intog dansgolvet och hade hur kul som helst. Såklart svårt att komma upp i samma nivå som förra helgen, men det va inte långt därifrån.
Tack alla Söta för en jättekul trevlig och mysig kväll ♥




Härlig FredagKväll


Fredags kvällen hos oss blev en sån där riktigt skön och härlig sådan.
Vi lekte med Prinsen hela kvällen så han stupade i säng redan kl 18.30. Efter det började vi greja med middagen, lite vin god mat och surr i lugn och ro, superhärligt!
Sen landade vi i soffan med lite karra och Idol. Orkade somvanligt inte se klart. Landade på kudden och sov sött efter 22. 


                         


Fredags prommis och ladda


GodMorgon!
Jag sitter och häller i mig kaffe och försöker vakna till. Har varit vaken några timmar men kommer inte igång idag. Har mått lite knepigt flera dagar. Ja svårt att exakt kunna sätta fingret på vad som är fel. Det har kommit smygande på em, lite huvudvärk, tung och trött i kroppen. Så har inte orkat mycket om kvällarna. Mår ok nu, men trött. Theodor ligger ute och sover och jag försöker vakna och fixa mig.
Idag ska vi ta en prommis in till stan. Kanske spana lite efter klappar och eventuellt en kopp kaffe på jobbet. Får se vad klockan och allt blir.
Ikväll blir det mys i soffhörnet. Ska bli så skönt! Måste vila mig i form för imorgon är det dags för KALAS - igen. Blev en himla massa kalasande för mig här på slutet, trevligt! Ska göra en djupdykning i både garderob och plånbok.

Nä nu måste jag försöka fixa barret och fransarna :-)

Skön Fredag till Alla ♥



Lek och Pyssel

 

Bäst just nu enligt Theodor är att ta sig till burspråket och titta ut. Banka lite på fönstret och har man tur så är det någon som ser eller hör han :-) Det passerar en hel del människor och bilar på våran gata under veckorna eftersom vi bor mittemot ett dagis. Så han har många att vinka till! Jag är inte riktigt lika förtjust i den här idén eftersom jag har några ljuslyktor stående i fönstret, tidsfråga innan han tar dessa och "knackar" på fönstret med. Vi får ju hoppas inte, helt enkelt.
Busat som bara den här idag. Ja det bor ett stort busfrö i den lilla kroppen, HaHa!
Han sov lite mindre än vanligt på fm så han somnade tidigt nu i em.
Jag har städat ur vårat kylskåp ordentligt idag. Skönt! Ett sånt där borde göra som hängt ett tag. Börjar bli riktigt effektiv på dagarna, mycket lek med Prinsen och när han sover pysslar jag massa. Börjar väl tänka lite på att det där jobbet närmar sig, även om det inte är riktigt nära ännu. Men tiden går så otroligt fort. Bara tanken på att jag snart varit hemma ett helt år, shit!

Så ta vara på tiden på bästa sätt, vart än du befinner dig!

Kloka ord!


Städ Fix och Lek Dag


Sovit dåligt i natt, känner mig lite så där idag.
Har inte gjort många knop här på morgonen. Jag och Theodor har mest lekt. Han står stadigt utan att hålla i sig emellanåt. Och så tar han några steg. Han blir så glad så han vill hoppa, vilket såklart slutar med att han druttar omkull, SötPruppen!!
Det tar ordentligt på krafterna så klockan 9 var det dags att packa ut Liten i vagnen. Så nu sover han och jag ska väl ta tag i dagen. Dagen idag är mest städa, ja det ser ut som ett jäkla rått-bo här hemma. Och jag är förbannat dålig på att gå omkring och bara titta på det. På kvällarna går det ju bra, för då ser man inte allt lika väl. Sen blir det matlagning till Stora T kommer hem, så vi kan packa oss iväg mot Birsta i tid. Det är påfyllning av kylskåp och lite klapp-inköp som står på listan.
Härlig onsdag...





Tisdagen passerade

Tisdag - Kyrkisdag.
Vi travade iväg på kyrkis efter lunch. Theodor va ganska nyvaken men hann somna om på vägen. Tog en sväng förbi Pappsen och tände lite nya ljus, fiiint!
Vi var endast 5 barn på kyrkis igår. Vet inte om det är sjuktider som gör att folk kanske stannar hemma, ja dessa svinis-tider kan nog sätta en och annan funderare här och där. Det var i alla fall barn i samma ålder som var där så dom satt och tittade och kände på varandra och tog varandras leksaker, som vanligt. Sen fika och sång. Under sången tappade lilla herrn humöret men det kom tillbaka när Eva plockade fram instrumenten.
Som jag trodde slocknade Prinsen efter 1 minut i vagnen och sov en bra stund när vi kommit hem.

Grejjade middag och stora Prinsen åkte till den andra kommunen för att kolla hockey.
Ja så fort gick den dagen....


Måndag hos Oss

Imorse fångade jag den här röda fina Domherren i Vårat körsbärsträd, utanför köksfönstret. Man brukar inte se dessa innan snön kommer. Så antingen är snön på väg eller så var jag extra alert. Hoppas på alertheten där då.

Sen har vi lekt mest hela dagen. Spelat marackas så jag har ont i skallen. Men Litet T har uppskattat presenten och han har tjoat härjat och skrattat, den lilla vilden.



Annars är jag ganska låg idag. Vet inte men tappade farten helt och hållet. Ska nog ta och krypa på kudden under täcket ett tag...


Grattis På Namnsdagen Prinsen!


Grattis På Namnsdagen Theodor

Theodor - Gudagåva eller "En skänk från ovan"

LillPrinsen fick en liten present imorse, marackas! Han gillar att spela med dom på kyrkis. Och äntligen har han fått egna :-) Så det har varit konsert utan dess like här på morgonen :-)

 


FarsDag


Jag och Theodor började dagen kl 6, som verkar blivit hans tid att vakna nu. Det är väl helt ok då han som oftast sover hela natten, från kl 19.
Vi stökade omkring och lekte. Kl 8 tyckte Vi (jag :-) ) att det var dags att väcka Pappan. Så paket på sängen och Mys med Bästa LillPrinsen. Sen frulle och dags för den Lilla att sova. Under tiden grejjade Stora T med Vårat nya skåp i vardagsrummet.
Vid lunchtid var alla fixade och den Lilla mätt i magen. Vi åkte först till Min Pappa ♥ Blommor och ljus. Blev sååå fint så!!! Ja så fint det kan vara ♥
Vidare sen till Tonys Pappa. Där blev det lunchning med hela familjen.
Sedan blev det raka vägen till Matfors och dagens Sim. Theodor sov en halvtimme innan, hanns inte med ordentligt med sömn igår, igen. Men det gick bra ändå. Han var lite lugnare i vattnet den här gången.
Riktigt trötta packade vi in oss i bilen och hemåt för middag. Theodor åt en tallrik gröt och en stor flarra välling på två timmar, sen var det bara sängen som gällde. Ordentligt trött efter dagens alla övningar.
Vi åt god mat och myste sen i soffan. Bra avslutning på en mycket händelserik helg!




Lugn Lördag


Jag vaknade vid 9 tiden på lördagen och kände mig ganska pigg. Blev serverad mys frukost av Mina Pojkar. Theodor sov lunch och vi stökade på hemma. Sen bar det av till Birsta och jag vill bara tillägga att det var inte min idé. Blev nästan tre timmar där ute och kom hem med några påsar och paket. Även fast det var så där läskigt mycket folk i farten så var det en en mycket trevlig em. Värst var det på IKEA där jag såklart höll på och få ett bryt på alla galna och julhysteriska människor!

Väl hemma grejjades det mat och efter go mat och ett glas rött var jag ganska sömnig på ögat. Landade i soffan och tittade på allt och inget. Vid 21 sov vi båda två väldigt skönt i soffan. Vaknade nån timme senare och borstade tänderna och kröp ner under täcket. Har sovit som en liten gris i natt, men skönt var det.

Nu har Theodor och jag varit uppe i 1½ timme. Han leker och jag grejar FarsDags Frukost och bloggar samtidigt.

Ha en bra dag Alla ♥

 

 


SPA Fredag


Vilken härlig fredag kväll Vi hade!
Samling kl 17 sedan direkt ut till Vattjomet. Eva var redan där och Vi körde igång på en gång. Middag och en massa surr. Helt otroligt skönt att kunna sitta rätt upp och ner och prata i lugn och ro, lääänge. Efter middagen rasslade Vi om och kastade oss ut i bubblet. Bad vin och mera surr, härligt. Hade nog önskat att tiden stått stilla en stund. Så härligt och mysigt! Sen blev det fixning och lite mera vin innan vi styrde in mot stan. Oscar 30+ blev det. Vi dansade mest hela kvällen. De spelade gammal go musik som man kan utan och innan, HaHa! Helt perfekt! Trillade hemöver med sista bussen.

Tack Tjejer för en ToppenKväll!
Lånade en bild av Evisen som hade kameran i högsta hugg, somvanligt - Bra där Gumman!



Liten blir stor

  

Ja som jag ofta skriver här, vad tiden går..alldeles för fort. Och sen jag fick barn så har jag upptäckt att det går tamejsjutton ännu fortare. Ja det är väl för att det händer så mycket med de små söta på "kort tid".

Hur som helst här är två bilder på Älsklingen. 10 dagar på det första och 10 månader på det andra - Åhåå Min Lilla Prupp ♥ Fastnade till bland alla kort från den första tiden, ja jag hittar inga ord för att beskriva allt jag känner. Det är så mycket känslor och minnen på alla plan.
♥ Ja det största och bästa jag har gjort i mitt liv - Det är DU Theodor ♥

Ja allt detta kommer sig av att Den Där Lilla Sötnosen idag tog sina första steg. Å som han skrattade. Ja det där va ju skitskoj. Så när vi skulle prova igen skrattade han omkull sig, HaHa. Sjukt Söt kan jag lova :-) Ja vi får se när han känner för att fortsätta... Jag är rätt nöjd om han håller sig på krypnivån ett tag till!

Puss från Österroet!




Dagen so far


Första snön kom inatt. Ja det är väl liksom dags, är jag rädd. Får se det positiva i att det faktiskt blir lite ljusare än det här grååa bruna som varit.

Hos oss började Vi morgonen med Mys och sen en massa lek. Ja det blir verkligen mer och mer lek för var dag som går nu, roligt!

Leken att ta ut alla cd skivor och slänga dom på golvet, uppskattas mest av den minsta familjemedlemen.

Theodor sov två timmar och då passade jag på att göra mig iordning och surra med lite vänner!

Innan vi åt lunch slängde Vi ihop en sockerkaka. LillPrinsen fick smaka lite smet, ja jag lär han allt jag kan :-)

Slickepotten va annars en höjdare att gnaga på.

Så här blev resultatet av mitt test.

Du ser Älsklingen, jag visste att Vi skulle få användning för den :-) HiHi

Nä nu ska Vi leka vidare..


Ikväll ska Vi på en liten Birsta turné. Får se om Vi kommer hem med nåt intressant.

 


Grå Dag - Minnen

 

Idag kör vi lite mysig baggy stil här hemma :-)

Annat som hänt den här härliga gråa dagen..
Jag har städat och rensat i en av Theodors bokhyllor. Där vi har haft lite av våra saker kvar. Hittade en hög med fotoalbum, ja gamla såna. Från 1998, ja 1998 till sommaren 2004. Det är samma sak varje gång jag tittar på gamla bilder. Man tycker man ser ut som ett riktigt träsktroll. Några extra kilon, blek och helt stil lös. Nu undrar jag, gör modet så mycket? Att det är kläderna som ger känslan av fel fel fel på alla plan?? Jag kommer ju tycka samma sak om några år när jag tittat tillbaka på nuet.
Det var i alla fall mycket roliga kort - tex Min och Malins Thailands resa, 2002 tror jag det va. Min 25 års dag, ett gäng Greklands rsor, jaa Minnen!


Julkänslor eller


Idag, eller ikväll har första julklappen grejjats. Ja jag har ju sällan varit ute i god tid, har alltid för ambition att försöka. Och nu när man inte jobbar om dagarna så kan man ju tycka att det borde hinnas med lite mer. Men icke, det är nästan tvärtom, skulle jag villja säga. Och kvällarna är ju inte så lång så familjen kan åka iväg på shopping, ja ärenden i alla de slag egentligen. Men känns skönt att komma igång lite i alla fall. Och det är dessutom en mycket bra present om jag får säga det själv :-)

Passade på och testa den nya glöggen också - Ja det kanske va där julambitionerna började komma. Ja jag tycte i alla fall att glöggen va god.
Nu är det snart kudde dags. Våran klocka ringer ju tidigt...

Pussen!

Tisdag = Kyrkisdag


Åh vilken bra dag Vi har haft idag igen, jag och Min Lilla Prins. Han har varit så snäll och glad. Han vaknade lite väl tidigt imorse iofs, men Tony gick upp med honom så jag fick ligga och dra mig. Kunde inte somna men skönt att bara få ligga på kudden jaaa!
Sen lekte vi och jag har styrt upp en kommande semester vecka, nästa år - Wihoooo!!
Hann knappt få på Theodor ytterkläderna och lägga han i vagnen så sov han.
Efter lunch prommade vi iväg på Kyrkis. Jag va inge sugen på promm idag i det här tråkiga gråa vädret, regnet hängde i luften. Men det va riktigt skönt när Vi väl kom iväg. Theodor har varit i högform på Kyrkis idag. Det märks att han börjar uppskatta det mer och mer, på nåt sätt. Lekt och klämt och känt på de andra barnen, fikat och under sång stunden vaggade han snällt med. Men det tar på krafterna att vara så alert och nyfiken på allt. Så Lilla Herrn somnade så fort vi började gå hemöver, och Han sover fortfarande i vagnen, skönt, det behövs!

Snart kommer Min Stora Prins hem ♥ Tror det blir en Mys kväll idag, känns som så :-)




Härlig Måndag


Igår hade VI en toppendag i Österroet. Trots det mycket gråa vädret och mitt humör kändes ungefär lika grått. Men den Lilla Söta kan verkligen få en att komma på andra tankar :-)
På morgon / förmiddag lekte Theodor mest själv och jag kunde plocka och grejje och ta tag i lite must do´s. Han sov närmare två timmar. Så jag lunchade och pratade med Vänner i lugn och ro, typ egen tid!
Sen lekte Vi som aldrig förr och busade resten av dagen. Han vill mest gå, hålla handen och gå runt runt runt. Eller så går han med stolar, lära gå vagnen, ja egentligen allt som går att flytta. Igår gjorde han ett försök med Buddha statyn. Det slutade med att en låg över och en under. Sötnosen har kommit på att man kan dansa till musiken också. Det vaggas, gungas och skrattas :-)
Igår reste han sig utan att hålla i sig. Ja fråga mig inte hur det gick till. Han kom på sig själv att så där brukar jag ju inte göra + att jag tjoade men vad gör du Lilla Gubben, Haha. Ja han satte sig ner ganska omgående, konstigt.







Besök och Bad


Söndag morgon och Theodor sov till halv sju. Det var Tonys morgon så jag låg kvar i sängen två timmar. Så härligt. Kunde inte sova någe vidare, av nån anledning. Men att få ligga på kudden under täcket, skööönt!
Vi frullade och sen hoppade jag genom duschen.
Fick finfrämmande från storstan. Åh va länge sen vi sågs alla. Kuligt, även om det bara blev en snabb fika. LillTjejen har blivit en stor och duktig tjej! Ja helt otroligt vad det händer grejjer med de små :-)
När de va på väg hem kom Tonys föräldrar. Så då blev det mera kaffe. En massa surr och lek med Theodor.

Vi hämtade bilen på ön. Sen var det bara att packa badväskan :-) Blev första simmet för Theodor igår, eftersom han var sjuk förra söndagen. Vi hann inte tajma ordentligt med allt. Blev en 20 minuters sovning på em bara. Men Prinsen skötte sig finfint i alla fall! När vi kom i vattnet sprattlade och plaskade han som aldrig förr. Han var så glad och lycklig, LillPruppen Våran ♥ De första övningarna gick ganska bra. Han vart lite stel då det var svårt att plaska lika mycket samtidigt, HaHa! De två sista övningarna hoppade vi över då han vart jättetrött. Inte så konstigt med tanke på energin han hade i början. Men han skötte sig så bra och vi längtar redan till nästa söndag - Mys!

Blev en tidig kväll och LillPrinsen somnade fort och sov hela natten.

Härlig söndag ♥

Ja bättre bilder efter nästa söndag utlovas :-)

 


Lördags Surprise!


Vi vaknade vid 6 snåret på lördagen. Helt ok, kände mig inte helt överkörd. Vi plockade, fixade och stökade hela förmiddagen. Vid 14 kom Mamma och Torsten förbi och Vi gjorde sällskap till Pappsen ♥ Tände ljus och satte upp krans. Ja det blev jättefint ♥ Det är ju så otroligt vacker på kyrkogården den här helgen!

Sen åkte jag hem och hoppade ur vardagskläderna och i strumpisar och klänning. Packade in i bilen och drog. Lite småinköp på vägen. Sen järnet ut till ön. Mötte upp Brollan, Anna och pojkarna hos Mamma och Torsten. Vi smög oss in i huset och förberedde för tre rätters middag. Dukade och gjorde fint! Ja Mamma och Torsten var alltså inte hemma, de var fortfarande uta och åkte. Så vi hade utan Mammas vetskap planerat en Liten Fest hemma hos dom. Torsten var informerad om läget så när de var på väg hem ringde han en signal till oss. SÅ vi släckte ner hela huset och gömde oss i vardagsrummet. Vi hade tänt en ljuslykta i hallen, som Mamma möttes av när hon öppnade ytterdörren. Hon trodde att hon glömt den tänd från dagen innan och vart nästan lite rädd. Hon gick vidare in i köket. Där på bordet stog en stor blombukett och tända ljus. Samtidigt började vi spela Tina Turners Simply The Best i vardagsrummet. Tanken var då att hon skulle gå in dit. Och SURPRISE :-) Men lite lätt chockad över allt som hände så blev hon stående i köket. Så Vi gick in dit tillslut.



Sedan blev det trerätters middag. Allt var super gott! Vi åt alla så det stog ut genom öronen. Gott vin och en och annan liten drink. Vi hade med resesängen till Theodor så han kunde sova. Vi spelade spel och hade en jättebra kväll! Tog en taxi hem vid 1 snåret.

♥ Tack Familjen för en ToppenKväll ♥


RSS 2.0