Höstångest..?




Jag vill verkligen inte att sommaren ska vara över. Idag kändes det väldigt väldigt nära. Usch jag vill inte, inte ännu... Är inte klar med sommaren. Det är så långt till nästa gång.


Igår


Efter en lååång arbetsdag mötte jag upp Evisen på stan. Vi drog en shoppingrunda och avslutade med middag på Tant och Fröken.
En perfekt avslutning på en tråkig jobbmåndag.
Vi shoppade loss lite båda två.
Jag fick med mig dom här hem, som jag tror att jag kommer älska när dom är så där ordentligt ingådda, tror de blir perfekt till både jeansen och strumpbyxorna :-)




www.dinsko.se

Tack för en mysig kväll E ♥


Wiiiieeee - Fredag!


Jorrå, visst Firade Vi Bröllopsdagen igår!
Små överraskningar både från Mig och Mannen - Gilla! Och sen en riktigt god middag på det! Det va så gott, jag åt så mycket så jag orkade dåligt med gotta till kvällen.
Landade nöjd i soffan, första kvällen den här veckan med lite bubbel och druvor - Härligt!

Nu går tankar bara i FredagsMys. Det är riktigt Mys på gång idag. Jag och LillKillen roar oss själva hela fredagkvällen. Det betyder att Theodor får bestämma (nästan) allt. Han har önskat bubbelbad med massa skum och äta karameller. Så vi får väl se. Det enda jag är lite orolig för är hans middagsönskan. Det lutar åt korv, och det är ju verkligen inte fredagsmat, om man fråga mig.

Nä nu ska jag göra ett jobbryck innan jag ska hämta hem sötknoppen!


Önskar er en härlig fredag!



♥ BlomsterBröllop ♥


♥ Idag Firar Vi Våran Bröllopsdag - 4 år ♥



♥ Kärlek ♥


Början på veckan


Ny vecka och tillbaka i den riktiga vardagen igen.
Theodor lämnades på dagis 7.30 PIP. Ska bli intressant och se om punktligheten fortsätter i vinter :-)
Jaja det tråkiga va att ingen va på plats för att ta emot Prinsen, en snäll pedagog från en annan avdelning va snäll och styrde upp. Lillläppen hängde på den lilla när vi vinkade Hej Då.
Full fart in i arbetsdagen - som tog slut 16.00
Hann hem precis innan regnet, och hämtade hem en jätteblöt lycklig liten kille. På dagis hade dom gått till bäcken, klivit i en hög med bajs (jättespännande) så alla barnen fick bada stövlarna i bäcken (om möjligt ännu mer spännande) och sen åt de varsitt äpple, som dom sen slängde i bäcken. För då kommer pipparna och äter upp dom sen, japp så funkar det. Detta hade Theodor en utläggning om under middagen igår. Man håller ju på och skrattar ihjäl sig ibland!
Pappan i huset åkte och jobbade och jag och Liten körde ett race med varsin dammsugare i huset. Sen kollade vi lite Händige Manny. Ja sen va det dags för välling och bokläsning. Efter lite mys i sängen så var det ok att Pappan inte va hemma, för han jobbade ju. Mmm Pappan är favoriten så enkelt är det. Även om det blivit lite bättre så är det bitvis väldigt kämpigt och svårt att räcka till.

Ajaa, idag är det tisdag. Vi hade en bra morgon, jobbandet går bra. Så det är väl en bra tisdag - halva värsta dagen är snart överstökad. Ska toppa det med en lunchlåda nu!




Mmmm Söndag


Söndagar brukar inte vara min favoritdag. Men de blir bättre och bättre måste jag säga.
Idag har vi klippt ner häcken på framsidan, dragit ris och krattat. Som tur är har grabbarna redan klippt häcken på de andra tre sidorna av gården. Nu är det bara ett stort berg med ris som ska iväg...
Theodor har lekt med Elin och vi har hunnit fixa lite smått och gott på gården.
Farmorn och Farfarn har varit förbi på em fika. Sen hoppade jag och lillprinsen ner i bubblet. Vi sjöng till gamla hits och dansade i allt badskum som blev :-) Pappan grejjade söndagsmiddag, bra fördelning där!
LillKillen har inte sovit någon lunch i helgen och det kan ju bli lite stökigt på kvällskvisten. Igår var vi lite oense. Men idag har det gått hur bra som helst. Han somnade när Tony läste saga, sötnosen.
Hoppas han får sova hela natten. Han vaknade vid 23 igår kväll och va superförkyld. Snorig och man hörde riktigt hur ont i halsen han hade, stackarn. Inte konstigt eftersom jag varit lite risig några dagar. Ingen feber dock och humöret har varit på topp. Så blir det inte sämre kör vi på dagis imorgon.

Blir första dagen på kontoret, på några veckor, för min del. Känns ju både kul och sådär. Känns som att nu drar hösten igång på riktigt...

Hoppas Ni haft en FinFin helg!


Åh helgen


Vaknade lite seg imorse, men tanken på att det äntligen va fredag gjorde det hela lite lättare.
Jag började dessuom dagen med ett frissbesök. Så skönt att få ordning på eländet. Trava iväg på jobbet och känna sig lite fin i håret för en gångs skull.
Jobb och lite ärenden har hunnits med innan Liten Prins hämtades kl 15. Skönt att börja första dagis veckan med lite kortare dagar. Theodor fick med beröm godkänt innan vi gick hem. Han har klarat första veckan strålande. De tycker han är så lättsam på alla sätt och vis, han gör som de säger (jojo) och är väldigt nöjd med allting. En trygg liten Kille. Så det kändes ju bra för mig som tycker att det har känts lite så där. Och anledningen till det är: för många barn på ett litet område, kanske lite kort om personal och i Theodors grupp är det många "stor barn" som inte riktigt förstår det här med mindre barn, att man hjälper och tar hand om lite grann - icket. Det verkar lite mer ruff och knuff. Och eftersom barnen är större sitter ju inte personalen jämte hela tiden heller, som man kanske är van mer från småbarnsavdelning. Jaja det är säkert bara jag som är känslig så här i början. Det blir nog bra det här.

Nu ska jag strax bädda ner mig i soffan. Trött i kropp och knopp - ah härligt med helg!!

God Kväll!


Dagarna


Andra och tredje dagen på dagis har också gått bra.
Han är såklart lite skeptisk till en början, iaktar väldigt mycket och håller sig på sin kant.

Imorse hoppade han iväg och sa jag vill gå ner på mitt dagis nu. Toppen! Men närvi kom dit så blev han blyg och ville inte att jag skulle gå. Ingen idé att dra ut på det. Så jag satte han på "vinkastolen" och gick. Han varken vinkade eller kastade slängpussar som han brukar. Utan såg bara helt bedrövad ut. Ja det blev ju säkert bra när jag lämnat området, MEN det känns ju ändå inte helt bra i hjärtat - ahh livet...

Igår jobbade jag på kontoret och hann med lite på att göra listan. Skönt! Det va kul och komma in oc träffa många efter Sommaren.
Idag har Vi avtackning för en mycket trevlig kollega som bestämt sig för att leka med några andra på dagarna. Så det blir dejt på kontoret och sen sväng på la stada. Middag på O´learys bokat. Trevligt trots tråkigheter får man väl säga...

Trevlig torsdag!


Första dagen


Ja det va ju mycket spännande att knata iväg på dagis imorse. Särskilt när Theodor talade om för mig hur mycket han inte ville gå på dagis idag... Ja vi packade väskan och knatade över gatan, ja det är precis så när till vårat nya dagis. Det va 7 barn på plats sen innan, och så var det 5 nya barn idag. Alla är i 3-4 års åldern och Theodor är minstingen i gänget. Den här livliga, spralliga och lite tuffa killen har jag inte sett röken av på hela dagen. Första två timmarna satt han i mitt knä och sa inte ett knyst. Efter lunchen började han komma igång lite så då passade jag på att gå hem en timme. Tyckte han kunde få börja första dagen med kortare dag, och sova lite lunch hemma. När jag skule hämta lekta han för fullt och jag passade på att leka lite jag med. Han ville såklart inte följa med hem och vila, men efter att jag förklarat att vi ska tillbaka imorgon så va det OK. Sen gick han runt och Kramade alla Barn och Fröknar och sa Hej Då - SötPropp ♥

Så första dagen få helt klart godkänt.



Bild från Våran Gotlands Semester.




Blandade Känslor


Nä jag kan inte riktigt bestämma mig. Om det är skönt att återgå till vardagen, när jag tänker på den så är det första som kommer upp i min skalle dagis, jobb, sena kvällar, matlådor och tider som går mot vinter. Det låter ju inte riktigt så upphetsande väl. Lite vemod at Sommaren känns mer och mer som över. Jag hann inte med den. Alldeles för lite semester och alldeles för dåligt med koppla av och njuta, tyvärr. Men så blev det.
Samtidigt är det skönt med vardag och rutiner igen. Och visst längtar jag efter att få köpa mig en ny härlig höst kofta, krypa upp i soffhörnet under filten med en massa tända ljus, absolut!

Imorgon startar Vi inskolning på nya dagiset. Känns spännande och lite läskigt. Det kommer såklart att bli hur bra som helst. Men jag är ju Morsa så det hör ju till att jag ska nojja lite och ojja mig över en och annan sak.
En massa jobb ska hinnas med i veckan, somvanligt! På torsdag ska vi ha avtackning av en Favorit som lämnar oss, känns lite jobbigt faktiskt. Och sen håller jag i lite trådar inför helgens Kickoff i Stockholm, som jag hoppas kunna sy ihop så fort som möjligt.

Nä nu ska hör förberedas inför Dagis start och Nattning.
Sen tror jag det blir soffa och en och anna karra :-)


Fredag Fredag


Theodor och Pappan bakade i helgen. Ok Pappan bakade och Theodor mumsade i sig smeten :-) Mammas Pojke!



Härligt med fredag och snart helg igen!
Theodor är med Farmor idag. Jag kan jobba i lugn och ro här hemma och Stora T får hjälp att byta våran garageport. Förhoppningsvis hinner vi uträtta lite ärenden innan den Lilla Söta ska hämtas hem. Sen blir det riktigt FredagsMys här hemma kan jag lova. Gotta och onyttigheter, tända ljus och en film - Jag är redo!

Trevlig Helg!


Torsdag


Dagarna rullar på.
Jag och Theodor hänger hemma. Jag jobbar när han sover och lite när han smyger omkring på egen hand. Ja jag måste ju jobba, så det får bli lite så här den här veckan.

Igår hade vi en eftermiddag med Petra. Hon överraskade med ett fin fint paket till Mig (precis vad jag behövde :-) ) vi åt hallonpaj och drack kaffe och surrade om allt som hänt och inte hänt de sista veckorna. Och så en massa bus och lek med Theodor under tiden såklart. En supermysig eftermiddag, tyckte vi allihop ♥

Idag har vi byggt lego, pussel, läst böcker, busat ja allt sånt där vi brukar göra. Hela familjen har sovit så där inatt, eftersom Liten Kille kom nerknatandes och kröp ner i våran säng. Men jag vet inte hur länge han bökade runt runt runt.
Ska njuta resten av dagen med Litet T. Det är mycket Bus och Pussar idag och Vi fortsätter så. Efter en taskig start på veckan med mycket tjaffs och bråk bryter vi nu det. Sista dagen jag har på tu man hand med Liten så det blir extra många Pussar.





God Morgon


Sen Theodor blev med Storpojkssäng så knatar han ner till vårat sovrum när han vaknat på morgonen.
Alltid pigg och glad, vilken tid det än må vara.
(Jag kan väl iofs önska att han någon morgon kände sig lite småtrött och vill sova en liten stund till, men men)
Imorse kom han ner vid 7, han kommer till min sida sängen och samtidigt ringer klockan, eftersom pappan i huset jobbar. En melodi som ska väcka en med ett leende på läpparna och samtidigt börjar litet T att dansa.
Det är Fin start på morgonen det ♥


Jobb och Buss till stan


Måndag
Jag har jobba hemifrån soffan samtidigt som jag försökt hitta på roliga saker med och för Theodor. Kan bli lite splittrat emellanåt.
LillKillen var feberfri idag och på eftermiddagen visste jag inte riktigt vad Vi skulle hitta på. Så vi tog bussen in till stan, med uppmaning att hålla Mamman i handen HELA TIDEN. Vi hade ett uppdrag, hitta fin fina presenter till Kusin Erics Födelsedag. Visst höll han handen, samtidigt som han hoppade runt runt, fram och tillbaka på ett ben. Jättelätt att hinna titta, klämma och känna samtidigt, eller inte :-) Vi tog en glasspaus, besökte en bankomat, spännande och sen gick vi och köpte det vi bestämt oss för. Och sen blev det buss hem igen. Buss till stan tur och retur va ju det allra bästa :-)
Skönt att få komma hemifrån en sväng för oss båda, då vi varit hemma flera dagar nu.



♥ Våran Fina Kille ♥


Riktigt soft helg


Sen i fredags har allting gått på halvfart här hemma. Theodor fick feber och har inte alls varit i form. Det mesta har varit fel och jobbigt. ja inte lätt när man är liten och inte mår bra.
Lite snopet då vi hade en massa skojiga aktiviteter inbokat under helgen, bla en träff med Barnmaffian igår. Japp det är ju så det är, det blir inte alltid som man tänkt sig.

Istället har det blivit en massa fix och trix här hemma. Finns ju alltid tusen saker att göra, förstår inte :-) Det har ju varit riktigt fixar väder också så det passade väl bra.

Jag hoppas Lilleman sover bort baciller och blir en kry och glad kille snart. Till veckan kör vi hemmatid bara han och jag. Jag jobbar hemifrån... Så blir inga större utsvävningar med andra ord. Skönt med en lugn vecka innan dagis drar igång igen.

Näpp dags att sätta fart medans den lilla sover lite - Kram ♥



En vecka Gotland


Vi åkte vidare mot Gotland.
Blev en riktigt gungig tripp över, fy fan säger jag bara. Som tur var så somnade Theodor. Jag mådde skit och vart ju såklart smårädd. Tony va helt grön i ansiktet och kallsvettades. Folk spydde precis överallt. Jajamen, för några månader sen åkte vi Spy-Plan till Turkiet och nu blev det Spy-Båt till Gotland.
Jaja vi kom över utan att kräkas i alla fall, styrde nöjda mot stugan och mötte upp Tonys syster med familj.

Dagen efter kom Svärisarna.

Sen dök det upp mer släkt och Vänner så det har varit fullt hus och full fart hela veckan.
Svärfar fyllde 60 så det har Firats kan man ju lugnt säga.

Dock har vädret varit riktigt dåligt. Vi som är van bara SOL från våra tidigare Gotlandstrips. En dag på stranden blev det. Så lite besviken på vädret får jag väl säga.

Annars har det varit bra bra!

     

     



   


♥ Härligt ♥




Nyköping - Kolmården med Familjen Lindgren


Checkade in på Stjärnholmsslott på fredagen. Mötte upp Fina Familjen Lindgren, som Vi längtat ♥
Lek för barnen och Middag och en massa massa surr för oss vuxna.



   


Lördag styrde Vi mot



     

Det nya för i år är Safari, när man åker linbana genom området med vilda djur. Det pirrade lite i magen, häftigt!



     






Den stora favoriten var delfinerna, det var vi nog alla överens om. Theodor va nyvaken och lite småsur när vi tog plats. När de väl började satt han helt uppslukad, klappade händerna och skrattade hela showen!


 



En mycket lyckad dag, alla nöjda och glada! Värt varenda peng!


Tillbaka på jobbet


Idag är det tungt, motigt, jättetråkigt och ångest i hela kroppen. Så där som det brukar kännas första dagen, när man är tillbaka på kontoret, efter semestern...
Sovit som en kratta, men kände mig ändå hyfsat piggelin imorse. trampade iväg på cykeln och saknade Mina Två ♥ hela vägen. Sen har hjärnan sysselsatts med månadsbokslut, mellan varven hinnar jag sucka över att sitta på kontoret, ganska tomt och ensamt.
Har petat i mig en matlåda och ska fortsätta jobbandet nu. Så kan jag gå hem lite tidigare istället. För här vill jag inte va.

Phu.. tur att jag vet att det kommer kännas lite bättre imorgon :-)


RSS 2.0