JobbeliJobbJobb


Mitt i veckan dagen började tidigt och nu börjar det kännas som den snart är slut.
Det har varit jobb för hela slanten idag och jag känner mig helt mosig i skallen. Ja det är jobbigt att tänka en hel dag och hålla i alla trådar och tänka på allt. Ja ingen idé jag försöker förklara exakt hur jobbandet ser ut för mig den här tidpunkten på månaden.
Hur som helst - Bjuppades på kaffe och kladdkaka när jag kom hem idag - Mumma!
(hmmm..undra varför vågen inte rör sig neråt, hmhmm...)
Ja nåt gott va ju precis vad jag behövde - Han kan mig :-)

Ögonen börjar ta formen av en dataskärm snart. Dags att stänga ner och ladda för lite jobb imorgon med. Det sista sen ska Vi njuta av Påsken i lugnt tempo, hoppas jag på.

Mot kudden och Puss

Tisdag


Måndagen innebar en hel del jobbande för min del, dock på hemmaplan då sista arbetsdagen i månaden är den stora dagen. Så imorgon onsdag blir det kontorsdag, och en lång sådan, phu! Känns halvsegt redan nu faktiskt. Brukar vara en del att göra sen några dagar, så jag ska försöka ta lite i Påsk, så får man lite undangjort samtidigt som man har ledigt tillsammans.
Känns som Påsken kommer tidigt i år. Är väl halvtaggad för Påskägg och allt därtill. Efter en hel vecka till Fjälls med massa onyttigheter skulle man behöva minst en månad med lite nyttigt leverne. Men men, det där brukar ju gå över.
Vi har inte mycket planerat i Påsk. Det vanliga, Familjemiddagar här och där. Sen vill man hinna vara hemma och ta det bara lugnt också. Hoppas på Fint Väder och inge mer snö...just nu virvlar det omkring lite flingor där ute, suck!

Nä nu är det lek som står på schemat.

Ha en bra dag!

Morgon Tricket




Liten är som oftast på strålande humör på morgonen. Jag vet inte riktigt vad det va den här morgonen men Busig som få, och såklart hur söt som helst!!


Vi har varit i Fjällen...


Igår eftermiddag landade vi i hemmet igen.
Har varit en skön, ganska slapp och trevlig vecka.

Söndag
Vi anlände så där lagomt på söndag eftermiddag. Redo för Påskmusten och en middag. Installerade oss i stugan och tog det väldigt lugnt.



Måndag
Litem prommis och Firade Karin - Ja choklad tårta och vin, vilken härlig eftermiddags kombination :-)
Efter middag åkte Grabbarna in till Byn och kollade hockeyn. Vi nattade Theodor och tog med babyvakten till andra stugan. Surr och lite vin. Grabbarna kom tillbaka nöjda och glada!

Tisdag
Tog en tur till Tännforsen och Åre.
Vädret fortfarande ganska trist....

Onsdag
Micke och Tony skidade och jag och Maja höll ställningarna hemmavid. Tänkte promma in till Åre, men Theodor passade på att sova över 3 timmar mitt på dagen. Så vi åkte bilen in till byn och så gick vi alla och badade. Avancerat badhus för såna ovana badmänniskor som jag och Maja, tydligen... Hur kommer man in, ut, förbi och igenom.. ja typ. Omklädningsrummet var dessutom indelat i TRE olika avdelningar. Killar, Tjejer och Mix - Hallå! Ja såklart hamnade vi farligt nära den Mixade avdelningen, vem hade trott nåt annat.
Middag och hockey på kvällen i stugan ovanför.



Torsdag
SPA dagen. Härligt underbart, jag önskar Vi hade haft en hel dag med detta. Bli ompysslad, insmord, masserad ja hela kittet tack! Timmen gick alldeles för fort, som alltid.
Så om nån undrar vad jag önskar mig nästa gång tomten kommer eller så... Litet tips bara!

Fredag
Killarna Zip Linade, jisses, jag blev då inte alls avis. Ser ju skitläskigt ut!
Jag och Maja hängde hemma och försökte lösa ett och annat Världproblem :-) Ja jag har ju tur som har haft sällskap på hemmafronten när killarna "gjort sitt" Och bättre sällskap får man ju leta efter :-)
På kvällen bjuppade vi alla på middag och det blev sista hockeymatchen på ett tag framöver. Lite hängläppar men jag måste nog säga att jag tycker det är rätt skönt att det är över för den här gången. Rätt nöjd på sporten nu!



Lördag
Skidor för de som åkte och sen åkte vi alla (ja nästan alla) på AfterSki. Theodor va också med. Hörselskydden var utlånade men jag tror det gick bra iaf. Han hängde i det andra rummet och små dansade omkring lite. Helst hade han nog röjt loss fritt där inne. Vi träffade Malin och hela hennes gäng, så KUL! Det va alldeles för länge sen vi sågs. Det va inte det lättaste att styra upp en dejt, men en snabbis blev det iaf ♥




Ja det va lite kort vad vi har haft för oss.. För mer utförlig information kontakta den skrivande :-)


Förkyldis mot Fjällen


Inatt vaknade jag kl 02 av att jag frös som ett tok. i 2½ timme låg jag och konstaterade att jag frös och försökte slappna av och somna om. Feber frossa, kallas det väl.
Tony var upp och hämtade lite nyponsoppa till mig. Och då vaknade den lilla mitt i alltihopa... Men istället sov han till 8.30 imorse. Ibland ska man ha tur, att han passade på med sovis när jag sovit så illa.
Har kännt mig risig mest hela dagen och allting har gått i slowmotion. Ipren och nässpray är bästisarna!
Nu ikväll har vi packat och plockat och packat och plockat. Det blir en hel del grejjer när tre personer ska iväg en vecka, och när man inte har en aning om hur vädret blir, eller vad allt vi ska hitta på :-)
Trots dunder förkylning, ska det bli riktigt skönt att få komma iväg från den kända vardagen en stund.

Jag hoppas Ni Alla Mår Bra och Har en Fin vecka här utan Mig.

Puss och Kram!!

Fredag och snart helg igen


Pustar ut - Fredagen är här...
Har varit en halvtuff vecka känns det som.
Började dagen med en riktig sov morgon här, 7.30, va? vad säger ni om det :-) Vaknade med en täppt näsa, huvud dunk och ont i halsen dock... Theodor har fortsatt med sitt humör från igår kväll. Skrikig, ja riktigt missnöjd. Jag tror han har ont i magen. Nu sover han lunch i alla fall och jag ska försöka få lite gjort.
I eftermiddag kommer Mamma / Mormor och hälsar på Oss!

Mina T´n Myser. Ja för det kan man ju komma på att man vill göra när som helst och hur som helst ♥

 






































Theodor har börjat bli en riktig Gos Pojke (äääntligen haha) Ok han gillar fortfarande inte att sitta och mysa så mycket i knä, full fart, ja.. Men så kommer han och ska Kramas och Pussas mitt i leken för att sen fortsätta - Mysigt tycker ju jag! imorse när jag tog upp han ur sängen så Kramade Han Mig och så tog han ut nappen, gav den till Mig och sen BlötPussen, MysPrupp!

Hoppas Ni får en Härlig Fredag där ute!

Kram ♥

 


Snart Fjällen igen..





För nästan precis ett år sen gjorde Vi Våran första FjällResa med LillPrinsen.
Vi tillbringade en vecka i Åre med Familjen.
Theodor var under den här tiden lite små kinkig på att äta. Det var mest Mamman och Pappan som dög och på Kvällarna skrek han runt 30 minuter innan han lugnade ner sig och somnade. Sen sov han ju som ett ljus hela natten fram till 7 snåret och då åt han för att sen somna om igen.
Jag minns när vi åkte hem. Han hade inte ätit så mycket och inte gjort någon förmiddags sovning. Sen sov han hela vägen Åre till Sundsvall.

På Söndag lämnar vi vardagen och styr mot Åre, igen. I år blir det med Kära Vänner!
Det ska bli otroligt skönt att komma bort lite från allt ett slag. Även om jag bara jobbar 50% och fortfarande är hemma väldigt mycket så känner jag mig lite trött. Så ett avbrott i vardagen för Härliga Dagar ska bli så otroligt skönt!
Det har inte planerats så mycket. Grabbarna ska väl åka slalom. Kanske badar vi en dag. Går sköna prommisar, förhoppningsvis får vi underbart soligt och fint väder. Min bleka nos skulle verkligen behöva lite sol! På torsdagen har jag och Maja bokat SPA - Härligt Härligt, jag längtar redan :-)
Tvättat och plockat lite här på förmiddagen. Det blir ju en hel del saker man ska ha med till 3 personer för en vecka då vädret dessutom kan bjuda på allt möjligt.

Nu jobb och en till bild på min Goding ♥

 

 

 

 


Fin Mitt i Veckan Dag


Uppe med tuppen, har blivit en tradition nu verkar det som :-) Var förbaskat trött imorse. Men som tur är kvicknar man ju till ganska fort.
Theodor lekte väldigt bra på fm, så jag kunde få undan lite jobb. Ja hade lite måste som hängde på mig, så blir det ibland. Under sovningen hann jag cykla, luncha och göra mig klar för dagen.
Fick FIN besök ♥ och dukade upp fika i Solen, Härligt! Hann njuta en bra stund av surr, kaffe och muffins, åh va härligt!!! Fler såna dagar tack!

Theodor hann leka både ute i snön och inne innan det blev middagstid.

Ikväll har det handlats och sen har jag jobbat, som bara den. Borde va nöjd nu, för klockan börjar närma sig sova och jag är verkligen trött!

Imorgon är det en ny dag, hoppas den blir lika bra som den här!

 

Kram!


Tisdag - Äntligen En Kyrkisdag


Efter Sportlov och alldeles för mycket annat att göra, kom Vi oss iväg på Kyrkis på Tisdagen.
Det va perfekt prommisväder, så skönt!
Vi fick sällskap med Oss också. Petrisen dök med oss, och det va ju jättekul!!!
Tyvärr är det fortfarande ganska lite barn den här terminen. Himla synd. Så Alla som läser som är hemma med barn och har tid över på Tisdagar kl 13-15 kom och Lek med Oss på Kyrkis, Selångers Församlingsgård!
Sen knatade Vi hemöver, tog en liten extra sväng på vägen hem, det va så skönt med frisk luft!

Kvällen blev en lugn sådan. Planering, fix och jobb. Somnade Gott!


Vi har varit till fotografen


♥ Våran Fina Kille ♥





Söndagen fortsatte med Kära och Nära


Theodor är ju inne i en vakna tidigt period. Så de är ju bara att gilla läget och kliva upp när han är piggelin.
På söndagen var det min morgon-tur. Vi stökade på och grejjade och när klockan var 8 kom Pappan upp och frullen var serverad. Våra Kära Vänner från Storstaden var uppe på besök och det var alldeles för länge sen vi sågs. Men nu blev det ett förmiddags besök. Alla är vaken tidigt och redo för dagen så det passade ju hur bra som helst. HaHa snacka om andra tider. Jättekul att ses somvanligt!!! Det blir spännande veckor framöver nu :-)

Efter lunch sovningen tog vi en lång prommis innan det va dags att gå hemåt och påbörja middags stöket. Tonys Mamma och Pappa dvs Farmorn och Farfarn hade varit ute och flängt så vi tyckte det passade bra att de kom förbi och fick sig lite middag. Theodor va dunder trött och inte alls på riktigt humör. Men det funkar nästan alltid med Farfar bus :-)
Nattning och sen förberedelser inför min jobb dag, och vips va klockan 20.30. Landade som en strandad val i soffan en stund. Men jag va så trött. Vi kröp på kudden för kl 22 och vaknade först imorse när min klocka ringde 05.45. Hela familjen var nog trött och behövde en hel natts sömn, skööönt!




Åh vilken Lördag


Så här såg Våran Härliga Lördag ut.
Vi hämtade Våra nya glasögon på lördagen och såklart blev det lite små ärenden på stan. Spankulerade lite storgatan upp och ner, men somvanligt blåste det småspik.
Hem och luncha och Sovning för LillPrinsen.
Fika besök av Mamma och Torsten. 
Grejja lite inför Kvällens Middag med M & M. De dök in och Vi blev bjuppade på Godaste Drinken!! Sen blev det premiär Grillning. Hur gott som helst - Är det Sommar snart :-)
Killarna intog plats på första raden inför kvällens match. Om någon missade det så gick det ju väldigt bra, hördes  förmodligen också... Blev sen slutet på MelodiFesten och en rom och must.
En alldeles perfekt dag med Våra Kära och Nära ♥






Fredag hela veckan



Ibland önskar jag att man kunde få stoppa tiden lite. Veckorna springer fram och jag hinner inte alls med mig. Antar att alla känner igen sig där. Okej en ny helg knackar på dörren och somvanligt känns det riktigt riktigt underbart härligt med fredag. Fredags känslan med så där lite lätt pirr i magen, lycka! Några dagar utan måsten och vi får faktiskt göra nästan precis vad vi vill. Sen kommer det alltid in några måste, men de stoppar vi ju dit själva :-)
Fredagar är väldigt slappa hemma hos oss. Vi gör verkligen så lite som möjligt. Samlas vid matbordet, äter nånting lite godare. Dukar lite finare och ljusen är tända. Ett glas rött. Ja nu för tiden blir det som oftast bara ett glas. Sen blir jag lite trött. Vi plcokar undan och busar / leker med Theodor fram till nattning, som vi gör tillsammans. Han somnar oftast väldigt fort, ligger och pratar lite, summerar dagen för sig själv kanske och sen somnar han, GoPrupp. Vi tar med karra skålen ner till soffan och bara slappar framför teven. Vid 22 är jag ganska trött och börjar prata om kudden. Nästan varenda fredag är den andra lik. Och jag blir aldrig less. Det är bästa dagen på hela veckan - Ge Mig Fredag Hela veckan :-)
Så nu vet Ni vad som händer hos oss ikväll...


Njut Fredagen på Ditt Bästa sätt ♥


En vanlig dag


Börjar nånstans se slutet på den här veckan.
Orken har inte varit på min sida och jag känner mig faktiskt otroligt trött. Trots att vi gör kväll ganska tidigt här i stugan så känner jag mig helt orkeslös genomtrött och hängig när Theodor tjoar till på morgonkvisten.
Har i alla fall försökt komma igång idag. Jag menar när klockan var 8 hade vi fikat, duschat, tvättat och hängt alla dessa kläder och en massa lek. Kändes som halva dagen borde ha gått haha! Plockat och städat och lekt favvo leken jagis med kurragömma inspiration.
Eftersom det är tidiga mornar fortfarande så är det tidig lunch sovning. Jag har trampat på cykeln och lunchat. Nu är det dags för dagens jobb.

Ja inget nytt härifrån, ville bara säga Hej typ :-) och Kram!

Tidiga morgon


Vi är inne i ett stimm med tidiga morgnar just nu. Så där skoj om någon frågar mig. För jag är själv inne i en riktig sova period. Vi gör morgon strax efter Stora T åkt till jobbet. Mycket lek och bus till en början. Idag har det varit busigare än vanligt :-) Theodor somnade kl 11, ungefär i samma veva som jag la ner han i vagnen. Utan lunch eller nånting annat i magen. Mmm det är svårt att äta när man är så trött. Undrar när det ska drabba en annan, brukar bli tvärtom tycker jag, haha!
Igår klippta han 3 timmar vid lunch sovningen så vi får se hur det blir idag. Här ska jobbas. Det märks att det är sportlov, liite lugnare på tel och mycket lugnare i mailen, skönt! Kanske man kan ta tag i allt det där borde..

Har gjort några trevliga Tradera fynd sista tiden. Riktigt nöjd med mina nya Koola Anna :-) Igår blev det en POP overall till Theodor. Gissar det blir en vinter även nästa år, även om jag gärna skulle hoppa den som det känns just nu..

Ha en fin mitt i veckan dag!

Kalas dag - igen

Tisdag morgon började tidigt här. Theodor har hängt i fönstret hela morgonen och tittat på traktorn som skottat och skrapat på gatan och på dagis, spännande!

Dagen erbjuder frisk luft sol jobb och 12 års kalas.

Ha en bra dag där ute!


Söndag och 1 års kalas

Vi firade Tims 1 årsdag på söndagen. Sötnosen har blivit stora killen. Vi fick jättegott fika och roligt att träffas som alltid. Det var 5 barn med föräldrar så det var full fart.
Tack för dagen Vänner! Och Puss igen på Finaste Killen i Vattjom!

 


Lördag




Så här satt Sötnosen imorse när Tony kom in.
I lördags packade Vi oss iväg till Staden. Man har ju alltid lite små ärenden, av nån konstig anledning. Mötte sen upp Mamma och Torsten och de fick ta med sig Theodor på en sväng. Under tiden besökte jag och Mannen optikern. Jag var ju där för ungefär ett år sen, för jag trodde jag såg förskräckligt dåligt. Men så var icke fallet och eftersom ekonomin kanske inte varit den bästa så fick det bli till behålla de gamla glasögonen ett tag till. Så nu var det alltså dags. Jag såg precis likadant som för ett år sen, tack för det, eller vad man nu ska säga :-) Vi testade nästan alla bågar som fanns och hade rätt skoj. Tony bestämde sig ganska snabbt medans jag velade lite hit och dit. Mamma och Torsten kom tillbaka och alla fick vara smakråd. Slutade med att jag tog de som ingen tyckte. Så vi får väl se...
Vi tog en fika tillsammans på stan innan det bar iväg hemåt.

Hockey och matlagning och sen en liten glutt på melodifestivalen. Slutade titta när jag insåg att jag och resten av landet verkade tycka väldigt olika...


FinFredag


Idag är det Bästa Dagen på veckan - Fin Fredag!

Solen skiner himlen är blå.

Fin Främmande från Vattjom väntas. Med lurre och en massa lek och surr.

KvällsMys med god mat. Soff häng med Mannen och en ytte pytte liten karra skål.



♥ Finaste och Bästa Killarna ♥


Solig Torsdag



Theodor har lärt sig att krypa upp i soffan och så ner igen, och så upp och så ner igen. Så där kan han hålla på ganska länge. Imorse satt han och läste sin djur bok varvat med att titta ut på bilarna och barnen som skulle till dagis.
Vi har varit ute och lekt och åkt pulka på förmiddagen. Det blåste inte lika mycket då. Var riktigt skönt ute. Jag hade kunnat tänkt mig en kopp kaffe i solen och små slumra lite.

Även 65 st såna här har det blivit idag...
 



Ordning och reda

 


På Theodors tio i topp lista står diskmaskinen. Den är väldigt intressant, på alla möjliga sätt och vis. Det är riktigt skoj att få hjälpa till med att plocka ur den efter diskning. Han plockar grej efter grej i ett rasande tempo.

Mitt i veckan dagen har annars varit en bra dag. Jag och SötPruppen sov till 8.20 imorse, hej och hå. Helt underbart att få vakna av sig själv. Ingen klocka ingen som ropade efter välling, typ... Utan jag slog upp mina blå kl 8 och låg i tjugo minuter och njöt av tystnaden och bara myste på kudden, härligt härligt!
Lek, bus och matlagning har det blivit idag. Sen en Birsta sväng. Och nu ikväll jobb för mig och teve för Mannen. Lugn kväll och en Härlig dag!

Natti Alla!



 


Äntligen en hemmadag med Prinsen

Åh... idag har dagen sprungit ifrån mig.
Efter en natt med dålig sömn så var det bara att ta tag i dagen kl 7. Och med en Liten Kille som är överallt hela tiden är det bara till att hänga med.
Var i alla fall skönt med en hemma dag efter några dagar med mycket jobb. Men jag hade en hel del och bita tag i när han sov. Turligt nog passade han på och sova världsalänge idag så jag hann undan en massa jobb och trampa på cykeln - Härligt! Känns som evigheter sen jag trampade. Fick en ordentligt motions svacka, så det är väl bara att hoppas på att det är på väg att vända. Försöker tänka på SOMMAR SOL och BAD Vem vill inte vara en Snygging i bikini liksom... Är rädd för att min karaktär är åt helvete för dålig.. Inte ens när jag tänker GREKLAND x 2 så får jag upp farten. Vad är felet liksom. Ja jag ska försöka hitta andra tankar och sätta lite fart.

Nä nu ska jag packa ner mig i soffan - Njuter så otroligt av hemmadag idag med De Bästa ♥

Finaste Prinsen i nya StarWars Jamasen - Lyser i mörkret hur coolt är inte det :-)


Kvällsfunderingar...


Jag läser en hel del bloggar, lite här och lite där. Det började nog under graviditeten så följde man andras magar och vad som hände i deras liv. Sen har det liksom fortsatt... Så för ett år sen började jag läsa Vimmelmammans blogg. Jag brukar faktiskt inte läsa "kändis bloggar" särskilt ofta. Men den här fastnade jag för. Förmodligen för att man på nåt vis har svårt att förstå att kända människor som vi läser om, de är precis som du och jag. Gjorde på samma sätt och funkar typ likadant och är inte alls odödliga. Kanske var det därför jag fastnade. För att hon delade med sig av en massa känslor, funderingar och allt som händer i kroppen, familjen, bland vänner på arbetsplatsen osv när man blir svårt sjuk. Sorgen och känslorna tog mig och höll mig fast. Jag kunde inte sluta läsa om Lotta.. även om det känns konstigt när man inte alls känner varandra eller nåt sånt. Men det är kanske det som är en del av grejen ibland. Från den här bloggen länkas det ofta till andra blogga om sjuka tjejer killar barn.. ja.. och såklart läser jag. Ja inte allt, utan man hitter de som man känner med extra extra mycket och jag kan bara inte slita mig från dessa människor som delar med sig av sitt liv. Jag kan inte annat än önska att det sker under och livet kommer åter

Kanske beror detta på att jag själv känner mig lite halv ibland. Och har funderingar känslor och en massa erfarenhet av sjukdom bland Kära Nära. Sånt som jag har svårt att dela med mig utav, inte för att jag inte vill utan för att jag inte är den bästa på att uttrycka mig i skrift. Jag har en egen liten bok som jag skriver i när jag behöver lätta mitt Hjärta lite. Och allt känns så otroligt mycket bättre. Även om det aldrig kommer bli riktigt riktigt så där som förut....
Men sånt är livet. Det är väl det som konsten med att vara här. Att lära sig att leva, trots motgångar i alla dess former. Att bearbeta dom, ta dom med sig, så där lite lagomt. De får inte bli för tungt att bära och inte heller för lätt. Ni vet, lagomt är bäst :-)


Puss På Er som läser! Jag behövde skriva av mig lite ikväll!
Och Ta Hand Om Varandra ♥


Ny vecka


Jobb måndagen är snart slut. Har varit en hektisk dag på kontoret, så jag fick springa till bussen för att komma hem i någorlunda tid. Middag med Mina Favoriter och sen var det Puss och Hej till Stora T. Hockey, går ju inte att missa en sån här dag. Ja och det var väl egentligen detsamma eftersom jag hade jobb kvar som jag fick sätta mig med efter nattning av Theodor.
Lillkillen var i högform så jag passade på att ha han vaken liiite liiite längre, så jag fick Pussa och Busa lite extra på den Söta!

Sitter och väntar på sista körningarna och sen ska det vara klart med månadsjobbet för den här gången.

Theodor fick en ballong när vi var på Birsta i förra veckan. Den var väldigt rolig. Han var nöjd större delen av shopping turen om jag säger så. Den fick följa med hem och nu är det en del ballongspelande här hemma :-)






RSS 2.0