Sol och lek

Varmt och skönt hela dagen. Theodor har haft en kompis här och det har lekts som aldrig förr.
Grillmiddag på altanen och sen dusch och kvällsfika direkt på det. 19 sov dom båda små sött. Ja håller man det tempot som dom här två herrarna gör så är man färdig för dagen då. Jag känner mig också trött och nöjd.
Bara att ladda om, imorgon börjar sista arbetsveckan innan två veckor ledigt.


12 och 13

Ja ibland händer det bara. Båda pojkarna hade en jobbig fredag. Trötta griniga och inte mycket som va så skoj. 18.15 somnade den minsta och en timme senare sov även storebror. Sen sov de 12 resp 13 timmar. Vi låg i sängen till kl ÅTTA imorse. Känns som nåt jag gärna skulle kunna vänja mig vid 😃 Dagen idag har varit så mycket bättre! En glad familj tack! Lek långpromm rabarberpaj med Farmor o Farfar och en massa lek. Theodor va en sväng till Matfors o LillaVM och hejade på kusin. Grill och middag ute och sen mer lek innan sängen. Thilo sover i min famn och Theodor lyssnar saga med Pappan. Sen tror jag att det blir en drink på altanen innan filmtajm.
Bra lördag love it!


Aj Lav Jo

Theodor pratade "engelska" med mig imorse. Så vi drog några ord han och jag. Det som fastnade var Aj Lav Jo ❤ Ikväll när han låg i sängen och höll på somna tig han min arm om sug och mojsade in sig och så säger han Aj Lav Jo och klappar mig på kinden och avslutar med en Puss. GoPruppe❤


Nya tapeten

Den sk bubbeltapeten som vi haft i vardagsrummet är borta. Jag Älskade verkligen den, men inte bubblorna.. Så nu sju år senare är den borta och här är den nya 😃


Mittiveckan

Fullspäckad dag. Massa jobb, jisses va mycket som ska hinnas med innan semestern. Samma visa varje år. Å så lite fakturering på det 😃
Thilo har varit feberfri. Nu ska bara aptiten och bra sömn hitta tillbaka så är vi på banan igen.
Passade på att göra ett försök till frisering på lilla herrn. Inte det lättaste så svårt det är att sitta still 😃 det är väl tur att det växer till sig!
Jobb och soffa fick avsluta kvällen!
Imorgon kör Theodor sista dagen på dagis, sen väntar NIO lediga veckor!! Och samma för Mannen i huset. Härligt!
Jag jobbar en vecka till sen väntar två lediga veckor.


Testar padda

 
Trött idag efter en ganska jobbig natt. Och en jobbdag för min del på det. Gjorde tidig kväll efter ett möte på stan. Skönt att komma hem i tid till familjen. Thilo har bara lite feber kvar nu, istället verkar tänder vara på gång nu.  Gnällig och taskig i magen. Imorgon är det näst sista dagen på dagis och detsamma gäller för mannen på jobbet. Sen väntar lång sommarledighet för grabbarna!
 
God kväll

Nytt och febern

 
Imorse var det premiär på den nya avdelnin för Theodor. Sista året på förskolan ska han tillbringa på Paviljongen, Blåsippan. Det är nytt och fräscht och många barn blir det. Det va med lita blandade känslor han klev in där imorse. Spännande och lite läskigt. Nya fröknar, storbarnen som fortfarande är där, innan det blir Sommarlov. Och inte så många från hans avdelning eftersom många redan gått på Sommarledigt. Så lämningen tog en liten stund, han klängde fast i mig och det blev många Pussar och Kramar imorse.
Det är lite ovant att se han sån, men det är ju som det är när inte alla kompisar är där och så har han fått nya leksaker som drar här hemma. Men nu är det bara tre dagar kvar, sen ska han också få gå på Sommarlov. Hela nio veckors ledigt blir det.
 
Thilo har fortfarande feber, 40,4 inatt. Det måste ju ta och ge sig nu tycker jag. Han är ju inte förkyld eller nånting annat. Han äter välling, gröt och dricker vatten så det är ju ingen fara. Men det blir ju jobbigt för lillskrotis. Han orkar inte så mycket och vill helst att man bär på honom.
 
Imorgon blir det kontoret för min del. Har väldigt mycket som ska hinnas med innan det och morgondagen är fullspikad. Sen väntar fakturering i helgen. Dessa underbara månadsavslut :-)
 
 

Riktigt seg

När man är riktigt trött så känns det ungefär som man är tokbakis. Det är precis så jag känner mig idag.
Thilo hade 40,9 igår och jag hade lite svårt att slappna av. Han kräktes upp vällingen och fick duscha lite svalt. La en handduk på pannan och han sov korta stunder i famnen. Vi googlade lite och jag läste att Ipren skulle vara det bästa. Så han fick det och lite vatten och somnade i vagnen. Men jag har hållt mig nära och känt på han med jämna mellanrum. Han blev lite svalare och sov en timme i stöten. Vid fem fick han lite välling och sen sov vi till åtta.
Nu sover han igen och jag sitter här med en kopp kaffe.


Febern

Lillskrutt har fortfarande feber, jättehög! Olustigt inte roligt och den där oron i föräldrahjärtat. Den vill liksom inte ge sig och här sitter vi. Att vi hade tänkt lite egentid för kvällen känns väldigt oviktigt. Jag kan inte sova men jag borde för natten blir lång. För stunden har han somnat i Tonys famn, brännhet. Även fast han varit helt ok o är med dricker kissar och snackar så kan jag bara inte slappna av. Vill bara att det ska ge sig lite.
Nä jag måste försöka sova lite och hoppas tempen visar under 40 nästa sväng.
Natti!


Midsommarafton

Eva och Tim, Ånäsparken, Österroet, sill och grill och en massa lek och bus.
Thilo va inte alls i form visade sug att han hade 40 graders feber lillstackarn. Han sov, va med en stund, sov osv.
I övrigt var dagen helt perfekt. Härligt väder, fina vänner och god mat. Trötta pojkar när det va dags att plocka ihop och göra kväll. Lång natt med en brännhet liten kille. Lite sega idag av för lite sömn.
Hoppas han piggar på sig fort! Ogillar verkligen tokhög feber!

Hoppas ni har en fin Midsommardag.


Skönt

Det är skönt att ha bloggen som ett andningshål och få skriva av sig lite. Det här är min vardag och mitt liv som jag skriver om och jag har väldigt få läsare därav känner jag att jag kan skriva exakt så som jag känner, syftar på tidigare inlägg.
Jag är fortfarande irriterad men det känns bättre iaf. En lång dag har det varit och nu landar jag i soffan och unnar mig lite gott. Jag är värd det på alla sätt och vis. Vardagen är kämpig en del dagar och jag kämpar med både ett och annat. Och just idag är jag glad för att mina promenader, cykelturer och hemmaträning börjar ge resultat, jag hoppas det fortsätter så och vågen fortsätter neråt.

Glad Midsommar till Er som läser ❤


Handlar det bara om pengar

 
Idag är ju lite lätt irriterad.
Vi fick i mitten på maj besked om att Thilo fått plats på samma förskola som Theodor, jättebra!
Ett brev kommer hem där det står att han har plats from 12/8-13. Och att förskolan kommer att kontakta Oss för att kontakta oss för tid för inskolning. Sen blir jag kallad till en träff på Hans kommande avdlening, med de nya pedagogerna och alla andra föräldrar. Då visar det sig att inskolning ska ske den 12/8-13 för 5 barn, där vi är inräknade. Jaha?
Ingen har kontaktat oss för detta, så jag har inte sagt Ja eller Ok på det. Dessutom åker ju vi på semester två veckor.
Jag hade ju tänkt ta det med dom då när vi kontaktades, att vi vill skjuta på inskolningen till den 2/9. Dvs tre veckor. Vilket inte borde vara nåt jättestort problem? Så när jag nu nämner detta på mötet så blir det lite rörigt, men ja jo det ska ju funka tycker dom. Och nämner också att anledningen till att det är inskolning av halva kullen redan den 12/8 handlar om pengar.
Så ringer förskolechefen upp mig imorse. Jag kan ju inte bara ändra inskolningsdatum så där. För de har ju satt en budget med hur många barn de ska ha, hur många pedagoger som ska jobba osv... Javisst det fattar jag. Men samtidigt får vi besked i mitten på maj att han har fått plats, ska vi då vänta med att planera våran semester till dess?
Så hon tyckte vi kanske kunde skola in han den 12/8 och sen åka på semester två veckor och sen ha en liten inskolning igen. Eller hur...?! Nä tack. Jag sa vi betalar från den 12/8 men vi kommer i september, om det bara är det som det handlar om. Nja inte bara så. Men ja då blev det ju lite bättre men de ville då skjuta på inskolningen en vecka, så senaste budet blir inskolning 11/9.
Det som irriterar är att det handla rså mycket om pengar OCH att de inte har ens tagit kontakt för att komma överrens med passande tid för inskolning. Uan bara räknar med. Jag är ju och ränner på dagis en hel del så det hade inte varit svårt att bara haffa mig på gården för att höra. Visst jag skulle väl ha ringt och sagt att vi vill börja i sep på en gång, men när jag pratade med Theodors fröknar om det så sa det att det är ju inga problem sånt där är vi så flexibla i osv...
Ja pedagogerna ja, men det handla rju om pengar, bara..eller?
 

Sovmorgon

Vi klev inte upp förrän kl 07 imorse. Kändes som värsta sovmorgonen 😃
Åh se så glad man blir när man har sovit bra hela natten. Jag hoppas LillÅke förstår det med from NU 😃




Klättra upp klättra ner

Ja Lillen testar allt. Klättrar upp och ner. Idag har vi tränat på att sitta ner i soffan när man klättrat upp. Jag har sagt det förut men det finns många likheter mellan de små och hundar.
Jag blir mest väldigt nojjig att han ska ramla och slå sig eftersom han är överallt. Och man måste liksom vara steget bakom hela tiden. Känner iofs igen det här, vi har varit med om det tidigare. Men hur länge håller det i sig?!?! Det minns jag liksom inte samtidigt som allt är väldigt olika.

Det är tur att han är söt som socker ❤


Nytt!

Lite nya kläder fick följa med hem i fredags. Gillade byxorna massor. Tyvärr spillde jag vin på dom i fredags som jag inte lyckades få bort helt, surt!
Sen trillade ett paket in från en FIN vän ❤ Ett jättefint armband som också invigdes på fredagen!


Fredag Lördag Söndag

Lediga dagar.
Fixat barret, 15-års Kalas, Fest på jobbet, tröttlördag, mer Kalas, grillmiddag, slö i soffan, kröp på kudden tidigt, sov hela natten, dammsugning, gräsklipp, em fika hos Farmorn och Farfarn, köpe middag, lek och bus, trötta barn somnade före 19.

Ja det va dom tre senaste dagarna. Full fart, hunnit träffa och umgås med många, gilla! Mera!


Spela

Riktigt regnigt idag. Så det har passat bra med en jobbdag. När vi hämtat hem Theodor blev det lite fika och en massa spel. Först Lusen och sen Blixten med knuff.
Sen middag och lek innan nattning.
Skön dag på nåt sätt.


Städhjälpen

Man skulle ju önska att det här håller i sig några år 😃


Lediga dagar

Det kom passande med lediga dagar mitt i allt. Även om jag jobbade i fredags, men på hemmaplan.
Barnen har varit förkylda och allt det där med rutiner har blivit lite upp och ner. Så nog har vi alla varit lite trötta och griniga mellan varven.
Mycket utetid god mat kvällssol på altanen kalas shopping och en hel massa lek för barnen. Så jag ska inte klaga 😃
Imorgon väntar en ny vecka, jag har en fullspäckad dag på kontoret så nu bär det av mot sängen. Nyduschad och nybäddat - Natti!


Dagarna som passerat

Sen sist har dagarnas innehåll varit mest eftertanke känslor jobb och förkylda pojkar, trassliga nätter som allt resulterat i kort stubin. Jag har svårt att hålla isär allting och det blir ofta lite rörigt för mig, den här tiden. Jag hoppas och tror att alla i min närhet har förståelse och bara låter mig få va som jag är. Jag är inte den bästa Mamman, Frun eller Kompisen just nu. Men det är väl bara så det måste få vara. Jag måste vara den jag är. Det vänder och jag kommer tillbaka ❤

Kram och Ta hand om Dina ❤

Gula vita och röda rosor har en mycket speciell betydelse för mig..


♥ Saknad ♥

 
Du är det finaste 

Jag letar efter ett ord,
ett helt nytt ord.
Ett ord som ingen 
någonsin hört.
Jag letar efter ett ord,
som betyder
att DU är det finaste.


Söndag med mer kalas och shopping.

Farmorn och Farfarn kom förbi och firade mig lite i efterskott efter lunch. Efter det drog Theodor på Kalas och Vi andra mot Ikea. Shoppade loss lite. En ny matta, ljuslyktor, blomkrukor mm. Det blir fint. Nu är mitt nästa projekt att göra klar bänken som jag målat. Tyg ska på och sen fick jag en bra ide med tyg på väggen som ska målas. Vi får se när jag lyckas ta tag i det 😃 förhoppningsvis ger de varma kvällarna energi till att vilja peta på och pyssla! Det kommer bli riktigt fint när det är klart tror jag.
Blommor har planterats och jag är nöjd.

Nu tänker jag vila imorgon väntar lång arbetsdag för att sen möta upp en vän för middag och mys på stan, härligt!


Lördag - Kalas - Jobb - Grill - Shopping

En bra dag med mycket som hanns med.
Theodor lekte hos kusin på fm. Tony klippte gräs och jag jobbade medans Thilo sov.
Eftermiddagen var Theodor på Kalas och Vi andra drog på shoppingtur till Birsta.
Kvällen blev det grillat och altanhäng. Hoppade över målning och slökollade serier.
Skön dag!

Kram på dig brorsan!


RSS 2.0