Lite lätt irriterad, ska jobba bort det


Så blev det tillslut tisdag kväll.
Har haft en hektisk och bra jobb dag. Slutade i tid för att trava iväg på Föräldra Utbildningen. Idag dök det upp ett par till.
Idag har vi pratat om Första tiden hemma med det nyfödda barnet. Ibland blir jag alldeles livrädd när jag tänker på det. Men som tur är känns det lugnt i nästa stund. Men helt klart mycket som snurrar.

Vi åt en riktig höstmiddag idag. Soppa och bröd, smarrigt. Men lite bråttom. Ja det är ju hockey tisdag.
Så nu får man roa sig själv resten av veckan. För imorgon bitti bär det iväg mot fjälls. Det är tur att vi inte har så mycket som man behöver grejja med hemma under veckorna, utan det är bara på helgerna man behöver ta hand om sånt, ehum.. Ja en del verkar tro det iaf.. Inte ett endaste dugg ironisk faktiskt.

Har varit en elektriker här hemma och grejjat idag. Och imorgon ska han fortsätta. Så för den som törs ge sig på en gissning. Undra vad jag ska göra imorgon när jag kommer hem?!?!
 
Nä nu ska jag nog ta ett varv eller två på cykeln. Nånting som måste ut... :-)

So long...

3 tråksaker att skriva, för att komma vidare :-)


*  Jä..la skit match igår.
En hemma kväll i värmen hade varit bättre än sitta ute och bli lite småsur.


*  Det är  b a r a  tisdag.
Känns som en hel evighet till helg. Månadsavslutsjobb-vecka, isch!


*  -2,2 grader imorse, burr.
Bara att inse fakta att riktig höst och vinter är på G.



Dream Dream Dream





Vet inte varför, men förmodligen är jag riktigt less på den här jobbdagen nu. Så jag svävade iväg lite. Hottade den härbilden från i maj, när vi var till Kreta - H ä r l i g t ! !
Drömmer mig tillbaka en stund!

Men nu är det väl åter till jobbartagen. Blir till halv sju idag. Sen ska jag möte upp Brollan med son. Så ska vi Hejja lite fotboll Tillsammans.
Men jag ska ta med mig den här bilden när i minnet resten av dagen ♥

Vecka 29


En ny vecka är här :-) Tiden går så fort, så jag börjar förstå av det jag har läst, vilket inte är så mycket. Men något återkommande: Stanna upp och  N j u t  ordentligt av din graviditet! Jag ska ta till mig det lite mer!
Ja det går ju helt enkelt fort. Och det är fortfarande lite läskigt overkligt och otroligt spännande det som komma skall.

www.vardguiden.se

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

Barnet växer och frodas. Nu är den ungefär lika lång som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu.

Vikt 1 400 gram. 

Anna: Inte konstigt att vågen går upp och upp, då det växer så det knakar där inne. Förra veckan var iofs första veckan på länge som vägen stog stilla.
  

Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.

Anna: Ja visst lever det om i magen. Små puffarna har gått över till mer boxning. Har fått lite svårt med sovandet. Vaknar hundra gånger varje natt och det är lite bökigt att vända sig. Men glad att jag fortfarande kan sova lite på magen/ sidan.

Pappa/partner

Har du börjat boa än? Boande innebär att hemmet och rutinerna iordningställs och ses över inför den nya familjemedlemmens ankomst. Ni kanske köper barnvagn, skötbord, vagga och spjälsäng. Tänk på att vissa barnvagnsmodeller måste beställas i god tid. Var ska skötbordet stå? Vilken barnvagn har fått bäst i test? Måste vi ha en ny barnvagn? Vagga kanske ni inte behöver och spjälsängen kan ni kanske vänta med.

Boandet innebär också att ni organiserar hemmet på andra sätt. Lagar trasiga möbler. Flyttar eller renoverar. Städar i källaren. Målar om och tapetserar. Syr gardiner och vårdar kläder. Bygger ut och renoverar. Allt för att skapa ett välkomnande hem. Gör en lista på vad ni vill ska göras men ställ inte allt för höga krav på er själva.
Anna: HaHa, ja det är kanske det här boandet som drabbat oss. Det har blivit en hel del fix och trix sista tiden. Hjärtat trivs som fisken när han får hålla på och grejja och dona :-)


SöndagsKvälls Rapport


Idag har det blivit nästan lika mycket fix.
Jag tog tag i ett säånt där måste. Som jag förmodligen har skapat alldeles själv, egentligen. I somras fick jag upp lite sommargardiner, fint! Men nu är det dåligt med sommar så det liksom gör sig inge bra längre. Vilket betyder att man måste göra nåt åt saken. T r å k !  Stryka och byta gardiner hör verkligen till det tråkigaste jag vet. Drog på lite bra musik och klarade av köks fönstret och hallen, bra jobbat :-)
Gjorde sen ett försök i att  b l å s a  b o r t ! Behövde lite luft så vi gick en liten prommis. Blir korta såna nu för tiden och i en  vä l d i g t  långsam takt. Det tar emot lite i magen annars.
Sen blev det en välförtjänt våffel lunch. Och ja vi hann med mycket idag. Eftersom jag var vaken för tuppen. Somnade så där klockan 21 igår.
Älsklingen bestämde sen att det var dags för mig att  v i l a. Så jag läste och vilade. Låg still i säkert 40 minuter :-)

Grejjade Canelloni till middag idag. Supersmarrigt!
Och som vanligt på söndag (som det blivit nu den sista tiden) så fick vi efterrätt också!

Kände mig lite  p i g g  i kroppen ikväll så jag cyklade lite, kändes så skönt!
Nyduschad o mys i soffan. Känns som jag skulle kunna fortsätta med det ett tag till. Men det är ju måndag imorgon igen. Suck! Helgerna går alldeles för fort och jag är inte alls sugen på  j o b b. Månadsavslut-Vecka och Älsklingen lämnar mig för jobb, igen...

Nä mot kudden.... ♥

Fixarnas Dag


Här har vi minsann grejat idag.
Nya lampor har satts upp i hallen och i köket. Den nya köksfläkten är på plats. Och det blev jättebra!
Jag trampade lite på cykeln. Gjorde iordning en äppelpaj och sen var vi ut och donade lite.
Fika tajm och Mamma och Tott kom förbi och stannade ett bra tag. De hade så mycket att berätta om sin resa och samtidigt uppdatera sig på det som hänt hemma.
Storstädning i köket och vi lyckades städa undan en hel massa junk.
Årets sista grillning och hasselbackare till middag.

Sen har vi hängt lite framför datorn. Så nu är det bokat. Våran FjällenResa över Påsklovet. Långt dit. Men ska man åka då så gäller det att vara ute i tid. Och eftersom det är FödesedagsResa också så måste man engagera sig lite extra :-)

Nä nu ska jag krypa upp i soffan med godis skålen.

MysPys ♥

En slut Anna drar sig tillbaka för Fredag i Soffan


Jag och Petris gjorde en sväng på la stade på lunchen.
Petra hittade supersnygga jeans - Hottie!!
Jag sprang på en rosa polo vilken surprise. Och en klänning på rea. Kände mig lite tråkig som valde en svart, men jag kunde inte bestämma mig bland alla färger. Beslutsångest igen, hallå vad är detta.

Christian Waltz passerade precis på radion och jag insåg att det är alldeles för långe sen det var ett Singstar rus. Ja rus över huvudtaget, HaHa! Kanske finns ett sammanband där.
Men förhoppningsvis kommer min ork och lust tillbaka, sen.. Det mesta går till att få vardagen att snurra på. Med jobb och lite såna där måsten. Sen är man ganska nöjd.
Så jag kryper mig snart mot hemmets vrå. Klara av lite städning och sen är det FredagsMys för hela slanten!
God mat och karra skål. Mys under filten i soffan. Och så ska jag försöka med att inte somna före kl 21 :-)


Kramas Mycket Därute ♥

Fredag - Å jag är trött


Gäääääääääsp!

Lyckades inte bestämma oss för någon färg på barnvagnen igår. Nä helt plötslit blev vi Norra Europas veligaste par, suck! Fanns alldeles för mycket att välja mellan. Svart är tråkigt, men väldigt bra. Så kan man skoja till med andra saker till och i vagnen istället. Men jag gillar ju färg.. Och det skulle vara kul med någon annan färg.. Vi skulle boka sittdelen först när Sivan kommit ut, var det sagt. Men nu har leverantören ändrat sina regler. Ja så det luter åt en svart iaf, efter lite om och men och sovande på saken.

Sen ringde Mamms, från tåget, på väg hem från Arlanda och Grekland.
De kunde inte hitta sin hemnyckel. SÅ det blev en utryckning på ön + lite handling till dom.

Ja klockan hann bli lite mycket innan jag landade på kudden, suck. Jag som skulle göra tidig kväll igår. Det ser ut som att det blir ikväll istället, HaHa!

Nä nu väntar jobb-fredagen...

Skrock


Något som Vi funderar en hel del på. Vem är Sivan egentligen? Man försöker hitta olika saker att kanske  kunna tyda nånting, HaHa. Jag och T har 4 syskonbarn, och alla är pojkar. Så det önskas en Tjej av de blivande Farmor och Mormor. Jag tror själv på en liten Pojke. Och det gör Petris med. T däremot har gissat på Tjej.
Roligt roligt, Vi fundrar vidare. Och roligt att få höra vad alla runt omkring tror!

Tecken                                                       Pojke                                  Flicka


Bebisen hickar                                          Lite                                      Mycket


Magen                                                         Toppig framåt                   Bred åt sidorna


Magen                                                         Långt ner                           Högt upp


Din hud                                                       Torr                                     Mjuk


Ditt hår                                                        Tjockt och glansigt           Tunt och matt


Bebisens hjärtljud                                    Under 140/min                 Över 140/min


Illamående de 12 första veckorna         Nej                                      Ja


Sover på                                                      Vänster sida                     Höger sida


Hormon rand                                             Tydlig rand                         Ingen rand


Du är sugen på                                         Sött                                      Surt och salt


Sköna torsdag - Å snart är det fredag!


Så skönt med torsdag idag. Snart fredag och snart helg :-) Längtar!
Har inga större planer för helgen. Krama på Min Mamma som kommer hem kanske.
Har börjat tycka det är helt ok att bara vara hemma på helgen, till Tonys stora förtjusning :-) Han är ju en riktig "jag vill vara hemma och grejja kille" Medans jag vill ha lite mer fart. Brukar bli en bra blandning. Men som sagt. Nu för tiden är jag väldigt nöjd med att få greja runt i hemmets vrå, varvat med lite vila.
Några hektiska veckor på jobbet är på intågande så i helgen kan jag nog behöva massa vila!

I fredags hade ju Gravidmaffian sin första träff. 4 gravida tjejer i lite varierande stadier. Men ändå så mycket gemensamt. Redan igår trillade gruppens första Bebbe in, eller ut, HaHa, en liten tjej :-) Så härligt!
Nu väntar vi på tvåan, som är beräknad om 6 v. Spännande!
Fick Bäbis besök på jobbet också igår. En supersöt kille på 1 månad, myspropp! Ja en riktig Snygging!

Ikväll blir det Birsta sväng. Färg på vagnen ligg respektive sitt del ska väljas. Och så måste vi väl börja spana på babyskydd. På vägen hem måste det handlas och fyllas på i kylskåpet också. Har funderat och funderat på middag till kvällen. Men det står helt stilla idag. Ingenting känns varken gott eller roligt.. Ja dessa bekymmer :-) 

Nä, mot en höjdar lunch. Matlåda i min ensamhet...

Bm-besök


Bm Besöket gick bra.
Jag oroar mig alltid när det är dags att ta lite prover. Nålar, stick och blod - UschaBuscha!
Men det gick alltså bara bra.
Ska börja knapra lite järntabletter.
Vågen hade gått upp upp. Inte så konstigt. Magen (eller livmodern) hade växt med hela 6 cm sen sist.
Sivan ligger på tvärsan i magen. Bm knuffade och buffade lite på henne från ena sidan och jag fick känna på den andra sidan hur det rörde sig, läckert!
Fick också bra förklarat varför magen krampat, gjort lite ont och levat om i helgen. Sammandragningar helt enkelt. Jag ska försöka och vila mera och gärna mer mitt i veckan, så jag inte är helt slut när helgen kommer.

Idag är det onsdag, vilket betyder Yoga, för min del. Skönt!
Sen ska jag bara åka hem till soffan. Fika och Idol, nånting ditåt. Känns alldeles lagom!

VinkeVink!

Tisdagens forts


Det va en upplevelse det där med FöräldraUtbildning. Det var Vi och två par till (Vi skulle vara två par till, men de hade fått förhinder) Ja det vart en liten skara och vi var väl alla vääldigt olika. Många skratt blev det iaf.
Idag har vi mest pratat Förlossningen och tittat på en film. Många tankar som snurrar hos de flesta, märkte man. Så även om man inte känner varandra och det inte alltid är så bekvämt att ventilera allt i grupp så flöt det på.
Och jag förstår att tankarna kring detta kommer att komma mer och mer ju närmare det blir. Vi fick ju en liten känsla i helgen hur det kommer att kännas lite grann när den stora dagen väl kommer. Och efter det har jag väl börjat fundera lite mer på allvar.

Blev en tjockis hallon pannkaka till middag och sen släpade jag mig ut på en prommis.
Fick belöning, Idol och glass när jag kom hem :-)

Imorgon väntar besök hos bm. Med en massa provtagningar. Jättebra. Men jag tycker ju fortfarande att det är läskigt med nålar och grejer. Kanske dags att komma över det va... en vacker dag kanske.

Dags att packa väskan och sen Natti Natti. 

Tisdagen så långt


Vaknade 04.30 imorse. Trodde rymden höll på att anfalla. Men det var bara ett gäng som var ute och asfalterade om vägen. Åh stackars krakar med såna arbetstider. Mörkt och kallt dessutom.
Hann somna om en liten stund innan klockan ringde.
Kände mig allt annat än pigg när det var dags att kravla sig ur den varma sängen, såklart!

Idag är det bara til att köra ner huvudet i tangentbordet och köra på.
Lunchar vid skrivbordet och bloggar några rader.
Slutar tidigare i em. Vi ska iväg och utbilda oss. Japp utbilda oss på att bli Föräldrar. Strålande. Tre tisdagar ska vi pyssla med detta, sen anses vi  f u l l ä r d a  -  HaHa :-) Spännande, annat kan man ju inte säga.




Gott från igår


Gårdagen blev lite små pyssel varvat med vila.
T bakade ett supersmarrigt bröd. Måste bjuppa på receptet för det här måste ni testa:

Medelhavsbröd:

50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
3,5 dl durumvete
7-8 dl vetemjöl

Pensling:
2 tsk olivolja
1 tsk flingsalt
5-6 kvistar färsk rosmarin el 1 tsk torkad
Eftersom jag inte är nåt fan av rosmarin hade vi timjan på vårat bröd.

Gör så här:
Rör ut jästen i fingervarma vattnet. Tillsätt salt, olivolja, durumvetemjöl och vetemjöl. Spara ca ½ dl vetemjöl till utbaket. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 30 min.
Klä en form eller långpanna med bakplåtspapper. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda. Lägg degen i formen och tryck ut till en rektangel, ca 30 x 40 cm. Skåra rutor. Låt jäsa ytterligare 30 min.
Pensla det färdigjästa brödet med olivolja och strö över flingsalt och rosmarin (timjan) Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 25 min, ugnen 200 grader.


Sedan gjorde vi egen pasta till middag. Lite meckigt men har man tid så är det helt klart värt det. Hur gott som helst. Tony grejade med pastan, eftersom han va så nyfiken på hur man skulle göra :-) Till gjorde jag en fläskfilé och kantarell sås med lök och paprika.
Massa gott blev det! Lite trist när jag måste vila maggen stup i kvarten.
Men idag är jag mycket bättre, såå skönt!
Så nu ska jag ta och hoppa upp på cykeln en sväng.


Vecka 28

Jaa veckorna rullar på.
Har lagt in lite kommentarer. Det är en del som börjar hända. Och väldigt mycket kvar att ta in och förstå :-) Ja det är lustigt och väldigt fascinerande hur kroppen fungerar.

www.vardguiden.se


Barnet

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn fixeras sedan med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet.

Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram.


Anna:
Märks jättemycket att Sivan växt. Magen har börjat bli ganska så stor, särskilt på kvällarna. För en som inte varit gravid tidigare, eller skådat så många gravida magar är det super häftigt att se när Sivan hoppar omkring där inne, hela magen far fram och tillbaka. Eller när man ser att "hon" ligger på ena sidan i magen :-)

Mamma

Brösten kan börja läcka mjölk. Du har troligtvis ökat åtta till elva kilo eller mer. Om din blodgrupp är Rh-negativ tas ett blodprov för att se om det bildas antikroppar i blodet. Finns det antikroppar i ditt blod måste det kontrolleras noggrant, eftersom det kan leda till sjukdomar hos barnet. Läs mer om prover under graviditeten till vänster under Kontroller under graviditeten. 


Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 28 eller 29 är det dags att besöka barnmorskan igen. Om du tycker besöken varit ganska sällan hittills sker de oftare nu. Har du fött barn utan komplikationer förut räcker det om du kommer lite mer sällan framöver jämfört med förstföderskor.

Även den här gången kontrollerar barnmorskan hur livmodern och barnet växer. Med ett speciellt måttband mäter hon avståndet mellan blygdbenet och livmoderns överkant. Sedan skrivs värdet in på en kurva för att följa utvecklingen.

Barnmorskan kontrollerar också ditt blodtryck och ibland tar hon ett extra urinprov eller blodvärde. Din partner är såklart alltid välkommen att följa med. Kanske får ni lyssna på hjärtat genom en ultraljudsförstärkare.

Anna:
På onsdag ska vi till bm. Känns skönt att de kollar upp en med jämna mellanrum. Särskilt efter helgen då jag haft det lite stökigt med maggen..


Sunday Sunday


Har hållt mig mest inomhus idag. Känner mig inte alls i form.
Magen lever sitt egna lilla liv.

Varit iväg till Birsta på lite to dos.
Färg och blommor. Målardags och så höstblommor till Pappsen. Planterade de på vägen hem, blev så fint så!

T har varit ute och grejat med vindsluckan. Den är ju så förbenat liten. Nu har den blivit dubbelt så stor. Så vi kan skyffla upp lite grejer där framöver. Toppenbra!
Men nu är han klar och jag ska faktiskt släpa ut Mannen på en liten prommis. Kan behöva lite luft och motion.

Sen är det matlagningsdags. Idag ska vi göra egen pasta - Mums! Hoppas lilla magen tycker det med!




TjejKväll


Hade en jätte trevlig kväll med Brudarna igår.
Vi åt massa god mat, efterrätt, karra och läsk. Ja jag tror det nästan stog ut genom öronen.
Satt och surrade i 5 timmar om det mesta runt graviditet, barn och förhållanden. Skönt att vi kan mangla igenom det med varandra då vi alla sitter i samma båt. Så slipper vi "ge oss på" resten av världen med alla funderingar. Ja iaf när det blir så intensivt.
Ett trött gäng drog sig tillbaka. Och när jag kom hem sov hjärtat som ett litet barn.
Jag trodde jag skulle somna på tre röda, men icke. Otroligt oroligt i magen och jag har mått taskigt hela natten. Sovit lite av och till bara.
Efter frukosten imorse drog jag mig tillbaka och vilade en timme. Men det blev ju inge bättre.
Har varit ute och grejat lite i trädgården nu. Känner mig lite piggare.

Ska ta ett ordentligt varv med dammis nu. T grejade en massa i dusch och tvättis igår så det är lite att ta reda på.

Sedan blir det nog till att vila en stund,igen. Vet inte riktigt varför jag känner mig så konstig idag.


Tack för igår Tjejer! Och Trevlig lördag!

FavvoDagen


Trött men härlig fredag morgon.
Vaknade somvanligt bara några minuter innan klockan skulle ringa. Det är ju så störigt!
Hade lite svårt och komma från hemmet mot jobbet imorse. Blev sent igår igen, innan det var färdigt.
Men, det är  f r e d a g . Känns härligt!

Blir nog en lunchprommis till stan och tillbaka idag. Har några småsaker att uträtta till kvällen :-)

Ikväll blir det en träff med GravidMaffian.
Knytis med en massa godsaker och en hel massa surr kan jag tänka mig, roligt!

Imorgon ska jag ta mig en välbehövlig sovmorgon innan vi tar tag i helgens to dos...


♥ Mysig Fredag till Folket ♥


Hunnit med mycket idag


Min torsdag:

Blev en himlans massa jobbande, läskiga to dos städades bort från skrivbordet.

Lunchade med Brollan. Handlat present till Mamms och sen en sallad och massa surr.

Hittade en check på HM, på 200 kr. Tyckte mig behöva en kjol. Ja jag köpte en grå för en månad sen. Som jag tycker passar min kropp utmärkt just nu. Så hittade jag den i svart. Mycket bra! Kjol är helt rätt just nu!

Efter jobbet blev det mathandling och en hamburgare till middag.

Sen åkte Älsklingen iväg på hockey. Ja nu börjas det igen, tjohoo. Jag är ju tyvärr inget hockeyfreak så det här intresset får han ha för sig själv, bra det! Tycker bara att det spelas så förbenat ofta ibland bara..
Hur som helst. Själv gick jag iväg på en liten prommis och mötte upp Mollis med fyrbent.
Sen har det snackats genom hela kvällen.
Blev te, rostisar och den  u n d e r b a r t  goda marmeladen - Mums!
Har hunnit baka bröd inför morgondagens knytis också. Ja jag har kommit ihåg och inhandla karra och chippe också.

Mycket har hänt den här dagen. En mycket bra dag.
Ska dra mig tillbaka, mot kudden nu. Ladda inför imorgon  f r e d a g ♥

NattiNatti!

En lite bättre onsdag


Trött Morgon denna onsdag.
Kom på lite sent igår att jag var tvungen att styra upp lite matlådor. Hjärtat jobbar långt ut i skogen idag och behövde packa med sig att äta. Och för mig ör det onsdag - Vilket betyder middag på kontoret.
När T trillade in igår var han lite upp i varv efter träningen, kom i säng sent. Men jag somnade på en gång jag landade på kudden. Vaknade i exakt samma ställning imorse, aj aj i ryggen.
Ska somvanligt bli skönt att Yoga idag!

T styr upp hemmavid idag. Hämtar bubblet och fixar iordning lite mer nere i tvättis och duschrummet där det ska stå. Sen ska han dona ännu mera på fredag när jag är borta ur huset. Gissar att han vill ha lugn och ro och ingen som hänger över axeln och småkikar emellanåt
- Gåååår det braaaaaaaaaaaa?
Ja, nä för sån är ju inte jag :-)

Annat som händer idag är att Mamms och Tott åker på semester. Känns lite knepigt att de ska åka bort, med tanke på förra veckans händelser. Men nu ska jag lyssna på vad Farbror Dr sa: Att semester gör gott. Jag inte tänka om och ifall att tankar. Utan hoppas att de får det riktigt bra och köper nåt gott karra till mig, haha!

Nä mot Yoga och sen hem, har dejt med soffan ikväll!

Nytt

Jag och T åkte ut på ön direkt efter jobbet. Blev bjuppade på supergod Mamma middag.
Köttfärsbiffar, lök, potatis och rivna morötter. Kaffe och kaka som jag stog för, hallon och lakris kaka. Så nu är man mätt och så där lagomt redo för att sätta sig på cykeln. T har åkt och tränat och jag hamnade här..

Köpte nya sängbord i förra veckan:



Och så lite nyinköpta kläder:

                     

              


Och så har vi hittat den här till Sivan:





Gokväll från Eastrow  ♥


Anna vill ha Bubbel


Igår hade jag en tråkig jobb måndag. Försökte att få så mycket som möjligt gjort, inte det allra enklaste i detta kaos, mest i mitt huvud.

Dejtade med M och M på kvällen och när vi väl styrde kosan hemöver var det bara till att hoppa på kudden.

Har sovit riktigt illa sista nätterna. Så där när det känns som att man inte sovit nånting alls.
Vaknar var och varannan minut och kollar på klockan och snurrar runt runt på kudden.

Hoppas dagen går fort.
Blir direkt hem till middag idag. Och sen ut på ön och Kramas med Min Mamma!
Har en förhoppning om lite cykling senare på kvällen.

Imorgon kommer vårat Bubbel hem till oss. Så nu är det bara att hoppas på att elektrikern infinner sig och grejar med allting snaaaaart. De där hantverkarna, de har ju alltid så förbenat mycket att göra överallt hela tiden :-)
Intalar T med att hota honom med Sin Gravida Hormongalna Fru om inget annat hjälper.
Jag vill ju Bubbla!

- Ja får man inget bubbel i glaset så kan man väl iaf få det i karet, hihi!


27


Idag kliver vi in i vecka 27

www.vardguiden.se


Barnet

Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka
30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

Vikt 1 kg.


Mamma

Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

Klåda

Det är vanligt att gravida drabbas av klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden eller kanske lider du av vätskebrist. I allvarliga fall kan klådan bero på förändringar i levern. Fråga din barnmorska om du undrar.


Pappa/partner

Det kan börja bli tungt för din partner nu. Hon kan känna sig både otymplig och oattraktiv. Tänk på att det kan vara viktigt för henne att få höra vad hon betyder för dig och vad fantastiskt det är att ni ska bli föräldrar.


Kramas mycket och ofta


Det blev en väldigt konstig helg. Inte riktigt som jag hade tänkt.
Men det vet man ju redan, att många saker och ting blir inte riktigt som man tänkt sig.
Har varit en del upp och mycket ner nu.

Vi har haft en massa familje tid. Igår med De Mina. Fotboll och lång fika och mys.
Och idag med T´s.
Fått lite gjort hemma också. Bakat, städat, tvättat undan. Och T har donat lite ute.
Tom hunnit spana och hittat mig ett par nya skor.
Men annars har det varit mest umgås, och det ärsånt som är det viktiga, med De Sina. Kramas mycket, de ska jag fortsätta med nu...


K r a m ! !


A Filurar


Jag funderar alldeles för mycket, alldeles för mycket på allt och det mesta.
Men oftast när jag gör en djupdykning så blir det tråkigheter som man filurar på.
Alla människor bär vi på nånting, som hör till den tråkigare / jobbigare sorten. Sen är vi olika bra på att bearbeta dessa saker och vi gör de alla på våra egna små sätt.

Själv fastnar jag i nån musik. Christina Aguilera blev en favvo en gång, för så där 4 ½ år sen.
Lyssnar, mycket, högt och länge. Och så tar jag fram min skrivbok och funderar med penna och papper.
Jag började med det här när Min Kära Pappa blev sjuk. Jag skrev av mig ungefär en gång i veckan. När Pappa sen gick bort 3 månader senare blev jag ganska tom ett tag. Men sen började jag bearbeta. Släppa ut alla tankar, funderingar, sorg, ilska och allt vad det nu är som finns där inne. Man blir aldrig fri allt det, utan man måste få släppa lite på trycket. Lära sig att ha med sig det här i vardagen, att leva med det, och det är inte så enkelt alla dagar.
Årsdagar, födelsedagar, högtider är bland de värsta som finns. Då blir det oftast jobbigt, igen.

När Vi gifte oss för ungefär ett år sen hade jag väldigt många tankar. Det kändes så otroligt jobbigt att inte få ha Pappa med. Vi hade ju bestämt en gång i tiden att den dagen jag skulle gifta Mig skulle Pappa gå med Mig in i kyrkan fram till altaret. Istället fick Min Storebror göra detta (det blev också bra, men inte som det va tänkt..) Våran Fina präst pratade lite om Pappa innan och berättade för Våra Gäster varför jag skulle gå med Min Bror in och att Min Pappa fanns med oss iaf, fast från ovan. Så det blev en väldigt bra lösning. Och Vi pratade mycket om Pappa den dagen, jag och Pappas Vänner och då blir det mer levande och som att han verkligen fanns med oss!

När jag i april upptäckte att jag var gravid så kom det upp många funderingar runt omkring att bli förälder. Hur skulle allt det gå osv, ha ha. Det är nog normalt att känna lite så, så här första gången. När det hela hade sjunkit in åkte jag upp till Pappsen och berättade att Sivan flyttat in i min mage. Det blev såklart ett väldigt tårfyllt besök.
Så nu har jag många funderingar på Mig, Sivan och Morfar i Himlen.

Jag förstår ju att det här kommer att gå bra det också. Men jag måste gå igenom en riktig funderar tid först.
Så det är väl det jag håller på med. I min skrivbok, jag och Christina och här på bloggen. Det bästa och enklaste sättet är att få skriva av sig, på olika sätt.



                                        

Vilken start


Trött på lilla ögat och inte riktigt i form imorse..
Men vad gör väl det när man trillar in på jobbet och har fått ett mail av Söta E.
Ett stort leende - För jag kommer ihåg den här kvällen så väl, ja kanske inte  a l l a  detaljer där på slutet.
E´s födelsedagskalas i fjol. Det bjöds på massa god mat och dryck. Surr, dans och såklart Singstar.
Vi sjöng till nånstans närmare 04 på morgonen.
Jag längtar faktiskt lite efter en liknande kväll, lite grann... :-)


                   


Tack Vännen för en bra start på arbetsdagen!




Informationsträff


Igår var vi på Informationsträff för alla blivande föräldrar i Sundsvall.
Där tog man upp:

* Födandet
* Första dagarna med det nyfödda barnet
* Amning

Jag har inte funderat på allt det här så särskilt mycket. Och det är kanske för att det fortfarande är 3 månader till allt det.
I början av min graviditet köpte jag Mammapraktikan och har ändå löst en del, för jag vet ju alldeles för lite, eller ska jag säga visste.. :-)
Vi hade tänkt vänta med att gå till nästa månad. Men eftersom Söta E höll i Träffen igår så passade vi på att gå. 
E Ni var  S u p e r  D u k t i g a ! !

Idag är det mitt i veckan dagen igen och jag undrar mest varför timmarna här vid skrivbordet alltid släpar sig fram, jämfört med timmarna på kudden. Hinner bara stänga ögonen så vips är det morgon - igen.
Onsdag är Yoga dag också. Så idag är det jobb extra länge innan det är dags att trava iväg - längtar!




En helt vanlig måndag, eller..


Igår var det en riktig  m å n d a g. Humöret stört dök och jag vet egentligen inte alls vad som hände.
"Det där med hormonerna" kanske..
Efter en massa tårar gjorde jag en djupdykning i köket.

Bakade mitt goda bröd och två äppelkakor. Skönt att bara pyssla på, lyssna på häng-musik och bara fundera för mig själv. Somnade som en stock med hopp om en bättre dag..

Bjuppar på brödreceptet här:

Ingredienser 1 bröd:

1 dl grovt rågmjöl
6 dl kärnvetemjöl med fullkorn
1 dl krossat linfrö
1 dl grovhackade cashewnötter
1 dl hackade, torkade aprikoser
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1 dl lingonsylt

Jag brukar hoppa nötterna. Och det går lika bra att använda fil isf yoghurt.

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt och sylt. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den kallna under bakduk.


Den Förlorade Bröllopsnatten


I lördags var det dags för oss att ta igen den "Förlorade Bröllopsnatten" Eftersom hotellet klantade till sig med våran bokning för ett år sen...
Vi åkte in till stan efter lunch. Trillade omkring på stan och shoppade lite. Sen blev det en ordentlig fika med massa gott.
Tillbaka till hotellet.
Frukt och champagne på rummet och massa mys!

Middagen blev på Saffran, jättegott!
Mätta och belåtna landade vi på rummet och bara slöade resten av kvällen.
Sov som en gud i den stora sängen :-)

Vaknade och fick frukost på sängen, slappt och skönt!
Undrar och hoppas att varje Bröllopsdag blir så här Underbart Mysig!

             

Så här ser min helg ut


Ikväll blir det en riktig soff-fredag - Åhå vad jag längtar.
En ganska trött Anna som sitter här idag. Lång vecka, mycket jobb och pyssel och lite sova.
Blir en väldigt oavancerad middag bestående av lövbiff, bea och pompa. Sen ska jag landa i soffan med lite snarra.
Känns som ett helt  p e r f e k t  avslut på arbetsveckan!

Imorgon ska vi åka in till La Stada.
Checka in på Knaust tidig eftermiddag.
Trilla omkring lite på stan, fika och mysa lite.
Sen blir det till att hotella lite. Alkoholfria drinkar och mys och göra oss klar för Middag på stan.
Så en hel dag med massa  m y s  jag och Kärleken.

På söndag gissar jag att det dyker upp nåt sånt där måste att ta tag i. Efter en hel dag med slappning kanske det känns helt ok. Vi får se vilken form man är i.


Mysig Helg till Alla!

Vrålåket

Nu är det klart. Vi har bestämt oss för vilken vagn vi ska rulla.
Det blir en Teutonia Spirit.
Och så här ser den ut (inte dessa färger):



                   
www.teutonia.de

Hemma på gården


Så här mycket ris blev det efter vi klippte häcken på ovansidan huset.
Jättehögen skänkes gladeligen till någon :-)  - Nähä inte det.
Ja eländet ligger ff kvar på tomten. Jag tror T försökt önska bort den i flera dagar. Men det verkar som det blir han själv som får frakta bort det. Jättefint kommer det iaf att bli, nästa sommar.. Nu ser det bara konstigt ut.

Framsidan blev riktigt bra den också. Han är duktig min HandyMan.

                   


                                         

Det blommar för fullt i mina rabattar fortfarande. Lite trevligt med lite färgklickar i det gråa tråkiga vädret som varit sista dagarna.



Jobbig Em och lite Kärlek


Här sitter jag och räknar, vrider och vänder på siffrorna. Nu förstår jag  i n g e n t i n g  av det här, igen.. HaHa!
Fastnade helt i en läskig avstämning här på em. Blev inge äppelkaka och ingenting, bara en kopp kaffe.
Ska göra ett sista försök innan jag lämnar ifrån mig det här.

Sen blir det matlåda, middag på kontoret på onsdagar för min del. Innan jag tuffar vidare mot Yogan. Kan verkligen behöva det idag.

Hann luncha med AnnaPanna idag och på vägen tillbaka sprang jag på Petris. Vi hann med en kram och lite surr. Imorgon ska vi dejta på riktigt!

Ikväll kommer  ♥ M i n  K ä r e s t a ♥  hem.
Så den här hemska em kommer iaf att avslutas med en massa Mys - Yoga och Kärlek ♥







Så blev det

Det är nog den enda bilden på mig från Bröllopet. Inte en enda bild på T och alltså inga bilder på oss. Helt skandalöst dåligt. Men Fest Fotografen hade tagit ledigt för kvällen..
Hade tänkt visa den rosa klänningen, så blev det. Ja jag ser mest propp mätt ut :-)
Vi satt ute hel Bröllopsmiddagen så jag var ganska kall när vi väl trillade hemöver. Hade jag vetat det hade kofta modell tjock, jacka och leggings hängt med i väskan.
Men nu ser det ut som det är såna kläder som gäller framöver så får se det som sista sommarkvällen trots allt.
Himlans Fint var det - Så jag hoppas man blir bjuden på nåt Bröllop även nästa år - Hallå jag har lite och ta igen - Hoppas det är  n å g o n  som känner sig manad ;-)





Kvällspyssel

Lämnade jobbandet i tid idag. Så less.
Fick gröt till middag, som jag faktiskt tycker är väldigt gott ibland. Och så en klick av Mammsens hallonsylt till, super!

Sen gick jag igenom garderoben lite.

Den här köpte jag igår. Inte nåt jag skulle köpa i vanliga fall. Men just nu passar den jättebra.
Lite dålig bild.



Sen har jag köpte denna, som jag tyckte väldigt mycket om. Den blir det på lördag :-)




Har cyklat, kollat lite teve och bakat en äppelkaka



Så imorgon  k ä r a  arbetskamrater blir det sockerkaka till fikat!


Nä nu är det slappning och en kopp te i soffan - Sen Natti Natti ♥








Toviga Tisdag


GodMorgon Härliga Tisdag - Eller...
Ja det tog emot när man skulle krypa ur sängen imorse. Vaknade redan kl 04 av allt regnande. Och sen var det svårt att somna om.
Blir en jobbardag från början till slut idag.
Har en massa att stå i. Lika bra det för idag är en dålig dag både på klädfronten, håret och humöret (just nu)

Träffade Anna tjej igår efter jobbet och vi gjorde en repa på stan.
Den obligatoriska höst koftan måste inhandlas. Jag hittade en super super fin en. Men den gjorde sig inte riktigt med magen. Men det kommer ju ett sen, så jag funderar :-)
Hittade iaf lite på Gina (vilket inte direkt hör till vanligheterna) men min stil har väl fått lov att ändra sig lite.
Men sen var det färdighandlat. Mitt kort och körkort har nämligen rest med till Vemmis - Jahapp, uträknat eller ;-) Det är ju tur man kan hänga undan kläder, HaHa.

Nä kaffekopp nu för fortsatt jobbande...



Vecka 25 - Oj vad tiden går

Detta händer med oss just nu...

www.vardguiden.se

Barnet

Nu börjar sista tredjedelen. Det händer inte så mycket utvecklings-mässigt utan barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. Barnet kan känna igen din röst. 

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer. 

Vikt 800 gram. 


Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.


Åderbråck

En del kvinnor drabbas av åderbråck under graviditeten. Åderbråck är slingrande eller knutformiga utvidgningar av vener på underben, lår, slida eller ändtarm (hemorrojder). Det finns några sätt att förebygga åderbråck.

Pappa/partner

Kanske kan du nu höra fostrets hjärtljud utanpå magen genom att lägga örat mot magen. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats på magen och vinkel på örat, men det går efter ett tag. Fostrets hjärtljud är avsevärt snabbare än kvinnans, men desto svagare och kan blandas ihop med kurr från mage och tarmar. Det kan vara lättare att höra om man sätter en tom toalettrulle mot magen.


Helgen som blev Måndag


Så var helgen vips över.
I fredags blev det en Ikea sväng. Massa smått och gott fick följa med hem. Hittade också en säng till Sivan. Mammut serien har kommit med spjälsäng i rosa och blått, haha. Tom T sa: -Du en sån här måste ju Sivan ha. Den va störtsöt, verkligen. Ja om vi hade undersökt om Sivan verkligen är en Hon så Ja. Men nu vet vi inte det. Och jag tror stenhårt på att det är en liten Pojke. Och lite taskigt och låta Han sova i en rosa säng va. Så det blir en vanlig vit eller nåt.
Sen åkte vi hem och svullade enchilladas och karra. Somnade i soffan och prickade av ett 12 timmars sov pass.

Lördag klippte vi häcken. Tur att vi har häck runt hela jäkla huset. och inte har klippt på två år.
Jag krattade, släpade och bar ris i flera timmar. Var helt slut i kroppen efter det.
Vi gjorde oss en välförtjänt super middag efter det. Lyckades slumra till i soffan sedan igen.

Söndag mådde jag inte så bra. Magen levde rövare på alla sätt och vis. Så jag låg och vilade fram till 13 tiden.
Drog mig ut i det sköna vädret och plockade in lite röda vinbär. Halv tvingade mig själv på en prommis, men fy va tungt. Gick hem och satte mig på cykeln istället.
Slappade sen i soffan med morötter och dip. Blev tidig kväll eftersom det var tidig morgon imorse som gällde.
Komma iväg till jobbet i tid och T iväg på Fjällen jobb - igen.
Om jag hade svårt att vakna till liv imorse så vaknade man verkligen till efter 50 m på  cykeln. Dra åt skogen va kallt det va. Endast 2 grader ute imorse. Ja nu är verkligen sommaren över, tråkigt men sant.

Har en  h ä r l i g  jobb dag framför mig - NOT..
Men fullspäckad så tiden lär gå fort.

Hoppas solen värmer lite under dagen  ♥

RSS 2.0