Fixar Tisdag Hos Oss


Det blev en långprommis i solen och blåsten idag. Sonen var lite (eller ganska mycket) missnöjd en stund. Så jag packade oss iväg på tre röda. Efter lite gupp och slask blev han nöjd och somnade.
Vet inte riktigt varför, men Lilla Prinsens humör brukar kunna vara lite så där mitt på dagen. På morgonen är han som en Sol och kvällen en riktig GosPrupp. Men just mitt på dagen är Han gnällig och det är inte mycket som faller honom i smaken, mer än åka vagn och sova.
Idag efter prommis fick han lite mat i magen.
Sen storhandling. Sen kom det lite kinkiga humöret tillbaka.
Han somnade i vaggan efter att jag och Stora T skottat i oss våran utsökta tonfisk middag.
Under tiden gjorde vi ett ryck. Ett ryck hos oss innebär nu för tiden baka, har jag märkt, haha! Så även idag. Nåt nytt enkelt kak recept testades, jag vet inte riktigt hur det blev ännu. Får bli provsmakning imorgon.
Grejade också fyra små pajer. Två äpple, en rabarber och en hallon björnbär. De har flyttat in i frysen nu och ska med till fjällen. Perfa att ta fram till efterrätt och mys! Det är ju Våran semester vecka, vilket betyder massa mys och gotta oavsett vilken dag det är, visst låter det härligt!

Snart är det "jamas" på och mat till Liten.
Jag är jättetrött!

Imorgon är det mitt i veckan dagen, igen. Och jag och Theodor ska få fin besök, så kul! Men mer om det imorgon.

Natti Natti och Dröm nåt Sött!



Prinsen i sin Fina jamas, vet inte riktigt om han gillar den, haha.....

God Morgon Tisdag




Här vaknade vi klockan 01 i natt. Theodor skrek som aldrig förr. Två skrämda föräldrar vaknade till. Men han fick nappen och somnade om till 06. Grejjade runt en timme. Sen klev pojkarna upp vid 07. Jag stannade kvar i sängen 45 min till. Väldigt trött, så jag mer än behövde det!
När jag kom upp var frukosten framdukad. Och i ugnen bakades det scones. Värsting Mys frukost imorse med andra ord. Blå himmel och sol och ett stort  s m i l e från Lill Prinsen - vilken start på dagen!

Nu har Stora T åkt på uppdrag och Lilla T sover. Jag har börjat dammtorka men pausade lite här.
Efter lunch ska vi gå ut, det verkar blåsa en del, men det är nog skönt i solen. Blir nog en kaffe på bänken i dag!


Önskar Er En Härlig Tisdag!

En vanlig dag


Så blev det måndag och en ny vecka och en helt vanlig dag.
En helt vanlig dag i lugnets tecken brukar se ut ungefär så här.

Theodor vaknar vid 6-7 tiden, lite olika beroende på när han somnat på kvällen. Blöjbyte och han äter, sen brukar han ta plats i sittern medans vi äter frukost. Lite lek och sen slumrar han en stund, ungefär 30-60 min. Under tiden brukar jag oftast köra lite piff och fix. Det är de första tre timmarna. Dags för mat till liten igen och kläder på. Mera lek på mattan och sen brukar det bli en prommis. Han somnar bums när vagnen börjar rulla, men rulla ska den. Så fort den stannar så brukar det lilla trollet vakna till. Ibland fortsätter han sova nån timme till, annars blir det sova inne eller kolla och snacka med fiskarna. Och förhoppningsvis klämmer jag i mig lite lunch. Sen äter LillPrinsen igen och stökar på på mattan eller i vaggen nån timme sen somnar han som oftast till en längre stund. Fram till nästa mat stopp ungefär, då äter han och sen är det middag för paranteserna.
Kvällen snackar han mycket med fiskarna och är oftast på ett strålande lek humör. Han somnar tillslut av utmattning haha eller nåt. Och sover ganska länge. Sista tiden har vi fått väcka honom vid 22.30, pyjamas på och mat i magen. Sen är det raka spåret på kudden för honom. Och han somnar nästan alltid på en gång. Och sover hela natten.
Ja ungefär så ser en hemma dag ut här hos oss.
Under tiden han sover brukar jag försöka få nåt nyttigt gjort, tvätta, städa, plocka eller så slö surfar jag. Är jag riktigt duktig tar jag en cykel tur. Lite olika, ifall Stor Prinsen är hemma eller ej.

Våran fm följde mönstret. Jag har inte fått så mycket nyttigt gjort. Prinsen lekte och jag surfade. Sen blev det långprommis. Skönt väder idag. Längtar tills det tinar lite till, så blir gångvägarna lite roligare. Stora T kom hem efter 14 och det blev kaffe och massa surr. Jag fick ryggmassage också. Fick väldigt ont i ryggen förra veckan. Är mycket bättre, men inte bra.


         


Har landat i soffan med mos och köttbulle koma. Och samtidigt sugen på något sött. Suck, det är måndag och sötsaker är strängt förbjudna idag. Och när man inte får blir suget ännu större, konstigt det där.
Morgondagen kommer nog också gå i lugnets melodi. Vi ska ju åka till fjällen snart och sen ställa till med två kalas. Så vi får ta det lilla lugna med utgifterna. Mycket Mys blir det!


MåndagsMys från Österroet!

En helg har återigen passerat i rasande fart


Helgerna brukar alltid susa förbi. Och veckorna med för den delen. Sen Theodor kom till världen springer allting fram på samma sätt, fast upphöjt i hundra, typ...
Även fast Vi inte lever ett vanligt liv, med rutiner, tider, jobb, framförallt är det den sista punkten som inte finns i Lilla Familjens vardag nu. Och det gör ju att vi skulle kunna vända upp och ner på dagar och tider fullständigt. Men Vi försöker att leva som allt vore "somvanligt"
Det jag försöker komma fram till är att det är tråkigt att det är söndag och snart måndag igen. Vart tog helgen vägen.

Gårdagen spenderade vi förmiddagen hemma vid i lugn och ro, innan det bar iväg på 50 års kalas.



Morbrorn fyllde och det bjöds på mat och tårta. Tiden gick jättefort och vi kom hem lagomt till middagsfix.
Rotsaker och en köttbit blev det till middag. Mätta och trötta blev det soffan resten av kvällen.



Vid 23 gick ögonen i kors och vi kröp på kudden. Skulle kolla slutet på fotbollen, men jag orkade inte, helt färdig!

Kände mig inte så mycket piggare imorse. Rullade ur sängen och tog oss ann morgonbestyren. Sen blev det soffan för mig och Theodor. Småslumrade lite, det va skönt!
Har inte gjort så mycket idag, mest lallat omkring känns det som. Tagit en cykelsväng, lunchat, kollat lite teve, lekt med Lill Prinsen, filurat på Fjäll resan, kommande kalas och lite sånt där :-)
Blev tacos till middag idag, minns inte riktigt när vi åt det sist. Jättegott va det i alla fall!
Var lite duktiga och bakade mera kakor, jaaa  m y c k e t  kakor blir det :-)
Theodor har varit lite småtjurig hela dagen. Han har småslumrat lite här och där bara och ätit på stående var tredje. Nu ikväll blev han på ett strålande humör och har härjat i soffan i två timmar.

     


Ha nu en skön söndag kväll, imorgon är det måndag igen...


Puss & Kram

Shopping och Nu är det helg


Igår åkta Lilla Familjen in till stan.
Bankärenden, spana skedar, ja en sked som Theodor ska samla på, så Vi skulle se ut en fin och det lyckades Vi med.
Har varit och kollat på nya bestick att köpa för ett presentkort som Vi fick i Bröllopspresent, HaHa liksom på tiden väl va. Hittade fina som vi slog till på. Dessutom blev det slantar kvar på presentkortet, topp! Sen fick LillPrinsen två små leksaker :-)
På kvällen lämnade vi återigen förorten för stora staden. Hälsade på M och M. Somvanligt mycket trevligt och tiden sprang iväg.
Vi gjorde kväll nästan på en gång vi kom hem. Somnade i samma veva som jag landade på kudden igår, så trött så!

Idag väckte LillPrinsen oss, så han fick mat och sen blev det Mys i sängen tills klockan ringde. Sotaren skulle komma på besök på morgonen. Han dök upp vid 8. Klockan 10 var vi klara och packade in oss i bilen och styrde mot Birsta.
Theodor är inte alltid helt överens med att ligga i vagnen och rulla runt på affärer. Jo alltså det går bra så länge det rör sig. Men det blir så svårt att spana på grejjer då :-) Han tjoade lite i början, men sedan somnade han och Vi kunde lalla omkring i lugn och ro en bra stund. Lite måste shopping blev det. Pyjamas, strumpor, en tunnare mössa och billiga kläder till föräldrarna, som ska på Maskerad tema Pastell :-) HaHa jag kan bara säga håll i Er, för attans va snygga Vi kommer att vara!
Ikea besök och lite måste shopping där med.
Sen åkte vi och hälsade på Tonys Pappa. Han har opererat sig så han behövde lite sällskap, en bok, tidningar och karrapåse!

Snart är det dags att börja ladda för fullt mot FredagsMys.

Trevlig Helg och Krama Varandra Mycket!





 


Vaccinationsdag


Theodor vaknade tidigt imorse och va lite ledsen. Men en ny blöja och mat räddade upp allting och hela familjen kunde slumra några timmar till. Klockan 8 klev vi upp och påbörjade dagen ordentligt.


Lite lek innan det bar iväg imorse.

Frukost och fixning. Gjorde iordning Liten och sen packade Vi ner han i vagnen. Jag prommade bort till Vårdcentralen. Så Theodor fick ordentligt med luft och sova skönt. Idag var det många från Österroet som var där med sina småttingar. Vi har flera grannar som fick smått förra året, och alla små gulliga tjejer.
När det tillslut var våran tur så börjades det med vägning och mätning. Jaa, han bara växer och växer Våran Prins. 6,8 kg och 64 cm lång. Det är ordentligt med Prins det :-)
Sedan var det dags... Två sprutor, en i varje lår. Sköterskorna räknade till tre sen stack de honom. Ja det va ju såklart inte alls roligt. Prinsen grät en skvätt, Vi har aldrig sett honom så, ledsen på det sättet liksom. Uscha, ont i hjärtat. Men lite Kramar och Pussar så blev det bättre efter bara någon minut.
Vi prommade hem i det sköna vädret. Stora T kom hem en stund efter oss. Och strax efter kom Tonys Mamma på besök och Prinsen fick Påskägg och paket.
Vi fikade och surrade.


Superfin mössa, kommer att bli kalas till hösten!

Blev såklart Våfflisar till middag idag, gott!
Prinsen har fått lite feber så han fick lite alvis och har nu somnat på puffen. Under tiden har vi bakat mera kakor. Ja ska man få ihop några sorter så blir det baka av några kvällar.

Nu ska vi bara hänga i soffan resten av kvällen.

Imorgon är det torsdag, hi hi snart fredag igen :-) Myyys!




Kram från Oss ♥

Tisdags Sysslor


Ok det blev ingen tråk tisdag här.
Vaknade somvanligt (ja det börjar nästan bli någon så kallad rutin här nu) vid 6 tiden. Klev upp cirkus en timme senare. Frukost för samtliga och sen åkte Stora T iväg. Jag och Lill T landade i soffan. Han somnade och jag slö surfade. Sen gjorde jag mig iordning. Liten åt och sen kom den stora hem igen.
Ett ryck ut till Birsta. Mathandling och en sväng på Babyproffsen.
Vi kollade på en resesäng och köpte en. Spande lite på vagnar också. En resevagn ska ju införskaffas så småningom. Somvanligt vill man kolla och klämma lite några gånger innan det handlas.
Tony har provat och fälla upp sängen på hemmaplan också. Det blir perfekt inför den kommande Fjällen resan!

På em blev det filmtajm. Helt olikt mig att kolla på en film så där mitt på dagen. Jag har ju bara inte ro att sitt still några timmar så där. Men idag var det dags. Herrejösses, PS I Love U. Vilken jä..la tur att jag inte såg den på bio eller med sällskap. Tårarna sprutade åt alla håll och kanter i början av filmen. Ja jag är väl extra känslig också just nu. En klump i halsen, snorig och röd ögd. Tony rev tapeter under tiden, men kom ner och sällskapade på slutet. Han ställde några frågor för att hänga med. Men jag, den ynkliga, snoriga, tårfyllda Hustrun kunde inte riktigt svara. Ja det blev himla jobbigt, usch. Jag gillar verkligen inte den här typen av film, ska inte gå in på detaljer ifall det är nån som läser som kanske tänkt se filmen ( mamma :-) ) Men på nåt sätt va den också väldigt fin.. jaja nu ska jag inte fortsätta..

Vi gjorde fiskgratäng till middag. Alltid gott tycker jag. Och försöker hålla stenhårt på fisk middag en gång / vecka. Vi har nog klarat det 4-5 veckor nu, det är nog rekord. Ja det är inte första gången vi försöker med andra ord :-)
Tony är så där lagomt förtjust. Sällan jag ser han äta så lite. Och så brukar det bli större modell fika på kvällen.

Jätteduktiga var vi sen. Gjorde ett ordentligt ryck och bakade två sorters kakor. Det vankas en hel del kalas och tillställningar framöver. Vi kommer att ha en hel del att stå i, så allt som går att förbereda... Ja gäller att passa på.
Imponerad någon.. :-)

Nepp nu ska jag hänga lite med grabbarna T.

Imorgon vankas det BVC och vaccination.... Hoppas det går bra för Liten T ♥





Puss och Kram

Måndag - Vardag igen


Så blev det måndag. Ja helgerna går precis lika fort som förr. Och det är lika trist med måndag som förr. Jag hoppas dock att tråk tisdags känslan inte är densamma :-)

Har sovit så hårt i natt. Jätte jätte trött när jag landade på kudden igår. Man sover ju lite så där när man är själv, iaf gör jag det. Och ännu sämre nu när man ska hålla koll på liten emellanåt. Minsta lilla gny så vaknade jag till. Men inte inatt. Så skönt! Vaknade kl 6 och sen har Theodor legat och jollrat och grejjat en timme. Så då fick jag vila ögonlocken en liten stund till.
Känner mig fortfarande lite mosig. Så det blir nog en lugn dag idag. Vädret gör ju inte man blir så sugen på så mycket annat heller.
Theodor sover och jag har bytt i sängen, tvättar och plockar.
Tony är på uppdrag och det kommer han att var rätt mycket framöver, skönt!

Jag siktar på en cykeltur, lite lek på filten och en film i eftermiddag. Känns som det är alldeles lagomt för oss idag.


Bra Måndag!



Äta Leka Äta Sova..


Fick sova lite längre imorse. Klockan 6 tjoades det från spjälsängen.
Efter blöjbyte och mat var Theodor hur  p i g g  som helst. Det va inte jag. Tyckte att det va lite väl tidigt att kliva upp då. Gjorde ett försök att få Liten att somna om. Men om jag säger så här. Han pratade och pratade och grejade.



Ja har man världens bästa morgon humör så!
Tillslut fick han komma till stor sängen och  m y s a, men det va Killen Bus som jag stoppade ner under täcket Han fortsatte prata och vifta och grejja. Halv åtta kändes det som att det va dags att göra nåt annat, haha. Blev alltså ingen sovis idag heller.
Frukost och lite mys i soffan. Vid elva gick vi en långprommis. Skönt att få röra på sig. Men saknade solen.

Eftermiddagen har tillbringats på lekmattan.

         

Ja det är jobbigt schema vi har. Så nu har LillPrinsen landat på kudden på puffen. Jag borde göra detsamma för fy sjutton va trött jag är. Och har en väldigt otrevlig huvudvärk. Ja det blir soffan resten av kvällen. Tror tom att jag får en skål med söndagskarra idag!



Ja kanske man behöver ladda, för imorgon är det måndag igen. Även om Vi inte jobbar så försöker vi leva så mycket som möjligt som en vanlig vardag.
Tror att jag och Lilla T får en del tid tillsammans. Stora T har nog en del uppdrag i veckan.
Blir väl för oss att hänga i förorten och hålla ställningarna.


Hoppas Ni haft en bra helg och är redo för en ny vecka!

Anna och Theodors Lördagshäng


LillPrinsen åt lite igår innan nattning. Så han vaknade kl 04 och kände för lite mer käk. Vi hade svårt att somna om efter det, båda två. Theodor snurrade runt i sin säng och jag i min. Han börjar snacka och småskratta mitt i alltihopa. Men tillslut kom han till ro. Klockan 7 var det färdigsovet. Vi kramades i stor sängen en timme innan frukost - Myyys!



Klädde på oss och gick sen på långprommis. Inte så prommenadvänligt nu. Bitivs bart, jätteskönt. Men gångvägarna är blöta och väldigt lös snö/is och guppigt värre. Ett ordentligt träningspass att dra vagnen. När jag styrde in på gatan slog Liten upp sina små blå, sååå typiskt. Jag hade ju tänkt en sovstund för honom ute. Fick han inte att somna om heller.
Han snackade med fiskarna 1 ½ timme innan det var matdags igen.
Efter det var det bad tajm. Vi brukar ju vara båda två när han ska bada. Känns som enklast så, så det har blivit så bara. Men det gick ju jättebra att sköta det själv. Theodor va så nöjd och sa inte mycket. Han drog till och med lite på smilebanden :-)



Men sen var han trött som bara den, tror jag det. Så han landade på puffen och somnade ganska snabbt och sov nästan 2 timmar. Under tiden hann jag cykla, duscha, prata lite tel och äta lite. Så skönt!
Lek på filten även idag, det är ju så himla  k u l ! !
         

Mera mat till oss båda och sen har det varit soff häng för hela slanten. LillPrinsen verkar väldigt trött idag. Han satt i sittern medans jag åt. Nöjd satt han där och tittade på sina djur, tuggade lite på den spelande kon. Jag tog min tallrik från köksbordet till diskmaskinen, medans jag tog dessa tre steg så somnade han, bara så där, mitt i en tugga typ haha. Ja är det inte härligt så säg.
Har slötittat på första Robinson avsnittet. Kan varken säga bi eller bä om det känns det som. Nu är det Wallander. Orkar inte engagera mig i nån ny film ikväll. Jag är ganska trött efter den tidiga morgonen och lite dåliga sömnen i natt. Så det blir nog en ganska tidig kväll här.



Imorgon hoppas jag på  s o l  så vi kan ta en morgon prommis, det är så härligt och en bra start på dagen.
Sen tänkte jag städa lite grann, det behövs, som alltid.
Hoppas att Stor Prinsen kommer hem i tid så Vi får en MysKväll tillsammans. Han lär ju vara lite sliten efter helgen skulle jag tro. Grabbhelg brukar va lite småjobbigt, HaHa.
Ska bli skönt att ha lite hjälp också. Förstå mig rätt, men det är lite "sjåigt" att vara ensam med Prinsen dygnet runt flera dagar. Nu är Han ju en ganska lättsam liten en. Men Han är bestämd. Och de sista dagarna har han varit lite mer gnällig, stökig och svårt att komma till ro. Tror det är magen som spökar lite.
Jaja...


Vi längtar i alla fall efter ♥ Stor Prinsen, Pappan, Mannen, Kärleken ♥

Fredagen lite kort


        

Theodor var lite trött imorse. Så han sov medans jag cyklade. Hann en kvart, sen tjoade han. Då tog jag upp honom i sittern, och det va ganska roligt att titta på. Men han blev trött mot slutet.  Så han fick somna en stund. Sen var det matdags och lite lek på filten. Men bara en stund. Sovastund med Giraffisfilten. Han sov till nästa matstund och efter det blev humöret bättre. Fast han har kräkts ovanligt mycket idag. Långt efter matsund, trots rapar.
Blev en längre lekstund. Och många skratt. Det nya som har hänt den här veckan är att han börjar ta saker och hålla i dom. Inte medvetet, men ändå han greppar och håller.


         

Så mycket att titta på när han ligger på lekfilten. Idag fick han syn på teven ordentligt och låg och spanade jättelänge.
Vi åt middag. Först Prinsen och sen jag. Har en hel del rester kvar i kylen. Skönt att bara kunna värma. Aptråkigt att laga mat till sig själv. Och äta den själv sen, näe...
Landade i soffan till Sångteve. Theodor bullade jag upp med lite kuddar. Så han fick sita med en liten stund. Sen la jag ner honom och han somnade gott.




Tog upp honom för kvällsmålet. Men det va inte mycket som gick ner. Vet inte riktigt, men han har inte haft nån vidare aptit idag. Det är väl bara för man är van att han kastar sig över maten.
Nu sover han gott i sin säng i alla fall. Och jag ska packa ihop och gå och lägga mig jag med. Med tanke på den lilla mat han åt kan det bli väckning lite tidigare inatt.
Så mot kudden...


God Natt Till Er ♥

♥ Saknar Min Stora Prins massor - Love U ♥

♥ Theodor 3 Månader ♥




Idag fyller Våran Prins Theodor 3 månader. Han har börjat bli stora killen. Stora Killen med ett bestämt humör, kan man säga. Vet inte riktigt vem han fått det av, hihi!

Imorse åkte Min Stor Prins till huvudstaden med grabbarna. Grabbhelg med allt vad det nu innebär. Ja konsert, hänga och öla. Nånting ditåt skulle jag tippa på. Han blir borta till söndag kväll. Minns inte riktigt när Vi var ifrån varandra sist. Jo när han jobbade till fjälls såklart. Men en helg, hmmm. Det måste vara i fjol när vi åkte till fjälls, Vemdalen och Åre, på varsitt håll liksom. Jösses det är snart ett år sen.
Jag och LillPrinsen ska i alla fall  M y s a  och  B u s a  hela helgen. Det betyder sova länge på morgonen, kanske tom sova lite mitt på dagen, vara uppe länge på kvällen, äta godis i massor, kanske tom i sängen :-) Ja jag behöver väl inte fortsätta, Ni förstår.
Hoppas Solen kommer tillbaka så vi får ta lite lång prommisar och mysa i solen!

Den här dagen har det inte blivit så mycket av ovan nämnda. Theodor har haft lite svårt att komma till ro. Han har gnölat och stökat och ätit lite där mellan. Men de gånger han har knoppat en stund har jag passat på och cykla och duscha.
Ja man får väl vara nöjd med det så länge.
Siktar på lite em fika nu och bara hänga i soffan.

Ikväll blir det mera soff häng, teve, karra och Love movie.


Mys i helgen och Kramas mycket!

Sol och Jag blir glad


Vilket härligt soligt väder det har varit dom sista dagarna. Ljust och fint på morgonen när man vaknar. Åh va härligt, man blir så glad. Hade det varit för ett år sen hade jag varit så glad över att få se lite ljus på vägen till jobbet och kunna göra morgonsminkningen i dagsljus. Nu åker jag inte till något arbete och sminkningen, ja den går det väl lite sisådär med. Och blir den av så är det framåt lunchtid.

Igår gjorde vi veckohandlingen, suck! Alltid lika spännande. Mataffär mitt på dagen. Ja det är barnfamiljer, pensionärer och lite löst folk. En jäkla trängsel kand et vara. Så jag föredrar kvällshandling.
Var en sväng på Åhlens också för att leta en ny tvålpump. Hittade ingen. Men passerade istället barnavdelningen. Där hittar man ju alltid nåt. Vi sprang verkligen på ett par skor till Theodor. Och det såg ju så gulligt ut när vi hade sett Tim´s skor. Så när vi såg dom här var vi bara tvungen att köpa dom. Förstå hur cool Prinsen kommer bli i dessa. Och vi får väl hoppas att storleken inte skenar iväg.. Men han är ju lik sin far på det mesta så...



På eftermiddagen skottade Tony fram soffan. Och vi satt i solen och fikade och bara myste. Härligt! Theodor var också med. Sen somnade han och då fick han krypa ner i vagnen.

         


På kvällen fick vi besök av Tonys syster och hennes pojkar. Fika i stora lass!

En mycket skön dag! Bra det så det väger upp för den här dagen har varit allt annat än bra. Vi har i alla fall varit ute mycket idag så nu är jag trött och orkar bara krypa upp i soffhörnet.

NattiNatti!


GodMorgon och Ha En Härlig Dag i Solen


        

Här startade Vi dagne vid 7. Då hade Theodor varit vaken en liten stund. Han snurrar som en propeller i sängen på natten. Så han kör in i spjälorna titt som tätt. Vi funderar på att införskaffa ett spjälskydd. Eller önska det till honom.
Imorse hade han fått ut handen och fått tag i dreggeltrasan och låg och viftade med den, så nöjd sååå.
Ett stort  s m i l e  mötte mig när jag tittade ner i hans säng. Han fick mysa lite i stor sängen innan det var frukost tid.
Tony har busat med honom på puffen. Ha ha han skrattar som aldrig förr. Det smittar av sig så skönt!
Efter allt bus har han nu knoppat in. Kan behövas lite sömn efter gårdagens ganska så sömnlösa dag.

Dagen hos oss idag bjuder på lite måsten, så som mathandling.
Förhoppningsvis hinner vi njuta lite av det fin fina vädret. Härligt att vakna till ljus och sol. Vårlängtan blir ännu större!


Ha en bra dag Mina Vänner!

En helt vanlig tisdag


Här började dagen ungefär samma tid som andra dagar.
Världens Goaste Theodor vaknade med ett strålande humör. Som under dagen har blivit lite sämre.
Vi traskade iväg på en prommis direkt efter frukost. Och när vi kom hem satte jag mig på cykeln.
Dusch, piff och lite lunch sen åkte vi mot BVC och Föräldraträff. De andra barnen hade vuxit som sjutton. Va ett tag sedan jag träffade dom. En dietist var på besök och vi pratade om mat, smakportioner, råd och smått och gott. Intressant!
Nästa träff blir det babymassage. Det ska bli väldigt spännande!

Theodor har sovit väldigt lite idag. Kanske för att han sov  v ä l d i g t  mycket igår :-)
Men hans humör har väl inte varit det allra bästa idag. Så vi har försökt få han och knoppa lite nu på puffen. Vill ju att det ska bli en bra kväll, så Liten orkar med sig själv.

Dags att börja med middagen - So Long!



Seg Tråkig Grå Måndag

Har varit en riktig måndag hos oss.
Jättetråkigt väder hela dagen. Regn och regn. Ja det va först vid 16 som solen tog och tittade fram. Och då hade vi precis landat i köket och börjat grejja med middagen.

Annars har vi möblerat klart i gästrummet och satt upp den nymålade spegeln. Blev jättefint!
Vi har varit och kikat runt lite hur Vi ska göra iordning Theodors blivande rum. Vi är väl ungefär på det klara hur det ska bli. Så vi har börjat tömma rummet på prylar. Tony kommer väl börja så smått där. Sedan väntar vi på att lite slantar får rulla in, innan tapeterna inhandlas.

Tony är och kollar på kvällens match. Jag och Pruppe myser i soffan. Ja jag bloggar och han sover. Han är lite stökig i magen för dagen. Så han har mest sovit, ätit eller gafflat.
Närå riktigt så har det inte varit. Vi har lekt lite också. Men han sov väldigt länge på em. Så jag hann städa undan tre påsar med grejer som jag bara packade ihop när jag städade undan efter mig på jobbet. En hel massa gammalt skräp som jag sparat på. Gjorde en låda med "spara saker" och resten landade i pappersåtervinningen.
Tog fram lite hallon ur frysen och kokade hallonsylt också. Snacka om att få lite såna där överhängande måsten gjorda.


                   

Dagen i några bilder...

Ja Du Maja, nu är det lugnt på hockeyfronten ett tag framöver i alla fall. Gissar att det är två Surisar som kommer hem ikväll...
Jag har laddat med lite fruktsallad. Kanske muntrar det upp StorPrinsen ♥

Mysig Måndag Kväll på Er!


Träff med Tim


Igår Söndag var Vi uppe tidigt. Alla morgonbestyr avklarades och kl 9 var vi på långprommis med vagnen. Ja jag behöver väl inte säga att det varingen direkt trängsel där ute. Men skönt att få lite luft och röra på dököttet på morgonen.
Prinsen knoppade i vagnen och vi grejjade på lite här hemma. Lunchade och sen bra det av mot Vattjomet.
Första träffen med Eva och Fredriks Lilla Prins, som hunnit bli 9 dagar gammal.
Tim som han ska heta var en kopia av sin Pappa. Och jag blev nästan Kär, igen :-)
Alltså dessa små små människor är ju bara helt  u n d e r b a r a ! ! Jag och Tony hade tydligen glömt bort hur små, söta och goa de är. Vi reagerade ju på att alla tyckte Theodor va så liten. Men nu stog vi där själva. Och Våran son på snart 3 månader såg ut som han skulle konfirmera sig i nästa vecka, ja nästan i alla fall. Han kändes som en gigantisk "liten bäbis" på nåt vis.
Ja konstigt det där.
Vi snusade i alla fall på  g o d i n g e n  surrade och fick mumsigt fika. Tack Lilla Söta Familjen!

    

Avslutade kvällen med riktig söndags middag, stek, sås och potatis. SuperGott!
Landade i soffan med Beck och karraskålen, modell liten barra :-)





DejtarDag


Igår hände det inte mycket här hos oss i Österroet. Blev en hel massa städat, skönt att få lite sånt gjort!
Och så en prommis, den längre modellen. Och sen sov Prinsen i ute i vagnen i flera timmar. Härligt med frisk luft.

Tony har gjort en ställning till mobilen, som vi kan flytta runt i huset. Ovanför puffen, lekmattan eller vaggan. Praktiskt som sjutton! Och fin blev den dessutom. Ja han är händig Mannen ♥

         

Idag vaknade vi vid 8 tiden. Frukost och sen hoppade jag upp på cykeln.
Hann passera duschen lagomt till Tonys Mamma och Pappa hälsade på.
Vi lunchade våfflor och de Kramades massor med Theodor.
Efter det åkte Vi ut till ön och hälsade på Mamma och Torsten. Bjöds på gofika. Satt fint i lilla magen!

         

Tony åkte iväg på hockey och jag och Theodor har haft besök av Mari. Så trevligt!
En hel dag med massa mysiga träffar - Härligt!

Nu väntar Vi på att Tony ska komma hem från hockeyn. Verkar som det blir en sen middag ikväll. Suck! Har jag sagt det förut, jag är sååå less på den här hockeyn nu. Men jag ska inte orda mer om det, inte idag i alla fall.
Nä jag ska gå och förbereda middagen istället så Vi kan äta så fort Han kommer hem. Undrar om det blir en go och glad make eller en surmulen en....


Go Lördag Kväll På Er Vänner!

TorsdagsGöra




Theodor i Puh pyjamasen som han fått av Morbrorn Mostern och Kussarna



Idag gjorde Vi morgon lite tidigare. Men somnade om efter lite mat till Liten. Jag drömde en hel massa på morgonkvisten så jag kände mig lite mosig när det var dags att kliva upp.
Theodor var lite gnällig efter frukost. Så jag klädde på honom och packade ner Han i vagnen och tog en prommis, den längre slingan. Gäller att passa på, Tony tycker inte det är så roligt att promma. LillPrinsen somnade som alltid på två röda. Han fortsatt sova en timme till efter hemkomst. Så Vi hann fixning och lunchning.

Sedan blev det en Ikea sväng. Världens snabbaste Ikea besök dessutom. Tror vi var ute på parkeringen igen efter en halvtimme. Hittade inte alls allt vi letade, suck!
På vägen hem gjorde vi en sväng förbi jobbet. Sa Hej och drack en kopp kaffe.

Blev något ovanlig middag idag. Potatisbullar, bacon och lingonsylt. Sist jag åt det gick jag nog på höstadiet. Det va gott! Försökte mig på och baka efter middagen. Vet inte riktigt hur det blev. Smeten va supergod. Men i ugnen pöste allting över och det blev kladdigt i hela ugnen och ingenting blev som jag hade tänkt. Ja jag vet inte vad det blev. Jag gjorde precis som det stog i receptet, hmm...
Slapp i soffan och surfning nu. Tony är så nervös så han "vågar" inte ens titta på hockeymatchen idag. För när han tittar hemmavid brukar det alltid gå på tok. Ja skrockfull kanske. Jag kör lite uppdateringar till honom mellanåt.

Imorgon är det  f r e d a g  igen. Vi har nog inget speciellt planerat. Tror det blir en hemmadag och påbörja rensning av allt som idag står i Theodors blivande rum. Skit trist men nödvändigt!
Sen på lördag är det nog hockey på hemmaplan (som det ser ut just nu) Gissar det blir en lugn dag och sen en massa Mys på kvällen. På söndag ska Vi till Vattjom och träffa Ludde - Längtar!
Så ser helgen ut än så länge.

Nu ska jag nog ta och slappa lite innan det är dags för nattning av LillPrinsen.


Härlig Torsdags Kväll :-)

Lugn Dag och Ny MatchDress


Gårdagen blev ganska stillsam här hemma.
När vi satt och åt middag fick Vi finbesök. M och M kom förbi. Spontan besök, t r e v l i g t! Blidde fika, surr, lite teve och killarna pillade med kablar, teve, förstärkare, högtalare och mer kablar. Ja ungefär så, hmm.. Ja jag begriper precis ingenting av såna där prylar, de ska bara funka!
Gjorde en tidig kväll. Kände mig inte helt kry.

Vi fick sova hela natten, igen. Theodor började prata vid halv åtta rycket. Vi gick upp och åt frukost. Och LillPrinsen satt nöjt i babysittern. Sen knorrade magen till på honom och även han fick frulle.
Jag drog en repa på cykeln. Sedan gjorde jag mig iordning och Tony var iväg och träffade en gammal arbetskompis.
Prinsen och jag lunchade och var redo för utfärd direkt när Tony kom hem. Dags för påfyllning i kylskåpet. Alltid lika roligt att hänga på Willys på dagtid. Otroligt mycket människor i farten, ja och mest pensionärer.
Vi åkte sen hem och tog en prommis med vagnen. Skönt med lite frisk luft.

Ikväll är det match igen. NHL dressen är numer ratad och ikväll testar Theodor en annan stil, får se om den för mer tur med sig. Man får väl hoppas på det. Tony började vid middagen att prata om hur nervös han var inför matchen. Ja sånt där som jag kanske inte riktigt förstår. Men men det är bara att hålla sig p ålagomt avstånd, inte snacka för mycket. Och inte prata om tok viktiga saker just nu, för han hör just ingenting - Va?
Det är jag som sitter vid datorn och har senaste rapporterna från matchen, HaHa så det är bäst han är snäller :-) HeHe!

Mamma ringde ikväll och nu är det bokat och klart! Till hösten blir det en resa, för hela familjen. Mamma fyller år och bjuder oss alla! Förstå va Underbart Härligt Skojigt det ska bli! Det bär av till Kreta. Alldeles i närheten där Vi var i fjol i maj. Värsting Fint hotell. Passar barnen Perfa! Och jag räknas väl dit ibland väl :-) I alla fall när det gäller pool och bada. Sen när jag spanade på bilderna med fin utsikt och bar, ja då är jag minsann en vuxen Anna. Myyysigt! Längtar redan hur mycket som helst!

                    

Ja så här ser Snyggingen ut idag - Hejja Hejja Hejja :-)





SnöTisdag - Burr


Meeeenh vilket trist väder! Är det inte färdigsnöat för den här vintern? Ja jag tycker då det. Är inget störra fan av vintern, men vad göra liksom. Har i alla fall börjat längta ordentligt efter vår och sommar nu. Men idag känns det bara långt borta.

Jag och Prinsen hänger i soffan. Eller ja, Han har somnat. Han har snackat med fiskarna och försökt fånga dom i en timme, så han blev jättetrött. Så det är väl nu jag borde sätta lite fart. Men jag är också jättetrött.
Nyhetsmorgon med Pensionärsgnäll. Måns och en surikat som ska döpas, ja händelserika tisdag.
Tony är på upptåg idag.
Jag tror att jag och Theodor tar en hemmdag idag. Med lite plock, städ och tvätt. Känns så där lagomt!

H A N D


 


Puss och Mys Från Soffan i Österro


Dagarna Lallar Vidare...


Bloggade inte igår. Dagen gick som i ett så hanns inte med.
Vi var på 11 års Kalas på em. Åkte hem och grejjade middag och försökte få i LillPrinsen mat. Han var lite hängbjörk igår. Gnällig och inte alls på humör. Men Gosa med Farfar är alltid Mysigt!




I lördags klädde Theodor upp sig lite inför hockey matchen. Till ingen nytta, kan man väl säga.

         

Vände ryggen åt alltihopa efter första perioden. Kläderna ligger nu på hyllan och får icke användas på matchdagar. Ja de är väldigt fina iaf :-)


Idag måndag har LillPrinsen haft en sjusovar dag. Började med att sova till kl 8 (somnade vid 22) Bara att Tacka och ta emot!! Han somnade om efter mat. Och vaknade sen vid 11. Lite mat igen och sen åkte Vi mot Birsta. Bytte den trasiga babyvakten, köpte en spegel till baksätet, lämnade tillbaka felköpta grejjer på Classe och sen spanade vi tapeter och presenter! 
Sen har jag tillbringat två timmar på golvet i gillestugan. Har paketerat Alla Tradera leveranser, phu! Vilket tråkgöra! En höjdarmiddag och nu Mys i soffan, jag och Prinsen! Ja den Stora Prinsen är ju på hockeymatch. Behöver jag säga att jag längtar tills Hockeysäsongen är slut nu...


MåndagsVink från Oss!! 



Lugn Lördag




Våran Lilla Tuffing har blivit så stor. Ja veckorna går ju så fort så det är ju inte konstigt.

Vi somnade tidigare än vanligt igår. Så skönt att komma i säng i tid, när man är trött trött!
Trodde att Theodor skulle vakna tidigare då också. Men näe, han vaknade kl 7. Sen somnade vi alla om till strax efter 9. Grabbarna gick upp och jag fick sova en timme till. Snacka om sovmorgon. Ja det behövdes verkligen!

Vi har under dagen tagit en prommis. Tvättat, plockat, fikat. och sen tog jag en cykelsväng. Skönt!
Hockey på teven. Men det behöver ju inte nämnas mer än så...
God middag och nu är det mys i soffan. Känner mig nöjd med dagen.

Puss o Kram från Oss

Kvällning


Blev en favorit i repris middag idag. Mums fillibabba kyckling!
Liten karra skål, ja jag har faktiskt inte tryckt sååå mycket :-) Man måste spara sig inför morgondagen också.

Theodor har varit lite gnällig idag.
Jag tror att det kan vara magen som spökar lite.
Mamma och Torsten kom förbi på en em fika. Kaffe, bulle och kärleksmums!
Fick en jättefin present också, skickad från en kompis till Mamma.
Har kollat på Så Ska Det Låta, samtidigt har Prinsen knoppat i mitt knä och jag har spanat av mina auktioner på Tradera. 966 kr kommer att trilla in på mitt konto så småningom - Nice! Ser fram emot den dagen jag får spendera dessa slantar på lite shopping till mig själv. Men det är några prommenader och cykelturer bort - L ä n g t a r !

Har varit en ganska lång vecka. Känner mig ganska trött och nöjd. Tror faktiskt jag ska försöka få hela familjen i säng i tid idag. Och så en sovmorgon imorgon på det. Som upplagt för lite mer energi och göra nåt roligt imorgon.

Jag hoppas Ni Alla har en riktigt Mysig Fredag idag.
Några tänker jag extra mycket på just idag - Kärlek till Er ♥



Kärlek Från Oss ♥


Fredag 6 Mars - En dag att minnas


En sån vecka det har varit. En väldigt ovanlig vecka för oss. Som egentligen skulle ha varit en normal vecka, om allt varit som förr. Dvs Tony har varit borta från hemmet på dagarna, så vi har fått klara oss själva. Det har gått jättebra. Men man märker ju hur svårt det är att hinna med allting. Man blir bortskämd när man är två för det mesta.

Idag har Theodor mest varit vaken. Sova har inte varit så kul. Leka på filten har varit lite sisådär, äta njaaaa. Spana in flygplanen ovanför skötbordet  är väl det enda som varit riktigt roligt.
Så efter lunch packade jag ner Prinsen i vagnen och gick en prommis. Han sover fortfarande i vagnen. Så jag ska väl passa på och hänga tvätten och torka golven, som jag hade tänkt hinna med idag.
Har inte blivit någe städat på hela veckan. Så det behövs verkligen kan jag lova.

När Tony kommer hem så blir det fredags mys för hela slanten.
God middag, teve och hänga i soffan med karraskålen, ja så där som det brukar vara hemma hos oss på fredagar, jag gillar det, m y c k e t ! !

Återkommer en sväng på kvällskvisten skulle jag tro...

Kram ♥



TorsdagsFläng


Torsdag och Tony var hemma med oss. Sovmorgon trodde jag, men no no!
Nä för idag skulle vi få morgon besök. Brandinspektion. Och de skulle dyka upp nån gång mellan 7.30 och 11.30.
Bara och masa sig upp. Va riktigt seg. För imorse efter matning kl 05 va jag hur pigg som helst och kunde inte somna om på en gång. Låg och snurrade ett bra tag. Så när klockan ringde 7.30 var det jobbigt.

Sedan har vi varit ut och fixat lite smått och gott. Mathandling, presentinköp, kollat en spegel till bilen mm mm.
Och vips hade nästan hela dagen passerat.

Nu är det snart dags för middag.
Sen åker stora Prinsen på hockey och jag ska vara hemma med Lilla Prinsen.
Finbesöket ikväll består av Tant Petra och så ska jag vara "barnvakt" om man kallar det så. Till Brollans två pojkar.
Så det blir full fart ikväll.
Jag hoppas det blir nån sorts socker intag, för jag gäspar snart käkarna ur led, HaHa!
Sugar - Here I come!


Händelserika onsdag


Mitt i veckan dagen har varit en dag med full fart.
Klockan ringde 07, och jag var såå trött. Herreguuuud, trodde aldrig jag skulle ta mig ur sängen. Men efter lite frukost med Mannen så vaknade jag sakta till liv.
Theodor vaknade tio minuter efter Tony lämnat hemmet. Han fick komma upp i babysittern och spana in mig medans jag piffade. Ja jag försökte mata honom först, men han va inte ett dugg hungrig. Det va roligare och kolla in Mig i badrummet. Där satt han och jollrade och hade sig. Vi klädde oss för dagen och sen blev det mat.
Kl 10 knatade vi iväg, mot BVC i Granlo. Vägning och mätning. Hade ju somvanligt växt en del. Prinsen är nu 6130 gram tung och 62,5 cm lång. Sen var det bara att klä på och hoppa ner i vagnen och spurta hemöver.

12.30 kom BarnMaffian och hälsade på oss. Det började ju med GravidMaffian. Men nu har tre av fyra fått sina bäbisar.
Bara Evisen kvar nu. Det kan hända vilken dag som helst nu, så spännande och få se vem som gömmer sig där inne. Ludde kallas h..n. Jag tror att det är en liten tjej.
Så jag, Theodor, Linda med Filippa, Marie med Joseph och så Evisen lunchade lasagne och surrade. Fikade paj och surrade vidare. Barnen skötte sig jättebra och tiden gick riktigt fort. Halv fem åkte alla hemöver. Tack för en jättetrevlig eftermiddag tjejer. Det gör vi om!

Fick en otrevlig huvudvärk ikväll. Lite för lite vatten idag tror jag.
Så det blev bara soppa till middag. Sen har jag lutat mig tillbaka i soffan. Spanat på mina tradera auktioner, smurfat och druckit kaffe.
När Prinsen somnat till passade jag på och klippa Tony.

Så idag har det blivit riktigt mycket gjort.
Ska bli skönt att få landa på kudden sedan. Imorgon tror jag det blir en välförtjänt sovmorgon, det vore riktigt skönt!

Här kommer lite bilder på Prinsen

         

Hänga i babysittern och sova hör till favvo sysselsättningarna.


Idag råkade Han hitta tummen också, rätt söt om jag själv får säga :-)




Imorgon är Tony hemma med oss. Så Vi ska hinna med en he del under dagen. På kvällen är det hockey för Stora Prinsen. Lill Prinsen och jag ska få massa  f i n t  främmande.
Ska försöka göra kväll i tid idag. Dags att sluta nu då kanske...

Kram från Mig ♥


Tisdag blev det


Och här fick Vi sova till klockan ringde imorse. Konstiga grejjer det här med väckarklocka. Jag tror Vi har varit skonade från den i några månader. Skönt med en till natt med sammanhängande sömn!
Tony fikade och drog iväg.
Theodor fick sig lite frulle han med. Sen tog han och somnade om den Lilla Grisen :-) Så jag hann piffa mig iordning, städa lite, smurfa, läsa tidningen osv. Ganska behaglig förmiddag måste jag säga.
Han vaknade vid 10.30 fick sig lite påfyllning i lill magen. Sen var det lunch för mig. Vi "lekte" lite på lekmattan. Sen åkte dagen outfit på. Och jaa, den hann nog vara på tio minuter. Sen kom det en fontän spya på både mig och Theodor. Bara att börja om från början och sen dra igång en tvättmaskin.

Nu har vi precis kommit hem från en prommis. Inge roligt idag med tanke på att det snöade igår och de har ju inte varit och tagot bort den överallt. Ja ja får se det som lite extra motion :-)

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan en stund. Jag en kopp kaffe och Beyoncé.
Theodor sover i vagnen.

Senare kommer Tony hem och så får Vi besök av Farbror Mattias, roligt!



Prinsen myser på puffen med SnutteGiraffen!


MysMåndag


Idag har jag och Theodor haft en riktig MysDag!
Tony har varit iväg hela dagen. Det är ju inget som hör til vanligheterna i vårat liv, som det nu har blivit. Sen Theodor kom till oss så har Vi varit hemma både jag och Tony. Egen tid med Prinsen har det självklart blivit, men inte en hel dag så här, utan då har det blivit 4-5 timmar bara.
Jag fick väcka Theodor 8.30 imorse. Tyckte att det var dags att äta lite. Ja i alla fall så behövde matlådorna tömmas lite.
Han somnade kl 23 och hade inte en enda matsund under natten. Jätteskönt för oss att få många timmars sammanhängande sömn. Jag har varit lite seg och trött sista tiden, så det var välkommet!
Tog det lugnt, åt frukost, Theodor slumrade lite och åt igen. Sen knatade vi ut på en långprommis. Prinsen somnade såklart och det fortsatte han med till kl 15. Ja jag vet inte vad det är. Han blev kanske lite trött igår när han var på besök i grann kommunen :-)
Sen kramades vi mest i soffan och lyssnade på musik tills Tony kom hem - Myyys ♥

Och ungefär så har resten av kvällen fortsatt hos oss.

VinkeVink från Oss i snöiga Österroet



Fint arrangerat kort på oss - Kolla den tillfälliga upphängningen av mobilen, när vi hade den uppe ovanför vaggan. Ja det är vackert :-) Väldigt uppskattat av LillPrinsen i alla fall :-)

Fredag Lördag Söndag


Har varit full fart hela helgen. Men nu ska jag berätta.

I fredags gjorde vi klart med bilköpet. Bye Bye Ådisen, ja liten tår i ögat.
Istället rullar Vi nu i en riktig familjebil. Ja det är som sagt bara hunden som saknas snart.

Vi klappade och vinkade hej då till Snygg Ådis



Sa Hej och Välkommen till denna, ja jag har en viss försiktighet i rösten fortfarande, HaHa!



Ja några pengar fattigare, men större bil. Blir nog bra..

Igår Lördag tog vi en skön prommis i solen. Var dock inte riktigt lika varmt som det såg ut.
Blev en fika ute efteråt. Där i solen var det nice!



Theodor va inte så sugen på att sova där ute i vagnen så vi gick in efter en stund. Jag målade lite på den gamla tv bänken och spegeln som ska in i gästrummet. Sen läste jag FEST boken och cyklade riktigt länge!
Min Man grejjade middagen. Supermumsigt! Gratinerad potatis puré och kött. En annanas salsa till. Även den kommer att bli en riktig favvo till Sommaren :-) Ja jag läääängtar till Sommaren, det märks va. Men så fort solen kommer fram och man känner lite värme så kommer alla känslor och tankar på en gång!
Efterrätt, Medlofestivalen och Wallander sen var det natti natti.

Idag har vi hunnit med en hel del igen.
Tvättat, målat, prommat, cyklat.
Sen var det middag hos Svärisarna. Som alltid jättegod mat. Landade hemma i soffan till Beck. Men jag har bara strö tittat lite.

Imorgon väntar en mer normal måndag, för våran del. Tony har lite att pyssla med hela dagen. Så vi ska Mysa på själva jag och Theodor. Tror vi håller oss mest hemma. Har en del att grejja med.

Matlådorna är nu varma, dags för servering!


Puss Och Godnatt!

RSS 2.0