Glad Thilo

Ja han är ofta glad Lillebror. Och han är överallt klättrar river sliter och drar. Det är bara att försöka hänga med. Han ser ju så stor ut när han sitter på knäna och petar på med nåt, gärna med Theodors leksaker, goprupp!


Thilos rum

Thilo har fått ta över Theodors gamla rum. Så det är inte mycket nytt där. Han har fått ta över lite leksaker och bäddsoffan har fått flytta in. Inte så snyggt men skönt att sitta i när det ska ätas mitt i natten. Och bra att ha ifall vi behöver bädda upp en större säng. Så så länge får det va så här.
Inatt va det premiär sovning i det nya rummet. Lite orolig emellanåt skulle jag säga. Vaknade typ lika tidigt somvanligt men jag tror det blir bättre snart 😃


Theodors nya rum

Det har ju blivit några sjukdagar, så vi har passat på att göra ordning i Theodors nya rum. Jag är nöjd, och Theodor är alldeles till sig över det nya rummet! Det är lite kvar att fixa med. Så här ser det ut just nu i alla fall.


Thilo växer

Igår var det 8 månaders besök på BVC. Inte konstigt att jag tycker kläderna blir för små väldigt snabbt. Det knakar ju om den här lilla killen. Vikt 9240 g och längden 75,5 cm. Huvudet har också växt, en hel cm på en månad 45,5 cm. Samma mått som Theodor hade vid ett års ålder, så nu kan jag förstå att de tyckte han hade litet huvud.
Han ålar för fullt. Drar sig upp och sitter på knä utan att hålla i sig. Fullt ös. Klappar händer och är allt som oftast en mycket glad kille.
Maten har blivit bättre. Han äter välling kväll och morgon, och så på natten då han envisas med att vakna 1-2 gånger per natt. Normalt en gång. Men sista tiden har tänderna spökat helt otroligt mycket, jisses! Äter en matburk till lunch och en eller en halv till middag och så blir det en del gröt. Han äter det mesta och verkar glad i mat.
Favoritsysselsättning är att få vara med Storebror, han blir så glad så fort han ser han. På andra plats kommer nig bada och sen att testa vilka möbler / grejer / leksaker man kan dra sig upp mot. Mycket som testas nu, både av den stora och lilla, men på olika sätt.
Sömnen, sover två gånger per dag. Stupar i säng kl 19 och vaknar runt 05-06, med nåt matstopp på vägen.


God Morgon

Jag och Thilo har varit uppe sen 05. Jan klättrar och undersöker sitt blivande rum. Ikväll blir det kanske premiärsovning i det nya rummet.


Hos oss

Har läget varit lugnt. Inga fler kräkincidenter. Men jag skulle säga att alla är lite i ofas. Theodor har inte kommit tillbaka i rätt spår igen. Thilo kämpar på med tänderna. Mannen ligger kraftigt efter på sömnkontot och jag har ont i magen, men det händer liksom inget mer. Ja herregud,visst det är övergående sjukdomar och baciller som passerar, men jag är så nöjd nu, och då har vintern inte riktigt börjat ännu.
Vi har passat på att greja här hemma istället då. Det är ju tur att det alltid finns att göra. Haha!
Vi har mest donat med Theodors nya rum. Och inatt sover han sin första natt där, spännande!
Bilder kommer, här ett litet smakprov 😃



Thilo 8 månader

Ja idag blir Lillebror 8 månader, Storkille! Det är sån fart på han nu så jag känner att jag inte alltid hinner med och det kan ibland va jobbigt att hänga med i svängarna.
Dagen blev inte alls som vi tänkt, precis så där som livet kan vara med barn Theodor fick magsjuka inatt så det har varit rörigt som fan faktiskt. Han kräktes ner hela våran säng osv osv. Och så ha en liten mitt i detta kaos.. Ber till gudarna att Thilo slipper detta.
Han har inte kräkts sen i fm och han har tom ätit lite. Hoppas det fortsätter så.
Trötta och helt färdiga föräldrar är allt vi är idag. En update på Thilo får komma en annan dag.


Lördag

Ingen sovmorgon, kände mig ändå rätt pigg. Birsta sväng fick med ett riktigt fynd hem i bilen. Risgrynsgröt till lunch. Eftermiddag med gofika och fira M! Hockey på teven, gomiddag och ett glas rött. Trötta barn somnade tidigt. Slapp i soffan med lite karra. Nöjd med dagen!

Mitt fynd, hylla till burspråket. Hade tänkt att mannen skulle tillverka nåt liknande. Men så sprang jag över denna för 249:- och så hade jag lite kvar på ett presentkort och då blev det nästan gratis 😃
Pojkarna skruvade ihop, lycklig Theodor.


Drakborgen

Ingen feber utan bara snorigt och dreggligt, tänder...
Så vi tillbringade eftermiddagen på Drakborgen. Lycklig Theodor! Lillebror kunde börja kolla in plejset också, kul! Ser framför mig hur de kommer köra järnet där framöver, omg!


Theodor fixar middag

Pappan är på stan och dinerar. Vi lyxar till det med blodpudding som Theodor fixar, såklart. Avslutar kvällen med att göra några chokladbollar och bygga lego. Nu sover båda två och jag slappar i soffan, njuter av det tysta huset!
Imorgon är det fredag, igen!


Frisera fjunen

Det har blivit dags att frisera Liten. Det mörka som funnits kvar i luggen började hänga i ögonen. Så idag rök de sista mörka stråna. Nyklippt nöjd helblond kille ❤

Före och efter


Febrig men glad

Thilo har fortfarande feber, dock inte så mycket. Han snorar desto mer. Natten har varit lite bättre som tur är.
Trots det är han på väldigt bra humör, min lilla Goding. Klättrar och river i allt. Ofta hittar man han sittandes på knä utan att hålla i sig. En halkoverall vore nåt 😃


Man ska inte ropa Hej

Skrev ett mail till en fd kollega igår där jag berättade att det varit mycket sjuk dagar hos oss sen sist vi sågs. Men att nu är vi på banan igen!
Sen drog jag in till stan för en aw. Kom hem och möttes av en varm Thilo. Han har varit vaken hela natten känns det som. Ja han har sovit om man burit runt på honom. Å det orkar man ju inte nån längre stund mitt i natten. Jag är eller vi är ska jag säga otroligt trötta idag. Febern är kvar så även den gnälliga klängiga lilla pojken.
Ja jag längtar tills det är sovadags!!


God Morgon

Här hemma har barnen vaknat före tuppen idag igen. Idag får jag se det positivt. Dom somnade tidigt igår och vi fick en massa gjort. Ibland behövs ju det också.
Annars har natten varit ok. Tror Thilo håller på och får tänder igen, han grinar i sömnen typ, stackarn.
Jaja hoppas tisdagen blir en bättre dag än måndagen. Det borde inte va så svårt 😃


Tappat farten

Jag är genomtrött och hittar inte energin. Det blir liksom ingenting gjort, varken här eller där. Bara tänker på hur trött jag är. Måste på nåt sätt komma ur den här onda cirkeln. Om jag orkar haha!
En som däremot orkar är Thilo. Han är överallt, river och sliter i allt. Drar sig upp och sätter sig på knä, vilket inte är särskilt stabilt. Ja det gäller att va med.


Dagarna som gått

Har varit full fart sen sist.
Vi har dejtat med vänner,lekparkshäng, bakat och grejat. En hel massa lekande såklart.
I fredagskväll hängde jag på stan med Eva. Blev en helkväll om man säger..
Lördag hade vi barnvakt några timmar och vi körde ett julklappsrace. Birsta så där dagen efter va sådär måste jag säga.
Söndag va Theodor hos Bästis och vi grejade hemma och tog en em prommis tillsammans det va inte igår.
Avslutade sen helgen med en riktigt dålig natt. Hostiga och ledsna barn=lite sömn. Tycker så där om att starta veckan med att känna sig aptrött. Less!

Ska försöka ta tag i dagen...


Den där tisdagen den 13/11

Tillslut kom dagen. Dagen som jag väntat på sen i augusti. För det var då i augusti, sista dagen på semestern som brevet landade i lådan. Och sen dess har jag bara väntat. Och i början på oktober kom nästa brev. Kallelsen till nästa undersökning, som alltså genomfördes igår. Det hela handlar om upptäckta cellförändringar vid Cellprov. När det va klart kom tröttheten och huvudvärken, all spänning släppte. Sista svaren kommer om 3-4 veckor. Det är otroligt bra att vi får göra dessa undersökningar regelbundet så saker upptäcks i tid.

❤ En kram till Alla Fina som tänkte lite extra på Mig igår ❤


Ny vecka

Och jag hoppas bacillerna är borta! Theodor är inte i form. Det verkar tagit hårt på kroppen han är fortfarande otroligt trött och håller på och äter igen allt, tror jag. Humöret har varit uruselt hela helgen och så även idag. Jag är less, minst sagt. O så har jag samtidigt en massa egna tankar som snurrar. Nä nu är det dags för uppryckning..


Farsdag

Här hemma Firade vi Pappa Tony med paket och teckning. En ny parfym blev det till Pappan ❤
Dagen följde med lite fix och lek. Sen en turné med ljus och blommor till Min Pappa och sen middag hos Svärisarna. Där hade vi köpt en bok och vi fick söndagsstek. Landade hemma lagomt till nattning av de små.


Längsta lördagen

En jättelång dag avslutar vi med Pussar och lite bus.
Mina Fina ❤


Så trött

Det tar på krafterna att vara sjuk. Theodor smög iväg innan middagen och här hittade vi honom. Sovandes under sängen. Sötis!
Det tar ju emot att väcka lilla herrn, blir ju lätt en sömnsur stämning efter det. Å ja så blev det idag. Trött kille kämpade sig igenom middagen men sen funkade det inte. Han sov före kl 18, helt slut. Hoppas han kan sova hela natten nu!


Snart går det undan på riktigt

Eller lite fortare kanske?!
Haha han är för söt när han håller på!


Veckan

Har varit väldigt jobbig. Sjuka barn med hög feber. Hängig Mama. Lite sömn för hela familjen. Väldigt struliga nätter, bära liten, sova i säng här och där. Barnen har vaknat om varandra så det känns som vi sprungit fram och tillbaka.
Hej och hå men jag tror att det började vända igår. Då humöret va åter på de små. Idag känns det som en vanlig dag. Tror vi ska ta oss ut en sväng idag. Jag känner mig väldigt instängd här hemma.

Hoppas helgen blir bra! Trevlig helg!


Ålen klättrar och huggtänder på g

Det händer grejer med minsta T. Han ålar sig fram i huset med en väldans fart, det går verkligen fort. Och när han hade förstått det så måste man ju fortsätta utforskandet. Han drar sig upp klättrar och det räcker att hålla han i händerna så ställer han sig på knä och sen vips stående. Det går fort nu 😃
Idag sprack första tanden fram också, man har sett att det är på g. Nr två kommer vilken dag som helst. Kanske kan det va så att skriket inatt berodde på just detta, även febern kanske.
Hoppas det blir en lugnare natt!


Börjar bli tjatigt

Med dessa sjukdomshistorier var och varannan dag. Så jag ska hålla mig kortfattad.
Status:
Theodor närmare 40 graders feber hela tisdag. Över 40 inatt. Idag onsdag har han bara 39. Så i jämförelse så är han mycket piggare idag.
Thilo över 39 graders feber igår. Sovit dåligt inatt och bara vrålat rätt ut.

Man blir orolig när de har så mycket feber så länge veden liksom sjunker just inte även när de får febernedsättande. Ringde VC och fick besked att det är ett virus som går nu. De kan inget göra. Hög feber och ont i halsen som sen övergår i hosta så är det. Och det kan hålla i sig ett tag. Så länge de äter dricker kissar och allmän tillståndet är ok så är det bara att kämpa på. Tack för det. Det är det jag gör. Tjing!


Mammas Älsklingar

Båda Pojkarna hade feber ikväll. Den ena väldigt mycket. Medicinerade kvällsfika och 18.30 sov de sött. Jag hoppas de får sova ordentligt inatt.

Theodor har legat i soffan hela dagen. Jag grejade glass med kolasås OCH chokladsås till emfika. Jag fick mata han, inte ens glass lockade. Då är man hängig.
Hoppas på bättre dag imorgon.


Less Less Less

Det är härligt när man är riktigt less innan den nya veckan ens startat.
Jobbig natt. Febrig storebror nu och en trött Mama. Herregud va less jag är på detta. Måste ju va tre veckor som det har snurrat runt nu.
Åh jaa jag vet att det är så här i bacilltider, men jag vill ändå gnälla.


Nyklippt och matchklar

Jag har friserat till håret på Theodor idag. Sen har vi varit på en tända ljus tripp till kyrkogården, så fint med alla ljus!
Nu har dom stora pojkarna åkt på hockeymatch.
Här hemma blir det slappa!


Gullig

Idag vid lunchen säger Theodor:
- Mamma Du är gullig.
- Hur är man när man är gullig då frågar jag?
- Gullig är som guld Mamma och samma som att Jag Älskar Dig ❤

Underbara Theodor!


Soffdag?!

Med tanke på att det blåser och regnar på tvärsen tror jag att vi stannar i soffan idag. Jag har fortfarande jätteont i halsen och minsta T verkar också ha ont.
Vi har ätit frukost i soffan tittat på film och massa mys!
Thilo har knoppat 1 1/2 timme så nu ska vi väl göra nån nytta, kanske 😃

Mysig fredag!


Torsdagmorgon

Det hostades och snörvlades på båda barnen igår kväll. Trots det har vi bara vaknat en gång inatt. Thilo sov till 06 och Theodor till 07. Rena rama sovmorgonen. Haha. Ja vad är det dom säger: Plötsligt så händer det 😃
Jag vaknade med en riktigt ond hals, så där tjockt och konstigt känns som jag knappt kan svälja, hua!
Hoppas bacillerna lugnar ner sig, känns lite som att det här går runt runt nu.


Kompistid

Onsdagskväll och Tony träffade kompis för en bit mat och surr på stan. Här hemma fick jag och pojkarna besök av Tant Petra. Hon hade med sig massa paket dessutom. Tack Söta Ni ❤
Vi har invigt sugröret till morgonfikat och ikväll blir det bad!


RSS 2.0