Från minus till plus

Igår -16 lite kyligt när vi va på långpromm. Idag +1 och regn. Måste säga att jag föredrar minusgraderna. 
Har gjort lite ärenden på stan idag. Inga direkta fynd. Två skjortor till grabbarna och en present. 
Utelek på fm och innelek och spel på em. Korvstroganoff till middag, ja en ganska vanlig tisdag minus jobb då. 
Imorgon sista dagen på det här året. Känns som det har gått väldigt fort det här året. Och det har hänt massor. Ska minnas och ta med mig de bra sakerna och skåla in det nya året imorgon. 

Från oss till Er... Ett riktigt Gott Nytt År!


Monday Monday

En vanlig men ledig måndag. 
Vi har trallat på här hemma. Handlat och grejsat lite, spelat spel. 


Pojkarna sover till 7-8 på morgonen och sen leker dom två timmar, helt fantastiskt bra. Så vi kan ligga och dra oss och sova ut lite. Precis vad vi behöver. 
På em tog jag en långprommis med J som alltid skönt att få röra på kroppen och låta truten släppa loss lite. 
Thilo har fortfarande feber, men jag skulle säga att det är inte direkt nåt som märks. Lite kort stubin kanske, alltså kortare än vanligt 😃 idag blev det ingen lunchsovning så han somnade gott i tid ikväll. Vi har ju en tanke under julledigheten att försöka ställa om tiden lite och kanske kunna sluta sova middag. Vore skönt! Har annars rätt långa nattningar med honom. 
Blev laxmiddag och ett glas vitt ikväll. Sen hoppade jag och pojkarna ner i bubblet. Härligt!





Kallt och baciller

Kallt i Österroet, burr!
Igår fick Thilo hög feber och va riiiiktigt hängig. Han somnade 17.30 helt slut. Vi andra tre körde lite karra och soffahäng. 
Thilo vaknade vid 23 och feberyrade. Innan det va färdigt blev det till att klippa tånaglar och borsta tänder. Sen somnade han i våran säng ich ja... Natten har varit lång! Men vi fick sova länge imorse i alla fall så det känns rätt ok. Status idag är mindre feber men sämre tålamod och ingen aptit alls. Nu hoppas vi på en lång skön natt. Imorgon är det en ny dag 😃



Julafton 2014

Så snälla barn vi har, med tanke på hur mycket paket det va kors och tvärs. Själv hade jag inte varit riktigt så snäll, ok jag kan förstå 😃
Bra dag på alla sätt och vis den där Julaftonen 2014. 
Juldagen slutade med en spontanmiddag med goda vänner. 
Och annandagen blev det familjemiddag. 
Nu är det helg igen och jag hoppas mest att mannen min ska må bra igen och allt återgå till det mer vanliga ❤️

Julaftonsmorgon


Tomten kom till Sörberge med 




God Jul

Till Er Alla Från Oss




Theodor 6 år

💙 Storebror Theodor fyllde 6 år 💙
Guldklimpen vaknade tidigt men bi andra sov länge. 8.15 vaknade vi till och gick upp med sång och paket. 

Sen frukost och fix. Innan familjerna och vänner kom och firade ❤️
Fika och en hel massa paket. 
Till middag önskade han Julbord, så vi fixade det såklart. Uppspelta och trötta pojkar hade lite svårt att komma till ro efter en lång rolig dag. 


Vår Fina 6-åring ❤️ Vi 💙❤️ Dig!



Dagen för sex år sedan

För sex år sen satt vi och räknade minuter, klockade värkar och väntade på att Vårat första barn skulle hitta ut till världen. Det blev en jättelång natt. Tony somnade stundvis. Själv var jag klarvaken. Spänd av förväntan, och galet nyfiken på vem som gömt sig i min mage i nio månader. När morgonen kom, den 20 december 2008 satt jag kvar på samma ställe och minuterna mellan värkarna hade blivit längre. Vid 10 var vi tillbaka på förlossningen för kontroll och det planerades en igångsättning. Jag var trött och såg en lång dag framför mig. Lite lätt uppgiven lyssnade vi på hur detta skulle gå tillväga. Sen undersökning för att se hur mycket jag öppnat mig sen dagen innan. Bm blir lite fundersam hur bäbisen ligger och de vill kontrollera med ett ul. Hennes aningar stämmer. Bäbisen ligger med rumpan neråt. Då går allting väldigt fort helt plötsligt. En timme senare är vi tillbaka från operation och jag har Världens Finaste Theodor i min famn. 
Så otroligt stort och underbart. Jag minns det som igår, så här sex år senare ❤️❤️❤️



Spring spring mot julledigt

Det är verkligen sista rycket nu, överallt. Och alla kom på igår att oj snart är det jul igen, och jag ska vara långledig men har massor som ska göras innan, mmm! Hela veckan är uppbokad med möten, kundbesök och leverantörsträffar. Däremellan ska det jobbas lite också. Och sen allt annat. Nä idag känner jag mig väldigt trött och sliten. Två dagar kvar nu. Hejja Hejja!


På kundbesök, tjusigt!




Julfest och Julfix

I fredags var det dags för årets Julfest på jobbet. Riktigt skoj och riktigt trött på lördagen 😴


Lördagen var jag väldigt stilla. På kvällen kom en trevlig familj på besök. Glöggmys, surr, barn som lekte, lite vin, gotta och supertrevligt! Härligt med nya vänner!
Söndag fick vi mycket gjort. Baka, julkort, fixa med klappar och Theodor hade en kompis här. 
Nu längtar vi bara efter mer ledigt!



Luciafirande i Kyrkan

Ikväll var det dags för Luciafirande för Theodor och förskoleklasserna. Lite uppjagade var nog alla efter eftermiddagens händelser. En pojke försvann vid lunchtid från skolan. Så när jag hämtade Theodor vid 15 var det poliser journalister fotografer och massor med folk som gick omkring i området med västar och ficklampor, och letade. Olustigt otäckt hela grejen. 
Som skönt var så kom han tillrätta under kvällen. Många tankar hinner snurra, usch!
Otroligt vackert firande blev det i alla fall. Sen Lucia fikade vi med Farmor Farfar Mormor och Torsten. Pojkarna hann komma igång ordentligt men nu tror jag att de somnat. 
Dags att förbereda morgondagen, som är fullbokad i möten.. Så där roligt tycker jag. 




Pysselsöndag


Lussebullebak, städ, tvätt, handla, pysslat ihop småtomtar, bad. Ja bara några av de saker som vi bockade av på söndagen. Skön men lång dag. Så där som det kan vara ibland. 

Två veckor kvar nu, sen lite ledigt, längta!!




Theodors 6-års Kalas

Igår va det dags för Theodors 6-års kalas. Två veckor innan den stora dagen. Men för att få ihop kalenders i december så... 
Bowlingkalas och 15 kompisar kunde komma. Vi bowlade en timme och sedan blev det fika och paket. Alla kids skötte sig kalasbra och det gick långt lååångt över förväntan 😃 En mycket lyckad tillställning, en glad blivande 6-åring, fina presenter och jaa bara bra allting!!




Så klokt!

Börjar känna av att det är det sista stora rycket på arbetsfronten innan jul. Jag har så mycket överallt och hela tiden så jag stressar upp mig alldeles för mycket. Kommer att kännas skönt när jag styr kosan hemåt på fredag. Då kan jag bocka av några fler saker på "att ta sig igenom listan" låter väldigt negativ kanske, så är det inte riktigt. Det är bara den där som jag är, mycket nytt och ett självförtroende som är som en bergodalbana. Ja så kan det va 😃
Ibland stannar jag i alla fall upp, tänker och känner. Blir så oerhört förvånad i vardagen ibland. Det handlar både om arbetsliv och livet utanför. Människor som förväntar sig att man ska behandla dom på ett sätt. Men beter sig inte så själva, ursäkta mig liksom. Behandla andra som du vill bli behandlad själv, punkt!
Nä såna kloka ord får avsluta för ikväll 😃



RSS 2.0