Mina Hjärtan

Mina Killar kröp ner i soffan efter kvällsfikat, mys på hög nivå. Slut på energi efter en lång dag. Jag passade på att hänga lite tvätt och röja undan lite, så möts man av tre sovande älsklingar, kärlek! Blev alldeles varm i hela kroppen, Fina Fina Pojkar och Dom är Mina - Älskar Er!


Doktorn och Drakborgen

Idag hade vi en tid att passa, jösses:) Hade träff med Farbror Doktorn. Lillebror gick igenom besiktningen, och han hade bara gått ner 110 g, skönt för jag tycker ju att han är väldigt väldigt liten.
Vi åkte hem och lunchade och nu är Vi på Drakborgen. Tony och Theodor härjar runt, medans jag och Lillebror vilar oss. Borde vara dags för en fika snart.

Trevlig Fredag på Er!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/271181/images/2012/pic_196159356.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/271181/images/2012/pic_196159356.jpg" class="image">


KvällsMys

Helt underbart mysigt!


♥ Lillebror är här ♥

I söndags kl 16.03 kom Han, Theodors Fina Lillebror!
Allt startade söndag kl 05 med lite värkar. Eftersom proppen gick för två veckor sen så har jag väntat!
Theodor blev hämtad vid 09 tiden, skönt så slapp han se mig ha ont. Vi kämpade på här hemma, skrevs in på förlossningen 14.20. Och sen gick det alltså undan.
Kortfattat så var det bland det läskigaste jag varit med om, även fast man får världens bästa belöning efteråt. Och samtidigt kände jag mig som värsta Superkvinnan som grejade det här. Ja det är märkligt och så otroligt mycket känslor och där kommer väl den där häftighets känslan in.
Lillebror kom ut 51 cm lång och 3400 g lätt. Han är väldigt lik sin Storebror tycker Vi.
Något namn har han inte fått, vi jobbar på det!


Snart 40 veckor


Barnet

Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.

Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamma

Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

Pappa/partner

Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det! Du har väl läst artikeln om Pappans/partnerns roll vid förlossningen

Mina Egna ord:
Jag tycker det är ganska trist att gå hemma. Det blir liksom som man inte tar sig för så himla mycket och bara väntar. Inge större utsvävningar är ju inte min melodi :-)
Jag måste väl försöka tagga ner hur som helst och låta allting ha sin gång. Det blir när det blir.

Så Kära Ni, nu loggar jag ut. Stänger ner för en tid.

Må så gott så hörs vi - snart?! :-)

Kram ♥




Bygger smålego

Theodor och jag hade sovmorgon idag, till 8.45, minns inte när jag sov så länge sist, skönt! Nästan lite öm i kroppen, haha!

Ingen feber i Lillkroppen ännu så vi hoppas det håller i sig så!


Febrig kille

Vilar i soffan, det tar på krafterna det här med feber.


Så var det då dags igen


Idag är jag och Liten Kille hemma. Theodor fick hög feber inatt. Feberyrade länge och hade jättesvårt att komma till ro. Så även jag innan det va färdigt.
otroligt seg i kroppen och knoppen idag. Vi har fortfarande inte kommit oss ur soffan efter frukosten. Det är Nicke Nyfiken och mys som gäller. Passar mig bra, även om jag hade en hel del andra planer för dagen. Nä just det, det blir sällan som man tänkt sig nu för tiden.

Nä ett litet ryck nu.. :-)



Många gubbar/spöken blir det

Det är mycket rita nu, överallt.


Bad och Kalas Söndag

Började fm på Matforsbadet med hela gänget. Pojkarna badade och jag höll ställningarna på land, strandad val:)

Hem till pannkake lunch och sen vidare på Kalas. En jättetrött Theodor efter all lek och bad. Men han vägrade somna i bilen hem. Så en helt slut liten kille knoppade in i soffan redan kl 18. Kan man hoppas på sovmorgon imorgon, nä förmodligen inte va:)

Jag är ju i alla fall ledig och har både frissa och shopping inplanerat!


En lördag som innehåller det mesta

Barnens Hus på fm.
Massa bus och lek ute för pojkarna.
Själv har jag haft flera timmar på stan med Finaste Malin, så härligt!
Kom hem och det har varit lek och middag.
Nu lördags mys med popcorn i soffan.


Bm Besök 38 + 1


Idag har jag varit till min Bm igen, för sista gången får man kanske hoppas på :-) Ja man kan väl i alla fall få önska!

Hon tycker jag ser ut som hälsan själv, väldigt snällt sagt!
Lite högre undertryck idag, men inget rasande högt, så min stressiga em och raska promm till Centrum var nog orsaken. Som sagt det va inte högt högt, utan bara lite högre än vanligt.
Magen mätte 35 cm. Bosse har inte fixerat sig. Och hjärtljuden låg på 138.
Ja det va ett ganska kort besök idag då allt såg bra ut och vi hade inga direkta funderingar. Nästa träff är inbokad så nu får Vi se om det blir nåt av med det.

Ikväll är Mannen på hockey och jag har rastat dammsugaren och tvättat lite. Känns som maskinen gått varm den här veckan med alla ytterkläder, dagiskläder, sängkläder och handdukar. det går springmask på dagis så jag tvättar tvättar tvättar!
Nu förbereda lite inför imorgon - sista dagen på kontoret, på ett tag. Redo för helg och Vila ♥




Teckning till kusin

Theodor gillar och rita, i perioder ska väl tilläggas. Han har börjat försöka sig på gubbar i olika former:)


Kul på dagis!

Vi fick med oss en riktig lortgris hem idag. Roligt på dagis säger Theodor!


Mer nytt i hallen

Vi har köpt en rejäl byrå till hallen. Blir en hel del mössor, vantar, halsdukar mm till alla. Sen har det blivit vita garderober, fint!
Är jättenöjd med den stora mattan, stort plus att flera stycken kan klä på/av sig utan slagsmål!
Å så halva delen av den nya garderoben i sovrummet. Den andra delen ska in senare.

Här är det en lugn tisdag. Theodor kom hem hungrig, förkyld och genom trött, så det har varit närmare ett tredje vk här bitvis. Han somnade tre minuter efter middagen. Stackars liten, det är jobbigt nu. Hoppas han sover hela natten fram till klockan ringer!


14 dagar - Två veckor


Wiiieh - Idag är det endast  t v å   v e c k o r  kvar till BF.
Jag veeet det är bara ett datum, och det kan dröja 4 veckor till, likaväl som det startar imorgon. Men att börja se slutet på det här kånkandet, släpandet och pustandet. Jag känner mig nöjd och glad, och positiv idag (trots tisdag, ha)
Jag har börjat stortvätta där hemma. Packat en del av mina saker på kontoret. Stänger, rensar och går igenom, to do listan blir kortare och kortare.
Imorgon är det stora Mötesdagen. Genomgång och en riktigt ekonomigenomkörare imorgon bitti, följt av sittning med min chef, sen lunch med en gammal kollega för att sen avsluta med ett meeting på dagis.
Det sista ska verkligen bli skönt, då det är rörigt och stökigt på dagis, igen. Behöver liksom landa den grejjen känner jag.

Nu är det strax dags för lunchlåda.
Ha en bra dag och blås inte bort där ute.


Sista arbetsveckan är här


och jag har snart gjort min sista måndag för ett tag. Det känns bra.

Har lunchat med Petrisen, en h amburgare. Helt olikt oss, men det va precis vad jag behövde idag, bland de godaste jag ätit på länge. Skulle jämföra det med ett riktigt bakismål, som vet vart det sitter. Så kändes det nästan. Mmmm gott. Och på vägen tillbaka köpte jag god glass som jag bjuppade på. En bra jobbmåndag får man väl säga.

Snart ut i friska luften och blåsten, promm mot bussen.

God Kväll!

Tidig start på söndagen

Här vaknade vi strax efter 06 idag, lyckades ligga kvar en stund i alla fall. Theodor känns inte helt i form, som baciller är på g, han har ingen feber så vi kör på ungefär somvanligt.
Vi har gjort T's säng lite större och ett stort täcke har flyttat dit, rensat bland lite leksaker och plockat undan en del.
Nu är pojkarna ute en sväng och jag ska börja greja lurre.
Laddar mot en ny vecka, den sista arbetsveckan för mig på ett tag, knepigt och skönt!


Lördags bio

Idag blev det lek och fix på fm.
Hallonpannkaka till lunch, sen drog vi in till stan. Bio, Alfons och Pappa Åberg. Somvanligt väldigt uppskattat av Lilleman. Känns viktigt att vi gör saker tillsammans alla tre nu, så mycket som det går.
Blev em fika på ön hos Mormorn och Torsten, som hade trevligt främmande sen innan!
Nu är det lördagsmys i soffan. Liten kille helt slut efter dagens övningar så han sover gott.
Mot karra skålen, trevlig lördag på er!


Tyst det är i huset

Jag hämtade en mycket trött kille på dagis idag. Han hamnade på tvären ganska omgående och ungefär så fortsatte det, tills han fått i sig yttepytte lite mat. Då ville han kila iväg och göra nr två (intressant väl) Efter ett tag blev allting vääldigt tyst. Vi hittade LillPruppe i sängen, sovandes nybajsad och ganska söt.


Snart helg


Utan att orda så mycket om det så har natten varit lång och inte alls så spännande!
Theodor vaknade kl 06, inte färdigsoven men vägrade såklart sova mera:
- Titta inte natten ute, näpp så de så!
Trots humöret infann sig, somd et då gör vid minsta lilla fel då inte Mamman eller Pappan förstår vad han vill eller menar på en gång. Tröttsamt. Jag verkligen avskyr sån här start på dagen. Innan Vi kom oss iväg till dagis var humöret återställt och en Glad kille vinkade av Oss. Jag försöker fortfarande hitta mitt humör och fredags känslan..

Om en vecka ska jag packa ihop mitt skrivbord. Gå hem, lämna det här stället för ett tag. Jag funderar på att stänga ner, koppla ner mig ett tag framöver sen. Frågan är väl hur lätt är det? Men det är nog bra. Inget bloggande, inget fejsbookande (nu är jag inte så aktiv där, men jag finns :-) ) inget surfande överhuvudtaget. Ja det tål att funderas på.

Nä nu ska jag försöka ta tag i fredagen och hoppas helgkänslan infinner sig.


Trevlig Helg ♥


Torsdag snart freeedag!


En riktig genomkörare med jobb igår. Kände mig ändå piggelin när jag trillade hemöver. Bjöds på tunnpannkaka och Pussar av Pojkarna ♥

Idag torsdag jobbar jag hemifrån. Skönt at få lite lugn och ro omkring sig och sköta jobbandet med fulfrissa och mysbrallor!
Få barn på dagis imorse. De flesta verkar ha Sportlov. Har sagt det förut och säger det igen, hur mycket ledighet har folk att ta ut egentligen? Ja jag får inte ihop det.
Jag ska passa på att tvätta lite under dagen.
Ikväll kommer Farmorn och Farfarn på besök. Ha en bra dag!

Fining!

Våran Fina Theodor!
Älskar Dig massa mest. Du är inne i en otroligt jobbig period där det hoppar mellan högt och lågt, skratt och gråt, stor och liten. Ingen av oss hänger med i allt som sker, och ibland allra minst du. Ja det är en av alla dessa perioder som vi nu håller på och tar oss igenom.

Liten SötPrupp somnade strax efter 18 ikväll.


Sol Sol Sol


Igår kväll fick jag bra fart. Trots en riktigt sömnig dag på jobbet så lyckades jag tydligen vakna till liv. Måste vara de där skutten jag tog till bussen som gjorde sitt.
En massa fix och plock, så jag kände mig rätt nöjd när jag landade i soffan vid 20 tiden.
Theodor är fortfarande helt slut. Det tar ordentligt på krafterna att vara Theodor Hultberg 3 år just nu, oh my vad det måste hända saker i den kroppen och knoppen just nu. Han låg i soffan redan klockan 18.30 helt utslagen och ögonen gick i kors, Sötnosen!
Får hoppas han är lite piggare ikväll då Pappan i huset ska på hockey och Vi ska ha lite extra Mamma Son Mys, ja hade jag tänkt i alla fall :-)

Imorgon väntar en lång jobbardag så det vill till att ha huvudet med.

Åh nu vill jag mest gå ut i solen och njuta av den friska luften. Ser ut som att vädret ska bli fint till helgen igen. Jag är så sugen på att åka ut och pimpla, sitta i solen och ha det bra, ah! Får hoppas att det kanske blir nåt sånt!


Sol och Kram ♥

Nya hallen

Den nya hallen börjar ta form. Tapeterna va på plats i torsdags. Jag är otroligt nöjd, det blev precis som jag tänkt det, kanske lite bättre tom. Känns lite synd att en stor spegel och en hatthylla ska upp, hmm. Får se hur jag tänker igenom det här, hallen är lång och det här är ju bara en liten del av den.


Lång söndag

Efter en riktigt dålig natt vaknade hela familjen lite för tidigt.
Scones och Vasalopps start i soffan gjorde susen.
Lek, ute tid med massa bus och fika med Farmor och Farfar, riktigt härligt. Frisk luft och lite sol på kinderna, mmm!
Sen blev det middags fix och söndags badet.
Theodor sover sen en stund tillbaka, det är jobbigt att vara liten Pruppe nu för tiden. Helgen har varit härlig men med rätt så många diskussioner, lite för många om jag ska vara helt ärlig. Lilla Herrn testar oss till max och sover lite för lite på det, en inte alls så fantastisk kombination. Jaja det lugnar sig:)

Nu ska jag njuta av det sista av den här helgen från soffan med en stor skål fruktsallad.


Härlig Lördag!

Vi har hunnit med massor idag, kanske för vi startade lördagen extra tidigt. Uträttat en massa ärenden på fm. Sen våffel lunch. Em tillbringade vi ute i solen med massa lek och mys.

Mannen har dragit på 30-års Partaj och rullar hatt. Jag och Theodor myser i soffan med film och lördags godis. Blir nog en tidig kväll. Mysig lördag!!!!


Morgon hos bm

Sitter hos barnmorskan och väntar nu på morgonen, undra hur många besök det är kvar, ihhhii! Spännande!


Spindelmannen imorse




Finaste Spindelmannen på dagis imorse. Maskerad på schemat, skoj!


RSS 2.0